- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi Civciv saliha
-
Evet yoksa cisini yaparkenher yere sıçrarEstağfurullahDeliğin yukarda olması problem diye anlatıldı bana da. Yeni yeni farkediyorum yan da delik onu düzeltecekler sanırım.
Benim oglumda iki tane idi. Biri aktif dehildi yani idrar gelmiyordu oradan. Onu kapattilar. Digerini bilmiyorum.Hayir bu degil idrar kanalinin yerini değiştiriyorlar extradan bir delik daha yok var olan delik yalnış yerde bulunuyor o kadar da küçük bi operasyon da degil
Peygamber sünneti tıbben bir sorundur ve çelitleri dereceleri vardır. Altta yatan genetik bir sorun olabileceği gibi sponten anne karnında gelişen bir durum da olabilir. Her iki durumda da ciddiyetle takip ve cerrahi çözüm gereklidir. Asla doktora danışılmadan sünnet ettirilmemelidir. Sünnet derisi operasyonda kullanılabiliyor. Konusunda uzman çocuk üroloji doktoru görmelidir.Merhaba kızlar, ilk başta sevindiğim şeyin bu kadar kafaya takılcak bişi olduğunu hiç bilmiyodum. Oğlum sünnetli doğdu ilkte çok sevindik bizi sünnet derdinden kurtardı oğlum diye. Çocuk dr. Üroloji görsün dedi götürdük ameliyat olması gerekiyomuş 1 yaşına geldiğinde. Bu ameliyat işi beni çok korkutuyo minnacık yavrum daha. Riskli mi,ağrılı mı, ciddi bi ameliyat mı bileniniz yaşayanınız var mı ? Çok endişeliyim
Çocuğum 1 haftalıkken gittim 1 yaşında ameliyat olacak dedi dr. 3 aylıkken getir tekrar bakiim dedi. Ankara da bi üroloji drna daha ulaştım o da biraz daha büyüsün öyle getir dedi. Sizin bilginizden, tecrübenizden faydalanmak çok isterim. Hangi hastanede tedavi oldunuz süreç nasıl işlediPeygamber sünneti tıbben bir sorundur ve çelitleri dereceleri vardır. Altta yatan genetik bir sorun olabileceği gibi sponten anne karnında gelişen bir durum da olabilir. Her iki durumda da ciddiyetle takip ve cerrahi çözüm gereklidir. Asla doktora danışılmadan sünnet ettirilmemelidir. Sünnet derisi operasyonda kullanılabiliyor. Konusunda uzman çocuk üroloji doktoru görmelidir.
kesinlikle bir yaşı beklemeden 6 aylık olduğunda doktora gidin. Ne kadar erken o kadar iyi sonuç diyelim. Ben bu konuda halkın adından dolayı bilinçsizce iyi bir şey sanmasını yadırgamıyorum çünkü başına gelmeyen bilemez. Oğlum hipospadias (peygamber sünneti) ameliyatı oldu ikincisini olacak. Bu cinsiyet gelişim bozukluğu hastalığına bağlı böbrek kanseri oldu ve çok büyük ameliyatlar kemoterapi gördü. Doğduğu günden beri hastanedeydi. Bnm oğlumun durumu en ileri en ağır türündendi. Tedavi ve doktor önerisi hastane bilgisi almak isterseniz yardımcı olabilirim.
maalesef bu bir rahatsızlık. benim oğlum da o şekilde doğdu. çocuk cerrahına götürdük. 1yaşında ameliyat olacağız bizde. delik derinin içinde ve pipinin alt kısmında. o uca alınacak... birde uç kısımda eğrilik var bizim o da düzeltilecek.Merhaba kızlar, ilk başta sevindiğim şeyin bu kadar kafaya takılcak bişi olduğunu hiç bilmiyodum. Oğlum sünnetli doğdu ilkte çok sevindik bizi sünnet derdinden kurtardı oğlum diye. Çocuk dr. Üroloji görsün dedi götürdük ameliyat olması gerekiyomuş 1 yaşına geldiğinde. Bu ameliyat işi beni çok korkutuyo minnacık yavrum daha. Riskli mi,ağrılı mı, ciddi bi ameliyat mı bileniniz yaşayanınız var mı ? Çok endişeliyim
Burda çocuk cerrahisi yok ürolojiye gittik pek bilgi vermedi 3 aylıkken tekrar getirin dedi aralıkta gitcez bakalım neymiş ne değilmiş anlatsın delik pek geride değil gibi geliyo ama hep sağa doğru işiyo bizim oğlanmaalesef bu bir rahatsızlık. benim oğlum da o şekilde doğdu. çocuk cerrahına götürdük. 1yaşında ameliyat olacağız bizde. delik derinin içinde ve pipinin alt kısmında. o uca alınacak... birde uç kısımda eğrilik var bizim o da düzeltilecek.
doktor ameliyat sonrası 1hafta sonda takılı olacağını söyledi. bu durum biraz sıkıntılı. onun harici bazen eski delik kapansa dahi kaçak olabildiğinden ve bu durumda bir operasyon daha gerektiğinden bahsetti.yani zorlukları da var. özellikle sonda takılı iken 5gün hastanede yatırıp el kol bağladıklarından bahsetti bazı hastanelerde. sonda zarar görmesin diyeymiş. bizim görüştüğümüz doktor da çift bez takıp iki bezin arasına koyuyormuş sondayı. 1gece yatırıyormuş.
Şu ana kadar okuduğum en iyi yorum olabilir bu.Sırlar kapısı tadında başlayıp modern tıbba evrilen acaip bir konu
Neyse konuya geleyim bir şey olmaz korkmayın ordaki deriyle biraz oynuyorlar ağrı sızı olacağını sanmıyorum. Mutlaka yaptırın, şimdi yaptırmazsanız çocuk ilerde ürolojik sorunlar yaşayabilir en basitinden tuvaletini yaparken sıkıntı yaşar. Geçmiş olsun.
Evet sırlar dünyası tadında komik bir konu olmuş kimilerine. İlk doğum yaptığım zamanlar açmıştım bu konuyu okuyup öğrendikçe endişem azalacağı yerde daha da arttı. Ankarada keçiören araştırma hastanesine götürdüm üroloji doktoruna 1.5 yaşında yapalım dedi. İlk seferde tutmayabilir daha sonra tekrar ameliyat olabilirmiş. Ameliyattan, çekeceği acıdan, onu tek başına ameliyathaneye göndercek olmaktan o kadar çok korkuyorum kiKimisine komik gelir kimisine kolay bende Aralık ayında üniversite hastanesinde doğum yaptım doktorlar müjde gibi verdiler bana oğlun peygamber sünnetli ama bir yaşına kadar tekrar sünnet olması gerekli dediler. İyiii yaptırırız dedik müjdelendiği için üzerine düşmedik. 40 günlük iken kasık fıtığı oldu oğlum ve ameliyat olması gerekti ilimizde bulunan yılların çocuk cerrahi babamın da çok yakın arkadaşı ona götürdük hipospadias ı da var biliyorsunuz değil mi dedi. Biz evet hocam hazır anestezi almışken onu da yapabilir misiniz dedik. Mümkün değil bu ciddi bir operasyon 6 aydan önce yapılmaz dedi biz üniversite de bize sadece sünnet olacağını söylediler dediğimizde bilmeyen için öyledir, bir günde hallolur sadece sünnet diyenden kaçın, bu ameliyat yüzünden anestezi manyağı olan çocuklar var, cerrahlar bilir karma cerrahidir bu hipospadias, fıtık da ne var ki 10 dakikada bitiririm ama bu önemli bir ameliyat dedi.
Şimdi 4 aylığız doktor araştırıyorum siz yazılanlara bakmayın babamın en yakın arkadaşı anlattı bunları çok korkmayın ama çokta hafife almayın. Bir de bizde bir yaşı beklemeyi teklif ettik bize ne kadar erken o kadar iyi tabi pipi de istenilen boyuta ulaşmalı 6. ayda gelin bakalım istenilen boyuta geldi ise ameliyatını yapalım dedi o yüzden doktor arayışındayım burdaki yorumları okuyunca şok oldum Allah acil şifalar versin inşallah
Bende fıtık ameliyatını yapan doktorumuz söyledikten sonra çok araştırdım İzmir de Prof. Dr. İbrahim Ulman ı çok önerdiklerini duydum tek ameliyat ile sonlandırabiliyormuş yakın bir süreçte gidip muayene olmayı düşünüyoruz olduktan sonra doktorunuzun fikirlerini buradan sizinle paylaşırımEvet sırlar dünyası tadında komik bir konu olmuş kimilerine. İlk doğum yaptığım zamanlar açmıştım bu konuyu okuyup öğrendikçe endişem azalacağı yerde daha da arttı. Ankarada keçiören araştırma hastanesine götürdüm üroloji doktoruna 1.5 yaşında yapalım dedi. İlk seferde tutmayabilir daha sonra tekrar ameliyat olabilirmiş. Ameliyattan, çekeceği acıdan, onu tek başına ameliyathaneye göndercek olmaktan o kadar çok korkuyorum ki
Amin çok geçmiş olsun bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim izmire yakın bi yerdeyim ama ankarada ailem o yüzden orda yaptırmayı düşünüyorumBende fıtık ameliyatını yapan doktorumuz söyledikten sonra çok araştırdım İzmir de Prof. Dr. İbrahim Ulman ı çok önerdiklerini duydum tek ameliyat ile sonlandırabiliyormuş yakın bir süreçte gidip muayene olmayı düşünüyoruz olduktan sonra doktorunuzun fikirlerini buradan sizinle paylaşırım
Endişeniz de çok haklısınız 40 günlüktü oğlum fıtık ameliyatı olduğunda covit testi çıkmadı diye ertesi güne aldılar ameliyatını iki gün aç kaldı gözümün içine bakarak ağladı meme ver diye bir de daha 40 günlükken anestezi aldı yabancıların kollarında ameliyathaneye gitti risksiz ve kolay bir ameliyattı ama gelde anlat anne yüreğine bu son olur inşallah en önemlisi Rabbim dermansız dert vermesin inşallah kimseyi evladı ile sınamasın
Zaten en zor yeri o oluyor o ameliyathanrye gönderme aşaması. Benim de 13 aylıkken oldu 1 hafta hastanede yattık Sami Ulus hastanesi doktor İbrahim karaman ankaradaysanız hiç düşünmeyin derimEvet sırlar dünyası tadında komik bir konu olmuş kimilerine. İlk doğum yaptığım zamanlar açmıştım bu konuyu okuyup öğrendikçe endişem azalacağı yerde daha da arttı. Ankarada keçiören araştırma hastanesine götürdüm üroloji doktoruna 1.5 yaşında yapalım dedi. İlk seferde tutmayabilir daha sonra tekrar ameliyat olabilirmiş. Ameliyattan, çekeceği acıdan, onu tek başına ameliyathaneye göndercek olmaktan o kadar çok korkuyorum ki
Bayıltmadan götürüyolar değil miZaten en zor yeri o oluyor o ameliyathanrye gönderme aşaması. Benim de 13 aylıkken oldu 1 hafta hastanede yattık Sami Ulus hastanesi doktor İbrahim karaman ankaradaysanız hiç düşünmeyin derim
Evet bayıltmadan götürüyorlar bizimki de öyle tek sefer de kurtuldu Rabbım kolaylaştırır inşallah sizinkini deBayıltmadan götürüyolar değil mikeçiörende tanıdığımız tavsiye edilen üroloji dr yapacak ameliyatı umarım tek seferde kurtuluruz delik çok arkada değil çünkü
En zor kısmı çocuğu ameliyathaneye göndermesi. Devlet hastanelerinde sizi de ameliyathane sokmayacaklardır. Odada da bayıltmazlar maalesef.Özellerde de bu tip bir ameliyata ben güvenemem sanırım. Eğitm araştırma varken. çocuğu tek başına bırakmak travma sebebi. Hatırlamaması için 2 yaşına gelmeden halledebilirsiniz inşallahEvet sırlar dünyası tadında komik bir konu olmuş kimilerine. İlk doğum yaptığım zamanlar açmıştım bu konuyu okuyup öğrendikçe endişem azalacağı yerde daha da arttı. Ankarada keçiören araştırma hastanesine götürdüm üroloji doktoruna 1.5 yaşında yapalım dedi. İlk seferde tutmayabilir daha sonra tekrar ameliyat olabilirmiş. Ameliyattan, çekeceği acıdan, onu tek başına ameliyathaneye göndercek olmaktan o kadar çok korkuyorum ki
Eğitim ve ataştırmada yaptırmayı düşünüyoruz bizde. 1.5 yaşında yaptırcaz inşEn zor kısmı çocuğu ameliyathaneye göndermesi. Devlet hastanelerinde sizi de ameliyathane sokmayacaklardır. Odada da bayıltmazlar maalesef.Özellerde de bu tip bir ameliyata ben güvenemem sanırım. Eğitm araştırma varken. çocuğu tek başına bırakmak travma sebebi. Hatırlamaması için 2 yaşına gelmeden halledebilirsiniz inşallah
Özellikle sırlar dünyası muhabbeti dimi. Lohusa kafasıyla açmıştım konuyo o haldeyken o zamandan daha çok korkuyorum şimdi. 1.5 yaşında ameliyat olcak ameliyattan korkuyorum nasıl yalnız göndericem oraya ondan korkuyorum Allah dermansız dert vermesin ama zor. Bide tutmama ihtimali var çok zorBuraya kadar bazı kişileri okudum bu konuda ne kadar bilmeden konuşmuşsunuz!!! Yok kolaymış yok sünnet gibiymiş. Bilmeden neden yorum yapıyorsunuz??!! İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Adında sünnet var ama çok daha ciddi bir rahatsızlık bu. Doğumda farkediliyor ve nedeni ırsi yada progesteron hormonuna bağlı olarak anne karnında oluşan bir hastalık. Öyle basit bir şey de değil bunun dereceleri var. İdrar deliğinin olması gereken yerde olmayıp daha aşağıda bir yerlerde olmasına deniyor. 6-18 ay arasında ameliyatların bitirilmesi çocuğun psikolojisi açısından çok önemli. Bezden çıkmadan hallolması lazım ki normal pipiden işesin aklı erdiğinde. Yoksa tuvalet eğitimi bile veremezsin. Bunun Düzeltilmesi için çok iyi doktor bulmak gerekir. Öyle herkes yapamaz. Lütfen bilmeyenler yorum yazmasın. Azıcık internetten araştırın Bilgi edinin öyle yazın.!!!! Bu haStalığa sahip olan çocuklar da inş iyi ameliyat geçirir sağlıklarına kavuşurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?