Peygamber Sünnetli Doğan Oğlum

Siz bilirsiniz tabi ki ama gitmeden önce mutlaka randevu alın. Hastaneler dolup taşıyor pandemi sebebiyle, bazı klinikler hasta kabul etmiyor. Bir de 2 maske takın derim Ankara pandemide başkent maalesef.
Evet maalesef korkmuyor değilim. Doktor amcamın aile dostu onu aradım gelin bakarım bekletmem demiş yeni doğan olduğu için biraz büyüsün 1 yaşına gelsin demiş inş seneye bu illetten kurtuluruz da rahat rahat gideriz

Acele edecek birşey yok, henüz yeni doğmuş hemen bu ortama sokmayın. Ben oğlumun sünnetini ankarada tip ta cocuk cerrahi prof meltem kolcucogluna yaptırdım. Çok güzel ve kolay oldu. Zamani gelince bakarsanız zaten sünneti ya 2 yaşına kadar ya da 6 yaşından sonra yaptırmanız gerekli cinsel kimlik oluşumundan dolayi

Merhaba kızlar, ilk başta sevindiğim şeyin bu kadar kafaya takılcak bişi olduğunu hiç bilmiyodum. Oğlum sünnetli doğdu ilkte çok sevindik bizi sünnet derdinden kurtardı oğlum diye. Çocuk dr. Üroloji görsün dedi götürdük ameliyat olması gerekiyomuş 1 yaşına geldiğinde. Bu ameliyat işi beni çok korkutuyo minnacık yavrum daha. Riskli mi,ağrılı mı, ciddi bi ameliyat mı bileniniz yaşayanınız var mı ? Çok endişeliyim
Merhaba benim oğlum da hipospadiasli doğdu şuan 4 yaşında ocak ayında ameliyat düşünüyoruz aslında geç kaldık keşke 1 yaşında yaptırsaydık oğlumun idrar deliği çok altta bu konuda ameliyatı yapan cerrah ta çok önemli araştırıyorum iyice çünkü yeniden ameliyat gerekebiliyormus iyi yapilmadigi takdirde siz ertelemeyin aklı henüz ermezken yaptırın ben pişmanım oğlum çok hassas bi cocuk

Peygamber sunneti dediginiz sey oglunuzun pipisinde cis yaptigi yer haricinde bir tane daha delik var. Orayi dikisle kapatacaklar. Basit bir ameliyat. Bu arada anlasilsin diye bu sekilde anlattigim icin ozur dilerim. Kolay kucuk bir operasyon.
Hayir bu degil idrar kanalinin yerini değiştiriyorlar extradan bir delik daha yok var olan delik yalnış yerde bulunuyor o kadar da küçük bi operasyon da degil

Merhaba benim oğlum da hipospadiasli doğdu şuan 4 yaşında ocak ayında ameliyat düşünüyoruz aslında geç kaldık keşke 1 yaşında yaptırsaydık oğlumun idrar deliği çok altta bu konuda ameliyatı yapan cerrah ta çok önemli araştırıyorum iyice çünkü yeniden ameliyat gerekebiliyormus iyi yapilmadigi takdirde siz ertelemeyin aklı henüz ermezken yaptırın ben pişmanım oğlum çok hassas bi cocuk
Bize mutlaka 1 yaşında olmalı dedi dr. 3 aylıkken tekrar bakacak ne dicek bakalım

Ağır bi ameliyat mı
Hayır ama düzgün yapılmadığı takdirde tekrardan ameliyat gerekebiliyor sonucta ileri yıllarda cinsel yaşamından tutun çocuk sahibi olmasını bile etkileyebilir ama günümüz teknolojisi gelişti umarım bu sorunlarla karşılaşmayız bizde ocak ayında yaptıracağız
Birde deliğin nerde olduğu da önemli bizimki çok altta maalesef

Peygamber sünneti denilen şey hipospadias yani öyle ne güzel sünnetli doğmuş denilecek bir şey değil bir hastalık. İdrar kanalı normalde olmasıngerekn yerde değil daha aşağıda be arkada. Ameliyatla düzeltilmesi gerekir doğuştan sünnetli denmesinin nedeni aslında kesinlikle sünnet edilmesin diye çünkü sünnet derisi ameliyatta düzeltme işlemi için kullanılıyor

Benim oğlum da öyle doğdu. Pipideki anomaliyi zamanında insanlar cehaletten dine bağlamış. Ama alakası yok. Ameliyat olması lazım. İyi bir uzman bulursanız ve ikinci delik asıl deliğe fazla uzak değilse bir ameliyatlık iş. Geçmiş olsun.

Hayır ama düzgün yapılmadığı takdirde tekrardan ameliyat gerekebiliyor sonucta ileri yıllarda cinsel yaşamından tutun çocuk sahibi olmasını bile etkileyebilir ama günümüz teknolojisi gelişti umarım bu sorunlarla karşılaşmayız bizde ocak ayında yaptıracağız
Birde deliğin nerde olduğu da önemli bizimki çok altta maalesef
Ameliyat sonrası süreci benimlede paylaşabilir misiniz lütfen

Merhaba kızlar, ilk başta sevindiğim şeyin bu kadar kafaya takılcak bişi olduğunu hiç bilmiyodum. Oğlum sünnetli doğdu ilkte çok sevindik bizi sünnet derdinden kurtardı oğlum diye. Çocuk dr. Üroloji görsün dedi götürdük ameliyat olması gerekiyomuş 1 yaşına geldiğinde. Bu ameliyat işi beni çok korkutuyo minnacık yavrum daha. Riskli mi,ağrılı mı, ciddi bi ameliyat mı bileniniz yaşayanınız var mı ? Çok endişeliyim
Benim oğlumda peygamber sünnetli doğdu tıptaki adı hipospadoas miş afedersiniz çis deliği pipinin ucunda değilde ucunun altındaymış birde eğrilik varmış tu pipide ikisinde aynı ameliyat sırasında düzeltilebilirmis 1 yaşına geldiğinde ameliyat ettirdik 1 hafta hastanede kaldık küçük olduğu için eller ayaklar rahat durmaz dikise zarar verir diye 1 hafta boyunca bağladılar yatağa çok zorlandı ama mecbur katlandık doktorumuz da iyiydi Ankara Sami Ulus hastanesinde İbrahim karaman. Önemli olan 3 yasa kadar yapilmasiymis benim eşim de de aynı sorun varmış küçükken ama geç yapıldığı için çocuk sahibi olması zorlaştı tüp bebek ile çocuk sahibi olduk

Millet artık yenidoğan çocuğunu hastaneden çıkmadan sünnet ettiriyor.1 yaşnda olacak olan ufacok bir operasyon için bu kadar tedrgin olmayn. Eminim ki normal sünnet kadar acısı bile yoktur.. (oğlum 5 aylkken sünnet ettik ordan biliyorm acısını)

Hee delik ile alakalıymış ameliyat bilmiyordum cahım okumamıştm yorumları.. Benim dayımın çocuğu oldu bu ameliyatı.. çıktı hemen hiçbirşey olmadı gayet rahat geçmişti. içinzi ferah tutun Allahın izniyle birşey olmaz 🤗

Benim oğlumda peygamber sünnetli doğdu tıptaki adı hipospadoas miş afedersiniz çis deliği pipinin ucunda değilde ucunun altındaymış birde eğrilik varmış tu pipide ikisinde aynı ameliyat sırasında düzeltilebilirmis 1 yaşına geldiğinde ameliyat ettirdik 1 hafta hastanede kaldık küçük olduğu için eller ayaklar rahat durmaz dikise zarar verir diye 1 hafta boyunca bağladılar yatağa çok zorlandı ama mecbur katlandık doktorumuz da iyiydi Ankara Sami Ulus hastanesinde İbrahim karaman. Önemli olan 3 yasa kadar yapilmasiymis benim eşim de de aynı sorun varmış küçükken ama geç yapıldığı için çocuk sahibi olması zorlaştı tüp bebek ile çocuk sahibi olduk
Ah yavrum benim ya zor olmuştur bizimki yatınca bile ağlarken eller ayaklar bağlanınca napar ki geçmiş olsun sizede olmuş bitmiş kurtulmuşsunuz ne güzel

Yine sünnet gibi bir işlem olacak muhtemelen. Küçükken daha kolay oluyor. Yormayın kendinizi bu kadar.

Hayir bu degil idrar kanalinin yerini değiştiriyorlar extradan bir delik daha yok var olan delik yalnış yerde bulunuyor o kadar da küçük bi operasyon da degil
Evet tam sizin anlattığınız bir operasyon olacak benimde kardeşim ve halamın oğlu bu ameliyatı oldular tam 30 sene önce sünnetle alakası yok o sırada tabiki fazladan olan deriyide alıyorlar sünneti de tamamlıyorlar.ama amaç sünnet deyil.idrar kanalının yerini değiştirmek.Biz eve sünnetçi çağırmıştık yapmadı bu doktorluk dedi.Yaparsam çoçuğu sakatlarım dedi.Doktorda eğér bu ameliyatı olmassa çoçuğu bile olmayabilir demişti.Ameliyat çok zor bir ameliyat deyil 3 4 günde toparlanıyor..Çoçuğuda oldu ayrıca.

Back