• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peygamberin twitter talimatını uygulayın!

Evet televizyon ve radyo yasağının sebebi bencede bunlar.
Yanlız bu evlerde kola da yasakmış:26:bunu duyunca çok şaşırmıştım,onun sebebini bilen var mı acep:26:

Hahaha... Kola da mi yasakmis? Olem ben.. Su yerine kola icmekle geciyor hayatim..:52: Sen deyince biraz arastirdim, kimi sagliga zararli diye demis, kimi de gayrimuslime kari gittigi icin demis. Sagliga zararli ise bu GDO'lu yiyeceklere neden izin verdi bunlar? Dunyada GDO yasaklandigi halde hem de... Gayrimuslimden de almadigimiz ne kaldi ki? Biz butun dunyanin pazari haline gelmis bir ulkeyiz artik.. Kurbani bile ithal ediyoruz:53:.

Yanlız bu evlerde kola da yasakmış:26:bunu duyunca çok şaşırmıştım,onun sebebini bilen var mı acep:26:

Bunu ilk defa sizden duydum :26: kola ile kesinleşmiş bir yasak yok diye biliyorum , Ama islamda şüpheli olan şeylerin kullanılmaması gerektiği vurgulanır, büyük ihtimalle sebepleri budur :44: Eğer sebep buysa gazoz falan da yasaktır ya da daha başka ürünler.

Bu yapılanmanın konu olduğu haberlerde mantık aramıyorum artık :27:

evet parkonum ben de öğrencilik yıllarımda denk gelmiştim
kola alalım diyorduk evdeki bir kız da kola içmeyin bakın ben şu kadar zamandır içmiyorum böyle daha iyi falan dedi.
biz birbirmize bakakaldık tabi :6:

sebebini de sordum, içmeyin işte falan demişti ama tabi biz gizliden almıştık :9:

Üniversitede bir arkadaşım hizmet evinde kalıyordu. Bir gün beni davet etti gittim. Müzik ve televizyon kesinlikle yasaktı. sebebini sordum. Hani ders çalışmaya engel, konsantrasyon vs. gibi cümleler duyacağımı sandım. Meğersem bu evleri peygamber efendimizin ziyaret ettiğini düşünüyorlarmış. Oynayarak mı karşılayacağız efendimizi dedi. Ben "peki" demekle yetindim. Lakin şimdi sosyal ağ ne alaka maydanoz derler adama. Sen tv izle radyo dinleme diyorsun ama twitterda takipçi peşindesin. Ne ayak?
Peygamber efendimizin de kendilerini sürekli takip ettiğine inanıyorlar.

Hahaha... Kola da mi yasakmis? Olem ben.. Su yerine kola icmekle geciyor hayatim..:52: Sen deyince biraz arastirdim, kimi sagliga zararli diye demis, kimi de gayrimuslime kari gittigi icin demis. Sagliga zararli ise bu GDO'lu yiyeceklere neden izin verdi bunlar? Dunyada GDO yasaklandigi halde hem de... Gayrimuslimden de almadigimiz ne kaldi ki? Biz butun dunyanin pazari haline gelmis bir ulkeyiz artik.. Kurbani bile ithal ediyoruz:53:.

Duyduklarınız ütopya değil malesef gerçek.Kola,fanta vs. türü kafeinli şeyler yasak.:ssz:

Lise yıllarında her cemaate girip çıktım,baktım ne var ne yok diye....

Hele birinde terlik giymek yasaktı.Oraya melekler kanatlarını seriyormuş.:27:

Malesef bunlara körü körüne bağlanıp dinin emri gibi gören çok insan var.:50:

Bunu ilk defa sizden duydum :26: kola ile kesinleşmiş bir yasak yok diye biliyorum , Ama islamda şüpheli olan şeylerin kullanılmaması gerektiği vurgulanır, büyük ihtimalle sebepleri budur :44: Eğer sebep buysa gazoz falan da yasaktır ya da daha başka ürünler.

Bu yapılanmanın konu olduğu haberlerde mantık aramıyorum artık :27:

Evet kola yasakmış.
Ben üniversitedeyim ve cemaat evinde kalan birkaç öğrenciden duydum, açıkçası konuyu çok irdeliyor gözükmemek içinde sormadım.
Çünkü biraz fazla soru sorarsanız öğrenciler sizi potansiyel düşman gibi görüyor.

Saraylım Gdo siz yiyecek yok dediğin gibi artık Türkiyede, bir kola yasak olmazdı öyle olsa.:31:
Bende bilemedim, :27:

Bir de erkeklerin kot pantolon giymeme olayı var :6:
bunu da çok soruşturdum ama bir tane elle tutulur cevap alamadım

bilen varsa aydınlatsın beni valla çatlıcam öğrenmezsem :9:

evet parkonum ben de öğrencilik yıllarımda denk gelmiştim
kola alalım diyorduk evdeki bir kız da kola içmeyin bakın ben şu kadar zamandır içmiyorum böyle daha iyi falan dedi.
biz birbirmize bakakaldık tabi :6:

sebebini de sordum, içmeyin işte falan demişti ama tabi biz gizliden almıştık :9:
Bu kızların başka eve gitmeside yasak mı rengo:26:
Duyduklarınız ütopya değil malesef gerçek.Kola,fanta vs. türü kafeinli şeyler yasak.:ssz:

Lise yıllarında her cemaate girip çıktım,baktım ne var ne yok diye....

Hele birinde terlik giymek yasaktı.Oraya melekler kanatlarını seriyormuş.:27:

Malesef bunlara körü körüne bağlanıp dinin emri gibi gören çok insan var.:50:

Ben zati giymem terlik. Hiç sevmem, bak bilmeden doğru yapıyomuşum:9:

Mondan lisedede mi var bu öğrenci evleri yaw:27:

Kolayı tersten okuyunca Muhammed yok Mekke yok yazıyormuş iddiaya göre :27:

Ben aynada bakmıştım yazmıyor rahat olun :60:

Hatta üstüne baya dalga geçilmişti Kristal kolada Le Colada Kelime i Şehadet yazıyormuş falan diye :27:

Olmaz olur mu hocam,ilkokuldan itibaren başlıyor.:6::6:

Liseye yeni başladığımda merak saldım,hiçbirinde de barınamadım.:27: Aykırılık başa bela...

ya onu tam bilmiyorum da her evde belli sayıda insan var zaten
toplantı zamanlarında birleşirler genelde

kızlar akşam ezanında evde olmalı daha çıkamazsın :ssz:

Nurcular değil o Süleymancılar ve Nakşibendiler...:30:

Bir de erkeklerin kot pantolon giymeme olayı var :6:
bunu da çok soruşturdum ama bir tane elle tutulur cevap alamadım

bilen varsa aydınlatsın beni valla çatlıcam öğrenmezsem :9:

yok anacım nurcular
benim orada abi olan arkadaşım dedi bana ama sebebini öğrenemedim
:26:

Birbirlerinden yasak çalmaya başlamışlar :30:bak sen?
Niye yasak acep kot..Çok dar oluyo, kısırlığa sebep olur diye mi:17:

Hatta üstüne baya dalga geçilmişti Kristal kolada Le Colada Kelime i Şehadet yazıyormuş falan diye :27:

Ahaha:60:
Bu kesin bilgi mi ya:27:

Birbirlerinden yasak çalmaya başlamışlar :30:bak sen?
Niye yasak acep kot..Çok dar oluyo, kısırlığa sebep olur diye mi:17:

dedim onu da :9:
kumaştan daha dar ondan mı diye yok dediler.
sonra başka erkek arkadaşın kulagına söyledi sebebi
ben de çatladım orta yerimden :9::9:

dedim onu da :9:
kumaştan daha dar ondan mı diye yok dediler.
sonra başka erkek arkadaşın kulagına söyledi sebebi
ben de çatladım orta yerimden :9::9:

Senden sakladıklarına göre ayıplı bişey:17:
Ay çok merakta kaldım:27:

evet ben zamanında bu subliminal olayları cok arastırmıstım :9:
tersten okuyunca biraz öyle oluyor ama cok eğip bükünce yani you tube de videosunu aratın görürsünüz
hayret ediyor insan tabi o kadar eğip bükersen her yazı cıkar ordan :60:

la ilahe cıkartmıslar tersten o da Allah yok demek (tövbe haşa:30:)
Senden sakladıklarına göre ayıplı bişey:17:
Ay çok merakta kaldım:27:

sorma valla :30:

Back