PGT yaptırmak isteyen yada yaptıracak olan hiç kimse Yok mu?Merhaba kızlar attığım fotoğrafa bakmanızı tavsiye ederim. Müthiş bir haber fakat doktorlar bile ne yapacaklarını bilmiyorlar çünkü çok yeni bir karar 11 Ağustos'ta onaylandı. Taşıyıcı veya hasta anne babalar için müthiş bir olay ücretsiz PGT. Daha önce çocuğu olmayan ve raporu olanlara ücretsiz tüp bebek yapılıyordu şimdi bu ise PGT ile sağlıklı çocuk sahibi olmak isteyenler için hasta yada taşıyıcı olduğunuza dair bir rapor çıkartıp ücretsiz PGT yaptırabilirsiniz detayları ben de bilmiyorum maalesef ama sizlerden de araştırıp buraya yazmanızı rica ediyorum hatta Instagram'da bir sayfam var oraya yazmanızı rica ediyorum. Oradan bana dmden yazarsanız paylaşım yapıp yorumlarda bilgilenebiliriz. Tabi ki buaradan da devam edeceğiz. Maalesef Hatay'da devlet ve araştırma Hastanelerinde tüp bebek yapılmadığı için şehir dışına gitmek zorundayım en yakın Adana Balcalı Hastanesi'ne gidebilirim. Bilgisi olanlar buraya yazsın lütfen unutmayın sigorta anlaşmalı olması lazım hastanenin devlet hastanesinde yaptırılabilir sadece yada sigorta anlaşmalı bir yerede sorabilirsiniz. Adana'da ki arkadaşlar talasemi bölümüne sorup buraya yazmanızı rica ediyorum lütfen. Çok yazdım yazacak çok şey var daha ama şimdilik bu kadar lütfen bu konuyu dikkate alın LÜTFEN.
Genetik hastalığı olan yok mu?PGT yaptırmak isteyen yada yaptıracak olan hiç kimse Yok mu?
TANI KODU | HASTALIK ADI |
D56.1 | Beta Talasemi (HBB, geni) |
D66 | Kalıtsal Faktör VIII Eksikliği (F8, geni) |
D67 | Kalıtsal Faktör IX Eksikliği (F9, geni) |
D81.3 | Adenozin Deaminaz [ADA] Eksikliği (ADA, geni) |
E71 | Dallı-Zincirli Amino Asit Metabolizması Ve Yağ asidi Metabolizması Bozujlukları (ACAT1, BCKDHA, BCKDHB, DBT, GCDH, HMGCL, IVD, MCCC1, MCCC2, MCEE, MMAA, MMAB, MMACHC, MMADHC, MMUT, PCCA, PCCB, PRDX1, geni) |
E72.2 | Üre Siklus Metabolizması Bozuklukları (ARG1, ASL, ASS1, CPS1, NAGA, OTR, geni) |
E75 | Sfingolipid Metabolizması Bozuklukları Ve Diğer Lipid Depo Bozuklukları (GLA, geni) |
E76.0 | Mukopolisakkaridozlar, Tip I (IDUA, geni) |
E76.1 | Mukopolisakkaridozlar, Tip II (IDS, geni) |
E76.2 | Mukopolisakkaridoz, Diğer (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni) |
E76.3 | Mukopolisakkaridoz, Tanımlanmış (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni) |
E84 | Kistik Fibrozis (CFTR, geni) |
G11.3 | Ataksitelenjektazi (ATM, geni) |
G12 | Spinal Musküler Atrofi Ve İlgili Sendromlar (SMN1, geni) |
G71.0 |
İnanın ki bilmiyorum bende deliler gibi araştırıyorum ve diğer insanların bilgilenmesi için elimden geleni yapıyorum size tavsiyem yakınınızda tüp bebek yapan devlet hastanesi varsa konuşup bilgi almanız ve bizide bilgilendirmeniz bu konuyu açmamın amacı beraber bilgilenmek ve birbirimizi bilgilendirmek çok araştırıyorum öğrendiklerimi buraya yazacağım sizde soruşturun ve öğrendiklerinizi lütfen buraya yazınKonunuzu okudum ancak sorum olucak bunun takibini yapan doktor kalıtsal rahatsızlıklarla ilgili örnek veriyorum rahimin bebegi istememesi durumunda verilecek bagışıklık baskılayıcı olarak adlandirilan ilaclari ve rahmi güclendirmek icin kullanılan intralipit serum tedavilerini de uyguluyor mu
Siz hangi ilde oturuyorsunuzKonunuzu okudum ancak sorum olucak bunun takibini yapan doktor kalıtsal rahatsızlıklarla ilgili örnek veriyorum rahimin bebegi istememesi durumunda verilecek bagışıklık baskılayıcı olarak adlandirilan ilaclari ve rahmi güclendirmek icin kullanılan intralipit serum tedavilerini de uyguluyor mu
Geçmiş olsun. İnşallah herşey gönlünüzce olur. Eğer genetik bir sorun var ise yazdığım yazıda kontrol edin sizin içinde geçerli olabilir. Sormanızı çok isterim birbirimizi bilgilendirelim. Hasta çocuklar doğmasın acı çekmesinler bu tedavinin ücretsiz olması çok güzel.merhaba cnm.temmuz ayında 7 haftalık bir düşüğüm oldu bizde eşimle birlikte genetik test verdik.eylül 10 gibi çıkacak sonuçlarımız inşallah genetik bir sorunumuz yoktur ama bu iyi bir birşey.trabzon farabide verdik genetik testleri test sonuçlarını öğrenirken bu konuyu da sorarım..
sorarım cnm bilgilediririm de buradan sizi.tabiki hem maddi hem manevi çok destek olabilecek bir durum...Geçmiş olsun. İnşallah herşey gönlünüzce olur. Eğer genetik bir sorun var ise yazdığım yazıda kontrol edin sizin içinde geçerli olabilir. Sormanızı çok isterim birbirimizi bilgilendirelim. Hasta çocuklar doğmasın acı çekmesinler bu tedavinin ücretsiz olması çok güzel.
Çok sevinirim. Kesinlikle maddi ve manevi açıdan çok güzelsorarım cnm bilgilediririm de buradan sizi.tabiki hem maddi hem manevi çok destek olabilecek bir durum...
Yarın gidicem bende sordugumda sizede bilgi veririmİnanın ki bilmiyorum bende deliler gibi araştırıyorum ve diğer insanların bilgilenmesi için elimden geleni yapıyorum size tavsiyem yakınınızda tüp bebek yapan devlet hastanesi varsa konuşup bilgi almanız ve bizide bilgilendirmeniz bu konuyu açmamın amacı beraber bilgilenmek ve birbirimizi bilgilendirmek çok araştırıyorum öğrendiklerimi buraya yazacağım sizde soruşturun ve öğrendiklerinizi lütfen buraya yazın
Teşekkürler canımYarın gidicem bende sordugumda sizede bilgi veririm
Bende araştırıyorum evet hatay ve çevresinde yapan hastane yok Adana yi aramadım daha ama maraşa randevu aldım pazartesi için ama gidip gitmemekte kararsızım ailem Adana da ben ise hatay Dörtyol dayimMerhaba kızlar attığım fotoğrafa bakmanızı tavsiye ederim. Müthiş bir haber fakat doktorlar bile ne yapacaklarını bilmiyorlar çünkü çok yeni bir karar 11 Ağustos'ta onaylandı. Taşıyıcı veya hasta anne babalar için müthiş bir olay ücretsiz PGT. Daha önce çocuğu olmayan ve raporu olanlara ücretsiz tüp bebek yapılıyordu şimdi bu ise PGT ile sağlıklı çocuk sahibi olmak isteyenler için hasta yada taşıyıcı olduğunuza dair bir rapor çıkartıp ücretsiz PGT yaptırabilirsiniz detayları ben de bilmiyorum maalesef ama sizlerden de araştırıp buraya yazmanızı rica ediyorum hatta Instagram'da bir sayfam var oraya yazmanızı rica ediyorum. Oradan bana dmden yazarsanız paylaşım yapıp yorumlarda bilgilenebiliriz. Tabi ki buaradan da devam edeceğiz. Maalesef Hatay'da devlet ve araştırma Hastanelerinde tüp bebek yapılmadığı için şehir dışına gitmek zorundayım en yakın Adana Balcalı Hastanesi'ne gidebilirim. Bilgisi olanlar buraya yazsın lütfen unutmayın sigorta anlaşmalı olması lazım hastanenin devlet hastanesinde yaptırılabilir sadece yada sigorta anlaşmalı bir yerede sorabilirsiniz. Adana'da ki arkadaşlar talasemi bölümüne sorup buraya yazmanızı rica ediyorum lütfen. Çok yazdım yazacak çok şey var daha ama şimdilik bu kadar lütfen bu konuyu dikkate alın LÜTFEN.
Merhaba aileniz Adana'da ise daha rahat edersiniz. Keşke ilk önce Adana'ya gitseydiniz. Yada siz Kahramanmaraş'ta araştırma yaparken ailenizden birileri Adana'da arastirabilir. Sizin için de rahat olur.Bende araştırıyorum evet hatay ve çevresinde yapan hastane yok Adana yi aramadım daha ama maraşa randevu aldım pazartesi için ama gidip gitmemekte kararsızım ailem Adana da ben ise hatay Dörtyol dayim