Kekler - Pastalar Peynirli Kek (Käse Kuchen)

bortwen

HeRsEy GüZzEl OlAcKk...
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
742
0
Buzlukta bile saklayabileceginiz, sicak veya oda sicakliginda yenebilen cok hafif bir tatli....

Kekimizin hamur malzemelerini (un, margarin, seker ve vanilyayi) birlestirip yogurup sert bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu 30 dk. buzdolabinda bekletiyoruz.

Hamur Icin;
300 gr. Un
200 gr. Margarin
100 gr. Seker
1 Paket Vanilya

Harci Icin; 150 gr. Seker
1 Paket Vanilya Puding
4 Yumurta
500 gr. Lor Peyniri
200 ml. Krema

30. dk sonunda hamurumuzu kelepceli yuvarlak bir tepsiye koyuyoruz.(ben parca parca alip dösüyorum tepsiye, oklavayla falan zor oluyor cünkü) kenarlari 2-3 parmak yukarda kalacak sekilde dösedikten sonra harcimizi hazirliyoruz. Seker, vanilya puding(pudingi paketten toz halinde döküyoruz, yani sütle puding yapmiyoruz) ve yumurtayi cirpiyoruz. daha sonra lor peyniri ve kremayi ekliyepi birz daha karistiriyoruz. Olusan karisimi hamurumuzun üstüne döküyoruz ve yaklasik 65-70 dk. 160 derece firinda pisiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun...

Ellerine sağlık uzun zamandır bu tarifi arıyordum anneme yapacağım tek başına yenilmez

dün pastayı yaptım sadece ufuk değişiklerler ekledim damak tadıma göre

1. pasta soğuduktan sonra üstüne portakallı jöle ekledim süper enfes oldu
2.krema yerine pınarın labnesini kullandım süper tat oldu
3. yumurtayı eklerken yumurta beyazını ilk önce çırptım krem şamti kıvamında
cokacimcoook vallahi akşam pastanın sadece kırıntıları kalmıştı

tarif mükemmel eline sağlıkk1!!!:hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…