PGT nedir?

GEN-ART

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1
0
Preimplantasyon Genetik Tanı, Tüp bebek uygulaması

sırasında, embriyoların genetik testi yapılarak, sadece

sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir.

Tıp dünyasının en yeni yöntemlerinden biri olan PGT sayesinde bebekler, henüz anne karnına bile girmeden laboratuvarda hastalıklardan ayıklanabiliyor...

GEN-ART

ay cok iyiymis ya acaba biz bunu istersekmi yapiyorlar yoksa her hastaya uygulaniyormu islem

Bu yontem iyi ama tabiiki eksi taraflarida var.Ikince denememizde bizdede uygulanmisti bu yontem ve simdi dort yasinda bir kizim var.Diger iki denemede ise embryolar bu testi gecemedi yani saglikli olan embryolar bile bu test sonucu buyumediler ve durdular.Embryolar cok fragil yani cok hassas oldugu icin risiko var yani ve genelde ailesinde irsi hastalik olan hastalara uygulaniyor.Diger tup bebek yonteminden farki yumurta toplama isleminden 5 gun sonra transfer gerceklesiyor.Bu denememizde bu yontem uygulanmadi ve cok sukur hamileyim.

Bu yontem iyi ama tabiiki eksi taraflarida var.Ikince denememizde bizdede uygulanmisti bu yontem ve simdi dort yasinda bir kizim var.Diger iki denemede ise embryolar bu testi gecemedi yani saglikli olan embryolar bile bu test sonucu buyumediler ve durdular.Embryolar cok fragil yani cok hassas oldugu icin risiko var yani ve genelde ailesinde irsi hastalik olan hastalara uygulaniyor.Diger tup bebek yonteminden farki yumurta toplama isleminden 5 gun sonra transfer gerceklesiyor.Bu denememizde bu yontem uygulanmadi ve cok sukur hamileyim.
Bercan Merhaba,
PGT ile ilgili bir bilgi vermişsin. Bu konu ile yakından ilgileniyorum. Sana bir kaç sey sormak isterim.
1- Doktorunuz PGT'yi ikinci denemenizde mi uygun gordu? (Bize henuz boyle bir sey yapmaya gerek yok ileride dusunmemiz gereken bir sey dedi. Ben ilk denememde basarili olamadim. Yumurta toplamadan sonra embryolar bolunmeyi basardi transfer gercekleşti fakat daha sonra dollenemediler...)
2- PGT yi nerede yaptırdığını söyleyebilir misin? (Ben Ankarada'yım ve bu Preimplantasyon Genetik Tanı yönteminin çok pahalı bir yöntem olduğunu biliyorum.) Embryo başına ne kadar ödemek gerekiyor?
3- PGT uygulamalarının ardından kaliteli ve öploid (implante olabilen) embryolar seçilmesinin kesin olarak mümkün değil diye biliyorum. Peki sana uygulandı ve bu uygulama işe yaramadıysa daha sonra hangi metotla hamile kaldığını öğrenebilir miyim? Mikro enjeksiyonla mı?

Sana verdiğin bu çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, çünkü Amerika, Avustralya, İngiltere, Almanya, Kanada dahil tüm kadınların PGT ile ilgili yorumlarını okudum. Hastanelerin sitelerine girip bilgi aldım ama Türkiye'de konu ile ilgili hiçbir yoruma ulaşamadım.

Bebeklerine gelince,
Onları sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmen için dua edeceğim. Ozellikle sen bana çok onemli bir misal teşkil ediyorsun. Sana önerilen tetkiklere baktığımda anladığım kadarıyla aynı problemi yaşamışız. Senin üçüncü denemende mi bebeğin oldu peki?
Kendine ve bebeklerine çok iyi bak...
Sevgi ile

Merhaba Sakura,

Ben üçüncü tüp bebek denememde PGT işlemini de yaptıracağım. Bunun için çok araştırma yaptım epey bilgilendim ve bilgilendirildim. Bazı tüp bebek denemelerinde embriyolar istediği kadar kaliteli olsun eğer kromozomal anormalliklere sahipse tutma şansı 0! Özellikle ileri yaş, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları, arka arkaya düşüklerin olması PGT uygulanmasını destekliyor. Bu işlem yumurta toplamadan sonra 3. günde yapılıyormuş ve bu aşamada embriyolara bu işlemin yapılması bir zarar vermiyormuş. Tabi ki bunun için laboratoar ve embriyologların yeteneği çok önemli. Embriyolar 3. günde yaklaşık 6-8 hücre oluyorlarmış ve içlerinden bir hücrenin alınması bir eksiklik yaratmıyor embriyo gelişimine devam edebiliyormuş.

ben artık bana transfer edilen embriyonun sağlıklı da olduğuna emin olmak istiyorum ve PGT yi yaptıracağım. Ben zaten bu denememi Gen-Art Tüp bebek merkezinde Sarp hoca ile yapacaktım. PGT ile ilgili olarak orada genetik uzmanı Volkan Baltaci ile konustum. zaten kendisini daha önce internetten çok araştırmıştım. Özellikle yurt dışında çok uygulanan PGT yi Türkiyede sayılı merkez uygulayabiliyor ve Volakn hoca bu konuda uzmanlaşmış yegane isim gibi duruyor. Kendisiyle bu konuda görüştüm beni çok güzel bilgilendirdi (zaten kendi kendime de epey öğrenmiştim). Mikroenjeksiyon sonrası 3. günde yapılan PGT sonrası ertesi gün genetik sonuçlar çıkıyor ve o gün veya 5. gün embriyolar blastoksist olunca sadece sağlıklı (öploid) embriyolar bana transfer edilecek. İnşallah kaliteli iseler gebelik şansım artacak.

Şimdi adet zamanlamamı bekliyorum tedaviye başlıycam yakında oldukça da heyecanlıyım. Senin için de en hayırlısı olsun. İstersen sen de Volkan Hocayla görüş. Danışma görüşme için para alınmamıştı benden. Birşey kaybetmezsin.

Hepimize güzel haberler olsun inşallah..
Mrym Merhaba,
Anlattıkların cok acıklayıcı olmus, cok tesekkur ederim. Ve seninle hemfikiriz. Sizin probleminizi tam bilemiyorum ama sorun kromozom veya genetik ise dedigin gibi PGT yaptirmak onerilebiliyor. Fakat benim icin onemli olan su:
PGT'den alınan yanıtlar bizlere maalesef auplaid embryoları gosteremiyor. Yani bunu deneyen birkac cift ile tanıştım. Ve hepsi de bu yontem icin cok para harcadıklarını ama bu testlerin uygulanmasının ardından kendilerine kesin auplauid embryoların bulunmasının mkansız oldugunu soylediler. Yani sectikleri en uygun embryolar maalesef onları gebe bırakamamış. Dolayısı ile doktorum bana, once bir kac kez mikro enjeksiyon denemeyi ardından da sonuclarına kesin olarak guvenilmese de yani "uygundur" tanısı kesin olarak konmasa da PGT denenebilir dedi.
Ama yine de sana fiyatları konusunda danısmak isterim:
Bu teknik cok mu pahalı?
Embryo basına ucret odendigini zannediyorum, dogru mu?

Ayrıca sana Allah'tan bol bol sans diliyorum, umarım bu yontem senin tum endiselerine care olur da sen de diledigin herseye kavusursun...
Sevgi ile,

Mrym Merhaba,
Mesajin için sana cok cok tesekkur ederim. Cok faydali oldu. Yanlız ben de öploid olduklarını saptasak da yani kromozom sayıları sayılmış, kaliteli yumrtalar elde etmiş olsak da bunların implante olacagi garantisin olmadıgını anlatmaya calısmıştım. Yani bunların tanısını yaptırmak için bir takım tahliller yapılıyor ama bizlere kesin sonuc vererek kesinlikle bebek olusacagına dair bir garanti yok.

Benim yasımın gebelik için uygun olmasına ragmen ve rahimle ilgili herhangi bir sıkıntı olmamasına ragmen garanti olmadıgı için ben bir kac kez daha direkt IVF (mikro enjeksiyon) deneyip daha sonra ki asamalarda PGD denemek istiyorum.
Ama umuyorum senden gelecek olumlu yanıtlar bizleri aydınlatacak ve cok mutlu edecek.
Senin için dua edecegim, hersey gonlunce olsun.
Sevgiler

bu pdt yöntemini deneyen ve hamile kalan varmi beni de bilgilendirin lütfen nerde yaptirdiginizida yazarsaniz sevinirim tesekkür ederimsakura sanirim hamissin allah kucagina saglikla almani nasip etsin

BU sefer üçüncü denemem olacak bursadayım ama ankarada gen-art a gidip bi görüşmeyi düşünüyorum çok pahalıya çıkmazsa bende genetik test yaptıracağım embiryolara buranın doktorlarının çok alakalı olduğunu söylendi buraya giden bir arkadaşım şu anda hamile .Benim için merkezin hem labaratuvar başarısı hem de insan gibi değerlendirmeyi bilen insanlar olması çok önemli biz insanız makina değil para kazandıracak bir araç hiç değiliz o yüzden bide gidip burayla görüşeceğim bakalım söylenildiği gibi mi.Artık doktor kılığına girmiş insan müsvettesi görmek istemiyorum.A olmadı bi daha yapalım mantığıyla yaklaşan değil daha işin başında benim gibi hiç bi şeyi şansa bırakmayan elinden geleni yapan ve bunu bana hissettiren insanlara kendimi artık emanet etmek istiyorum.Gerekli her şey yapılır olmazsa olmaz ama önce elden gelen her şey yapılır.

PGT yapılan embriyolar mutlaka tutar diye bişey yok.Fazladan bin dolar civarı bir para veriyorsun ama garantisi de yok.Zaten problemli embriyo tutunmuyor tutunsa da sonradan düşüyor.Sonrada 2 li 3 lü testlerle bebeğin gelişimini takip ediyorlar zaten. Varsa kısmette tutar bişekilde.Ben pgt yaptırdım tutmadı şimdiki aklım olsa yaptırmazdım

BU sefer üçüncü denemem olacak bursadayım ama ankarada gen-art a gidip bi görüşmeyi düşünüyorum çok pahalıya çıkmazsa bende genetik test yaptıracağım embiryolara buranın doktorlarının çok alakalı olduğunu söylendi buraya giden bir arkadaşım şu anda hamile .Benim için merkezin hem labaratuvar başarısı hem de insan gibi değerlendirmeyi bilen insanlar olması çok önemli biz insanız makina değil para kazandıracak bir araç hiç değiliz o yüzden bide gidip burayla görüşeceğim bakalım söylenildiği gibi mi.Artık doktor kılığına girmiş insan müsvettesi görmek istemiyorum.A olmadı bi daha yapalım mantığıyla yaklaşan değil daha işin başında benim gibi hiç bi şeyi şansa bırakmayan elinden geleni yapan ve bunu bana hissettiren insanlara kendimi artık emanet etmek istiyorum.Gerekli her şey yapılır olmazsa olmaz ama önce elden gelen her şey yapılır.

sagolun cevabiniz icin memoriali düsünüyom arastirdigima göre iyi ve ilkleri olan bi merkez ama dedigin gibi bizi para olarak görmeleri kötü memorial hakkinda bilgin varmi

PGT yapılan embriyolar mutlaka tutar diye bişey yok.Fazladan bin dolar civarı bir para veriyorsun ama garantisi de yok.Zaten problemli embriyo tutunmuyor tutunsa da sonradan düşüyor.Sonrada 2 li 3 lü testlerle bebeğin gelişimini takip ediyorlar zaten. Varsa kısmette tutar bişekilde.Ben pgt yaptırdım tutmadı şimdiki aklım olsa yaptırmazdım

sanada tesekkür ederim üstteki arkadas örnek vermis tutanda varmis napabiliriz 5 düsük yasdim ne er düsük bi travma gibi bisey

X