Peygamber Efendimizin (s.a.s) Kızının Çeyizi

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Peygamber kızının çeyizi

Konuya ilişkin Ahmet Şahin de şunları paylaşıyor bizlerle:
“Efendimizin(s.a.s.) gözbebeği, Hz. Fatıma’nın (r.a) çeyizinde yer alanlar:
1. Üzerinde namaz kılınacak güzel bir seccade.
2. Üç adet minder
3. Yastık
4. El değirmeni, su tulumu, testi, su bardağı
5. Bir elek
6. Bir battaniye, havlu, pösteki
7. Divan
8. Sofra

“Hz. Fatıma Validemizin bu çeyizi, Hz. Ali’nin evine indirilip içeri alınırken, Efendimiz (s. a. s.) şu duayı etmiş: ‘Ey Rabbim! Senin sevmediğin israftan çekinen bu insanlara, bu eşyayı hayırlı eyle.’

“Günümüzde nice anne-babalar, nice gençler vardır ki, çeyiz için karşı tarafı kasıp kavurur. Huzuru saadeti mobilyada, koltukta, ev eşyasında, sandık içinde arar. Hâlbuki bunların hiçbiri huzurun tek şartı, esas unsuru olamaz. Evlilikte huzurun ilk şartı, değer ölçülerinde ortaklık, hayat anlayışında müşterekliktir. Nikâhın ve nişanın en hayırlısı, Resul-i Ekrem Efendimizin kutsi beyanıyla, ‘en kolay olanı’dır.”

*alıntıdır*

çok hoşuma gitti paylaşmak istedim kızlar...
rabbim hepimize kuracak olan yuvamızda önce huzur versin..
gerisi elbet gelir..
çeyiz az olmuş çok olmuş hiç önemli değil bence..

Son düzenleyen: Moderatör:
“Günümüzde nice anne-babalar, nice gençler vardır ki, çeyiz için karşı tarafı kasıp kavurur. Huzuru saadeti mobilyada, koltukta, ev eşyasında, sandık içinde arar. Hâlbuki bunların hiçbiri huzurun tek şartı, esas unsuru olamaz. Evlilikte huzurun ilk şartı, değer ölçülerinde ortaklık, hayat anlayışında müşterekliktir. Nikâhın ve nişanın en hayırlısı, Resul-i Ekrem Efendimizin kutsi beyanıyla, ‘en kolay olanı’dır.”

Paylaşımın için çok sağol, o kadar anlamlıki..

ozaman onlar alınıyormus tabi bu zamanda farklı artık ama yinede daha fazlasını isteyenler var lukse kacmak banada mantıksız geliyor

Benim de çeyizim yoktu fazla.Ne babama ne karşı tarafa çok birşey aldırmadım..Nişanda kayınbabama bir gömlek, bir etek ve bir hırka bir de ayakkabı aldırdım.Babam takım elbisede inat etti illaki alalım diye kıramadım, bir de etek, ayakkabı, terlik almıştı..
Nişan kıyafetimi eşime zamanın en ucuz düz bir elbisesini aldırmıştım.
Vay be hatırlayınca tuhaf oluyor insan..

Huzur önemli olan eşya da gerekli tabi ama zaman içinde ne için çalışıyoruz ki zaten? Hepsi alınıyor, önemli olan böyle önemli günlerde kalp kırmamak ve kırılmamak, çünkü bu özel günlerde kalp kırılırsa unutulmuyor.

Önce huzur, huzuru maddiyatda arayan karşıdan da onu bekler durur.Manevi değerleri yüksek insanlarla karşılaştırsın rabbim bizi,gönlümüzü de güzel eylesin

çok güzel bir paylaşım canım. değerleri yitirmemek lazım. Allah her iki cihanda mutluluklar nasip etsinn herkese.

birşey dikkatimi çekti
o zamanlarda divan varmıymış
sanmam herkes yerde oturuyordur
yakın bir zamandan bahsetmiyoruz ki
benim anneannem anlatırdı
kaç yıl önce bulgaristanda kendi evlerinde duvar yastığı yaptırmışlar halı asmışlar
her gelen hayran kalmış düşünün yani
ki bu bahsettiğim olay 60 yıl taş çatlasın 50 yıl öncesi

birşey dikkatimi çekti
o zamanlarda divan varmıymış
sanmam herkes yerde oturuyordur
yakın bir zamandan bahsetmiyoruz ki
benim anneannem anlatırdı
kaç yıl önce bulgaristanda kendi evlerinde duvar yastığı yaptırmışlar halı asmışlar
her gelen hayran kalmış düşünün yani
ki bu bahsettiğim olay 60 yıl taş çatlasın 50 yıl öncesi

ben yazıyı bir yerden alıntı olarak aldım ve buraya yazdım.
divan diye bahsedilmiş ama belki yerde oturulan sedir divanlarda kasdedilmiş olabilir CADIARZU

ne kadar güzel bir paylaşım.keşke herkes azda olsa uygulayabilse.insanlar eşya için mal için birbirlerini ne kadar kırıyor.küslükler yaşanıyor.değermi halbuki..asla değmez.ne benim ailem nede eşimin ailesi böyle konularda birbirimizi hiç kırmadık.ben başka şehirde olduğum için alınan eşyaların bir tanesini bile görmedim.parası varsa herkes evine evladına en güzelini almak ister.mal yüzünden yaşanan kırgınlıklar çok anlamsız.

Öyle güzel ve anlamlı bir paylaşım ki ellerine emegine sağlık. Öyle insanlar tanırımki çul çaput için nişan atmışlardır.Düğünden dönmüşlerdir.

Back
X