Merhaba Sakura,
Ben üçüncü tüp bebek denememde PGT işlemini de yaptıracağım. Bunun için çok araştırma yaptım epey bilgilendim ve bilgilendirildim. Bazı tüp bebek denemelerinde embriyolar istediği kadar kaliteli olsun eğer kromozomal anormalliklere sahipse tutma şansı 0! Özellikle ileri yaş, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları, arka arkaya düşüklerin olması PGT uygulanmasını destekliyor. Bu işlem yumurta toplamadan sonra 3. günde yapılıyormuş ve bu aşamada embriyolara bu işlemin yapılması bir zarar vermiyormuş. Tabi ki bunun için laboratoar ve embriyologların yeteneği çok önemli. Embriyolar 3. günde yaklaşık 6-8 hücre oluyorlarmış ve içlerinden bir hücrenin alınması bir eksiklik yaratmıyor embriyo gelişimine devam edebiliyormuş.
ben artık bana transfer edilen embriyonun sağlıklı da olduğuna emin olmak istiyorum ve PGT yi yaptıracağım. Ben zaten bu denememi Gen-Art Tüp bebek merkezinde Sarp hoca ile yapacaktım. PGT ile ilgili olarak orada genetik uzmanı Volkan Baltaci ile konustum. zaten kendisini daha önce internetten çok araştırmıştım. Özellikle yurt dışında çok uygulanan PGT yi Türkiyede sayılı merkez uygulayabiliyor ve Volakn hoca bu konuda uzmanlaşmış yegane isim gibi duruyor. Kendisiyle bu konuda görüştüm beni çok güzel bilgilendirdi (zaten kendi kendime de epey öğrenmiştim). Mikroenjeksiyon sonrası 3. günde yapılan PGT sonrası ertesi gün genetik sonuçlar çıkıyor ve o gün veya 5. gün embriyolar blastoksist olunca sadece sağlıklı (öploid) embriyolar bana transfer edilecek. İnşallah kaliteli iseler gebelik şansım artacak.
Şimdi adet zamanlamamı bekliyorum tedaviye başlıycam yakında oldukça da heyecanlıyım. Senin için de en hayırlısı olsun. İstersen sen de Volkan Hocayla görüş. Danışma görüşme için para alınmamıştı benden. Birşey kaybetmezsin.
Hepimize güzel haberler olsun inşallah..