• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi peynir, ama hangi peynir???

• Konu Sahibi Konu Sahibi gkt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gkt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
199
4
96
İstanbul
merhaba kızlar bebişlerinize hangi peynirden kahvaltı hazırlıyorsunuz? piyasadaki beyaz peynirlere güvenemiyorum. siz hangi markanın peynirini veriyorsunuz? labne veren var mı? lor verenlerde varmış sanırım. :26:
bebek mi besliyoruz kuantum sorusu mu çozüyoruz belli değil!!!
çok zor bu ek besin işi, her aşamayı düşünmek ve araştırmak gerekiyor!!!
her doktor farklı şeyler söylüyor.

öyle çok seçici davranırsan bebeğinde kahvaltılarda daha sonraki aylarda zorlanırsın...herzaman tükettiğiniz peyniri tüketin onunla... bize drmuz şunu söylemişti... ''1 kibrit kutusu peynirin tuzunu alın(suda bekleterek) öyle verin.....'' bol şans......................

öyle çok seçici davranırsan bebeğinde kahvaltılarda daha sonraki aylarda zorlanırsın...herzaman tükettiğiniz peyniri tüketin onunla... bize drmuz şunu söylemişti... ''1 kibrit kutusu peynirin tuzunu alın(suda bekleterek) öyle verin.....'' bol şans......................

bende seninle aynı fikirdeyim.ben zaten ona büyük bi dilim haftalık suya koyup tuzuna çıkarıyorum sonrada saabahları kahvaltısına katıyorumm

doktorumuz labne çocuklar için ağır oluyor.normalde tükettiğiniz beyaz peynirden verin demişti.(tuzunu alıp tabi)

bende seninle aynı fikirdeyim.ben zaten ona büyük bi dilim haftalık suya koyup tuzuna çıkarıyorum sonrada saabahları kahvaltısına katıyorumm

ben de oyle yapiyordum,sonra annem uyardi bir haftada tuzu alinmis peynir bozulur dedi,tuzlu suda bir sey olmaz ama normal suya koyunca gunluk tuketmen lazim.Ben simdi her gece yeni peynir koyuyorum.Bu arada sutasin tam yaglisini kullaniyoruz,Pinarinki kendi zevkime daha uygun ama kizim sevmedi,biraz fazla yagli geldi sanirim.

Ağırlıklı olarak labne veriyorum. Pınar'ın küçük kutuları var bebekler için tek kullanımlık (labne çabuk küfleniyor) onlardan alıyorum, haftanın iki üç günü de bizim yediğimiz tam yağlı yumuşak beyaz peynirden veriyorum. Onda da bu aralar tercih ettiğimiz marka Ekici.

teşekkürler arkadaşlar.
sütaşın süzme peyniri var. yeni ürünmüş. tuzuda pek yok. sanırım başlangıç peynirimi seçtim.
ilerleyen günlerde sırayla hepsini denerim kısmetse.:56: :56: :56:

her peynir veriyorum ben sütaşın keçi peyniri,sütaşın inek peyniri,kaşar peynir,(nadiren)ama en çok keçi peyniri yediriyorum.

Her peynir türünün kendine göre ayrı faydası var. O nedenle her seferinde farklı peynir alıyorum.
Tuzsuz lor, tuzsuz çerkes peyniri verirsem tuzunu çıkarmaya gerek kalmıyor. Ama normal beyaz peynir, keçi peyniri, koyun peyniri, ezine gibi tuzlu peynirler vereceksem kaynatılıp soğutulmuş suya koyarak tuzunu çıkarıyorum.
Bu arada bu kadar kafa yormayın. sizin deyiminizle ek besin vermek kuantum problemi çözmek gibi olmasın. Biraz geniş anne olun, siz de bebeğiniz de dhaa rahat olacaksınız, inanın bana.

Selam benim oglusum 6aylik 2 hafta oldu ek gidaya geceli doktor labne ver dedi bende cicibebenin icine labne ve kendi sutumu sagip karistirip veriyorum gayet guzel yiyiyor tavsiye ederim:)

biz yayladan koyun-keçi karışık peynir alıyoruz , tuzunu alıp oğluma onu veriyorum.
yumurtanın sarısı ile karıştırıyorum , böylece yumurta kuru kuru boğazına yapışmamış oluyor.
bayıla bayıla yiyor tosuncuk :34:

Back