- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #48.581
Tam olarak neyin doğru olduğunu düşünüyorsunuz ?Ben yapılan calısmaları ve makaleleri okudugumda dogru olanın size soylenen oldugu kanaatındeyım.
Eşimde 17 ve 21 kromozomlarda sorun var size mesaj atım bakar mısınız
Bahsettıgınız durumda ngs teknıgının cok daha faydalı olacagını dusunuyorum. Ngs ile tüp bebek sürecinde olan bırı olarak bıcok dr ve genetık uzmanı ıle gorustum.Tam olarak neyin doğru olduğunu düşünüyorsunuz ?
O Olcay48 Merhaba bende yakın bi zamanda volkan baltaciyla görüştüm bende translakosyon var kopan parça bi tanesi çok küçük belki gözden kaca bilir sana cgs olmaz büyük ihtimal ngs olur dedi eğer ki o küçük parçayi gözden kacirirsak anomoli olacağını söyledi bize de fish veya cgs yetersiz kalır dedi de ikimize farklı şeyler söylemiş ler
BEnde nerdeyse 1 yoldur bunları araştırıyorum ngs veya cgh ıle tedavıme başlamak ısterken kopan parçalarımızın Küçük olduğu ıcın atlanabılecegını ogrendık küçük parçaları atlamadan görebilen fish yöntemi dedi hem Volkan hoca hem de Hakan hoca ben ıkısıyle de görüştüm malasef fısh sızın ıcın uygun olur derdilerBahsettıgınız durumda ngs teknıgının cok daha faydalı olacagını dusunuyorum. Ngs ile tüp bebek sürecinde olan bırı olarak bıcok dr ve genetık uzmanı ıle gorustum.
Ngs yaptırdığınız gebelıgınız dusuk ile sonuçlandı doğru mu anlıyorum ?Ben de geçen sene pgt mi Volkan baltacı ya yaptırmıştım. Fish belki olabilir sizin translokasyonlu kromozomlarınız ve bir kaç 18-21 gibi belirli sendrom kromozomlara yapabiliriz demişti. Ben illaki tüm kromozomlara istedim. Bu nedenle ngs yapıldı. Ancak benim de kromozomdaki kopan parça çok küçük olduğu için yine de anomali ihtimali çok düşük de olsa var bu nedenle ileride cvs veya amniyosentez öneriyoruz denmişti. Volkan baltacı dan gelen raporda direkt açıklama olarak yazmışlardı hatta. Bu durumda genetiksteki hakan bey ile Volkan baltacı nın söyledikleri birbitini desteklemiyor. Ayrıca sadece gidh ile belirli kromozomlara bakılsaydı tam da benim korktuğum gibi diğer kromozomlardaki sorunlar görünmeyecekyi. Sonuçta da benim translokasyonlu ve dıwn vs gibi sendromları ilgilendiren 18,21 vb kromozların dışında alakasız diğer kromozomlarda da monozomi, trizomi herbişey vardı. Düşükten sonra fetusu gönderdiğimizde de bambaşka bir kromozomda trizomi saptandı. Bu nedenle arladaşlar bir şekilde bizim tüm kromozomlarımız incelenmeli gibi görünüyor.
B Bitter cikolataa O Olcay48
Olcay benim bilgim yok. Ama okuduklarıma göre, en iyi en kapsamlı test NGS testi. Ben şahsen risk alma ve mutlaka NGS yaptır derim. Allah gönlüne göre versin.Umarım bu sekılde tedavi olan biri görüp yazar bana umut olur
MerhabaOlcay benim bilgim yok. Ama okuduklarıma göre, en iyi en kapsamlı test NGS testi. Ben şahsen risk alma ve mutlaka NGS yaptır derim. Allah gönlüne göre versin.
Canım KESK’e benim istememle olsa bende en iyi sistemle yapılmasını ısterım tabi kim istemez ki ama kopma noktalarını göremez miş yanı taşıdığımız sorunu taşıma ıhtımalı çok yüksek olacak bu sefer deOlcay benim bilgim yok. Ama okuduklarıma göre, en iyi en kapsamlı test NGS testi. Ben şahsen risk alma ve mutlaka NGS yaptır derim. Allah gönlüne göre versin.
Umut merhaba. Bizim de testlerimizin tümü (genetik ve diğer testler) temiz çıktı. Fakat 5 düşüğüm var. Düşük materyallerinden 3ü analize gitti ve 3ünde de kromozom anomalisi çıktı. Tüp bebek sürecindeyiz. 4 embryodan bir tanesi sağlıklı geldi. Gelecek ay başı gibi transfer olacak gibi duruyor. Hayırlısı diyorum.Merhaba kızlar;
Tüm tetkıkleri yaptırıp benım gibi sebepssiz ınfertılıte sebebi ile ngs yaptıran varmı?
Bu tedavıde cd56 ve aynı zamanda esım için pıcsı de dahıl olacak tedavıye..
Hımm o zaman başka tabi. Ama iyice araştır yine de. Keşke bilgim olsaydı da sana yardımcı olabilseydim.Canım KESK’e benim istememle olsa bende en iyi sistemle yapılmasını ısterım tabi kim istemez ki ama kopma noktalarını göremez miş yanı taşıdığımız sorunu taşıma ıhtımalı çok yüksek olacak bu sefer de
Umut evet ben de sebepsiz gruptanım. Memorial Ataşehir'de tüp bebek tedavisine başladık. 16 yumurta toplandı, 12 si olgundu 9 u döllendi ve 7 tanesi 5. gün sonuna kaldı. 4 tanesine NGS testi yapıldı 1i sağlam geldi. 1 adet dönemi ara verdik transferi yaptırmadık. O arada ben akupunktur tedavisi gördüm. Faydası olur mu olmaz mı bilemiyorum. Gelecek ay başı transfer olur diye tahmin ediyorum. Bende durumlar böyle. Sen ne durumdasın? Adını hatırladım ama hikayeni hatırlayamıyorum...Merhaba
Szde sebepsız gruptandınız?? Neler yaptınız tedavıde hangı asamadasınız
Akupunktur tedavısı neden oldunuz ? Keşke bırbırımıze yardımcı olabılsek ama işte komşu bilmiyor genetık konusunu doktorlar bile kendi aralarında anlaşamıyorlar kıme onanacağız ne yapacağız bılemıyorum ben cgh yada Ngs ıstemıstım ama fısh uygun dendiUmut evet ben de sebepsiz gruptanım. Memorial Ataşehir'de tüp bebek tedavisine başladık. 16 yumurta toplandı, 12 si olgundu 9 u döllendi ve 7 tanesi 5. gün sonuna kaldı. 4 tanesine NGS testi yapıldı 1i sağlam geldi. 1 adet dönemi ara verdik transferi yaptırmadık. O arada ben akupunktur tedavisi gördüm. Faydası olur mu olmaz mı bilemiyorum. Gelecek ay başı transfer olur diye tahmin ediyorum. Bende durumlar böyle. Sen ne durumdasın? Adını hatırladım ama hikayeni hatırlayamıyorum...
Akupunkturu bir arkadaşımız tavsiye etti. Onun kuzeni uzun zamandır bebek istiyormuş ona yardımı olmuş. (ama bizim durumda değil, hamile kalamıyormuş o) Tutunmayı arttırdığı düşünülüyor ama kesin bir yargı yok. Ben hem bir ay ara vermek hem de rahatlamak için yaptırdım.Akupunktur tedavısı neden oldunuz ? Keşke bırbırımıze yardımcı olabılsek ama işte komşu bilmiyor genetık konusunu doktorlar bile kendi aralarında anlaşamıyorlar kıme onanacağız ne yapacağız bılemıyorum ben cgh yada Ngs ıstemıstım ama fısh uygun dendi
MerhabaNgs yaptırdığınız gebelıgınız dusuk ile sonuçlandı doğru mu anlıyorum ?
Bu arada O Olcay48 yazmamışım, ngs yaptırdığım tüp bebek tedavisinde 2 kez negatif sonuç aldım. Son düşüğüm doğal gebelikti.Merhaba
Ngs tüp bebekte yaptırmıştım. 3. Kromozomdaki translokasyon çok küçük olduğu için cvs veya amniyosentez önerdi.
En son nırmal yoldan gamike kaldım, kslp atışı oluşmadı, düşük kürtajla alındı, genetik taramaya gitti Genetiks'e. Çok farklı alakasız bir kromozomda, 16. Kromozomda trizomi çıktı.
Peki genetikçin şu anda hakan bey mi? Volkan bey mi? Her kimse şunu dırdan mı acaba? Oarçan çok küçük old için fish diyorlar, fish tek tek tüm kromozomlara yapılmıyor mu acaba? Ya da ngs yapsalar ama ekstradan sadece senin translokasyon kromozomlarına fish yapsalar nasıl olur? Ve herşeye rağmen Allah nasip eder sağlıklı embr çıkarsa be tutunursa cvs/amniyosentez yaptırsan Olur mu acaba? Sadece gidh içşn akşıma şu takılıyor bu noktada: fish yapılan translokasyon kromozomlar ve bilinen bir kaç kromozom dışında başka kromozomlarda çıkan kopma, eklenmeleri nasıl tespit edecekler?? ne bileyim onlar da bunları düşünmüştür belki ama bazen de çok yoğun oldukları için bizler için bizim kadar ısrarcı düşünemeyebilirler.
Merhaba
Ngs tüp bebekte yaptırmıştım. 3. Kromozomdaki translokasyon çok küçük olduğu için cvs veya amniyosentez önerdi.
En son nırmal yoldan gamike kaldım, kslp atışı oluşmadı, düşük kürtajla alındı, genetik taramaya gitti Genetiks'e. Çok farklı alakasız bir kromozomda, 16. Kromozomda trizomi çıktı.
Peki genetikçin şu anda hakan bey mi? Volkan bey mi? Her kimse şunu dırdan mı acaba? Oarçan çok küçük old için fish diyorlar, fish tek tek tüm kromozomlara yapılmıyor mu acaba? Ya da ngs yapsalar ama ekstradan sadece senin translokasyon kromozomlarına fish yapsalar nasıl olur? Ve herşeye rağmen Allah nasip eder sağlıklı embr çıkarsa be tutunursa cvs/amniyosentez yaptırsan Olur mu acaba? Sadece gidh içşn akşıma şu takılıyor bu noktada: fish yapılan translokasyon kromozomlar ve bilinen bir kaç kromozom dışında başka kromozomlarda çıkan kopma, eklenmeleri nasıl tespit edecekler?? ne bileyim onlar da bunları düşünmüştür belki ama bazen de çok yoğun oldukları için bizler için bizim kadar ısrarcı düşünemeyebilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?