Peygamber Efendimizin (s.a.s) Kızının Çeyizi

Amin cnm Allah bizi sevdiklerimize sevdiklerimizi de bize bağışlasın inşAllah
Biz okuldan tanıştık cnm
İşte sen diyorsun hakettim diye işte bişeylerin değerini anlamak için Allah'ım nasıl da sınavdan geçiriyor Rabbim bizi
Sabır ne güzel nimettir meyveleri ne tatlı oluyor dimi cnmmm
Sende diyorsun zaten

AH BE CNM NE GUZEL OZETLEMISSN
AYNEN OLE WLLA
COK SABRETTIK VE ODULU ALDIK kaydirigubbakcemile5
MEYVELERINI TOPLAMAK AHH... NE KDR GUZEL Şeniz
CNM SEN FACEBOOK KULLANIYORMUSN

“Günümüzde nice anne-babalar, nice gençler vardır ki, çeyiz için karşı tarafı kasıp kavurur. Huzuru saadeti mobilyada, koltukta, ev eşyasında, sandık içinde arar. Hâlbuki bunların hiçbiri huzurun tek şartı, esas unsuru olamaz. Evlilikte huzurun ilk şartı, değer ölçülerinde ortaklık, hayat anlayışında müşterekliktir. Nikâhın ve nişanın en hayırlısı, Resul-i Ekrem Efendimizin kutsi beyanıyla, ‘en kolay olanı’dır.”

kesinlikle katılıyorum...çokkk doğru....en önemli şey huzurrr....hep söylerim mal mülk boş şeyler...dünya fani...mutlu olmak huzurlu olmak o kadar önemliki...herşeyin olur,evin saray gibi olur ama içinde huzur olmassa hiç bir değeri,anlamı yok onların....mutluysan sevip seviliyosan huzurluysan yeri gelir soğan ekmekte yersin ve hiç gocunmassın....elbette herşeyimiz güzel olsun istiyoruz gücümüz yettiğince yapıyoruz bişeyler ama olmuyosada üzülüp,neden olmuyo dememek lazım çokta takılmamak gerek maddi şeylere...önemli olan maneviyat....:asigim:

“Günümüzde nice anne-babalar, nice gençler vardır ki, çeyiz için karşı tarafı kasıp kavurur. Huzuru saadeti mobilyada, koltukta, ev eşyasında, sandık içinde arar. Hâlbuki bunların hiçbiri huzurun tek şartı, esas unsuru olamaz. Evlilikte huzurun ilk şartı, değer ölçülerinde ortaklık, hayat anlayışında müşterekliktir. Nikâhın ve nişanın en hayırlısı, Resul-i Ekrem Efendimizin kutsi beyanıyla, ‘en kolay olanı’dır.”

kesinlikle katılıyorum...çokkk doğru....en önemli şey huzurrr....hep söylerim mal mülk boş şeyler...dünya fani...mutlu olmak huzurlu olmak o kadar önemliki...herşeyin olur,evin saray gibi olur ama içinde huzur olmassa hiç bir değeri,anlamı yok onların....mutluysan sevip seviliyosan huzurluysan yeri gelir soğan ekmekte yersin ve hiç gocunmassın....elbette herşeyimiz güzel olsun istiyoruz gücümüz yettiğince yapıyoruz bişeyler ama olmuyosada üzülüp,neden olmuyo dememek lazım çokta takılmamak gerek maddi şeylere...önemli olan maneviyat....:asigim:

:lepi: :lepi:

neyleyim para pulu sen yoksan eğer... :asigim:

Allah hepimize sevdiklerimizle bir ömür huzur nasip etsin

Aslıııııııııı
nerdesin sen bu topiğe gelsene
Benmi yanlış görüyorummm imzan mı değişmiş ay bayılazaaaamakannehirakannehir

selam durucum naber
kız ne değişmesi aynı?
dün düğün tarihine uygun yapmıştım
10.10.2010 düşünmeye başladıkta :)

ışte onu diyorumm bendeeee
Düğün tarihiniz daha geçti ya hani oyzden dedimm

Ama sen yinede her ihtimale karşılık yazma tam olarak belli olmadan tatlım

evet canım tam bellı degıl ama 10.10.2010 dusunmeye basladık
ya ıns olur ya
yok cnm yazmıyom nısan daha yakın oldugu ıcın onu yazıyom :)

Ama yan tarafa iliştirmişsin ya oyüzden dedim cnm
Hadi bakalım hakkınızda hayırlısı olur inşAllahopuyorumnanaktan

Öncelikle paylaşımın çok güzel teşekkürler
bence kurulacak yuvalarda herşeyden değerlisi huzur ve mutluluk
günümüzde çeyiz ya da çift taraflı alınacak eşyalar o kadar pazarlığa dökülüyor ki
buna hiç gerek yok
herşey gönülden sevgi ve saygıyla olmalı
olmasada yapılamaz şeyler değil bunlar kalp kırmaya değmeyecek şeyler
bana göre çeyiz ya da alınacak eşyalar
kurulacak yuvalarda birleşecek hayatlarda
amaç değil sadece araç olmalı...

Son düzenleme:
evet bu yüxden çok ayrılıklar oluyo yani ta ki annemlerin zamanında bile bi akrabaları mobilyanın markaaası için çok severken ayrılmışlar aslında sorun haline getirmemek gerekir yaniCADIARZU

canım çok güzel bir paylaşım, günümüzde o kadar çok insan varki karşı tarafı sömüren, mala değer veren. işte bu koşuşturma içinde oluncada evlilik değerini yitiren. Allah hepimizi kıymet bilenlerle, mala değil maneviyata önem verenlerle karşılaştırsın (olması gerekler tabiki yapılacak bunun dışında abartanlardan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın dediklerim)

beyenmenize sevindim kızlar.. evet parayla elde edilen alınan herşey bi yere kadar...
önemli olan maneviyat..
bi parça eksik olmuş fazla olmuş ne önemi varki
biz o insana ömrümüzü adadığımız için onun yanında olduğumuz için evlenmiyomuyuz zaten..

Back
X