performans anskiyetesi, kaygı bozukluğu icin yardım kızlar...

rainycloud

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2023
9
1
26
selam kızlar, yaklaşık 1.5 senedir iş hayatındayım aşırı tecrübeli sayılmam. ortalama çalışkan biriydim hep ama her şeyi kolay anlayabilen (özellikle matematik,muhasebe gibi) zeki biri değilim. arkadaşım sayısal bir derste örneğin bir şeyi 2 kere de anlıyorsa ben 5 kere de zor anlıyordum.
öyle böyle iyi bir meslek sahibi oldum beyaz yakalıyım şu an, iyi bir yerin genel müdürlüğünde çalışıyorum ama her şey bana çok zor geliyor, çalıştığım yerde en yenilerden biriyim ve kendimi en başarısız kişi olarak görüyorum.
zaten performans ve yaygın anksiyete bozukluğum var paxera kullanıyorum bir süredir ama tam etki görmedim henüz.
şu an raporluyum işe dönünce beni neler bekliyor bilmiyorum korkudan düşünmekten kafayı yicem.
bir şey diyeyim mi kızlar kendimi tam bir gerizekalı gibi hissediyorum engel olamıyorum bu düşüncelerime. benim için başaramamak çok büyük bir konu çünkü, tüm değerimi bu belirliyormuş gibi.
işi bırakayım dedim bu kez de sen başaramadın diğer arkadaşların nasıl yaptı diye düşünüp duracağım, farklı şeyler yapmak istiyorum ne yaparım bilmiyorum..
kısaca hayatım 1 senedir bu korkularla geçiyor süslüler, öğrenmek istedigim teknik şeyleri öğrenemiyorum yatkın değilim çünkü. intihar etmeyi bile düşündüm şakasız bu anksiyete beni bitiriyor.
siz böyle şeyler yaşıyor musunuz kızlar nasıl üstesinden geleceğim?
çok uzattım, cevaplarınız icin teşekkürler şimdiden.<3

Herkesin bir ogrenme kapasitesi var isi yapabiliyorsaniz baska seyleri ogrenemiyorsunuz diye kendinizi zorlamayin. Zor ogreniyorsunuz ama yinede ogreniyorsaniz yine problem degil zaten en yeni kisiymissiniz iste. Sizi cikartmadiklari surece cikmayin isten her sabah kendinizi ayna karsisinda cesaretlendirin. Bugun cok guzel olucak diye baslayin ise. Herkes zorlaniyor ilk ise basladigi donem zaman gectikce hersey oturur yerli yerine pes etmeyin. Ilacinizda zamanla etki eder birakmayin yada doktorunuza danisin.

herkesin öğrenme süresi farklıdır, iki kerede değil de beş kerede öğrenmek mesele değil sonuçta öğreniyorsunuz ve bir zaman sonra işte olabilecek herşeyi öğrenip otomatik yapmaya başlayacaksınız zaten. Bunun normal olduğunu içinizden kabul edin ki kimsenin buna dikkat edip mobbinlemesine izin vermeyin. Siz kendinizi ezmeyin ki başkasına ezdirmeyin. Yukarıda arkadaşın dediği gibi asla işten çıkmayın yapamıyor olsanız zaten işe almazlardı.

kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle. ama öğrenemediğim de oluyor yani 5 kerenin sonunda illa öğreniyorum diye bir şey söz konusu değil kafam basmayınca basmıyor. sonra da hiç sevmesem bile komplekse giriyorum istem dışı.. döngüye giriyorum

Ogrenemediginiz seyler isle mi ilgili? Bir yere adim adim herseyi not edin notlara bakarak yapin zamanla otomatik yapmaya baslarsiniz.

Ogrenemediginiz seyler isle mi ilgili? Bir yere adim adim herseyi not edin notlara bakarak yapin zamanla otomatik yapmaya baslarsiniz.
yani evet işle ilgili, örneğin teknik olarak bilmemiz gereken bir program var (sql gibi) bir yere kadar öğrenebiliyorum ama işler komplikeleştikçe ben de tıkanıyorum.

1 ay önce işe girdim o kadar stres yaptımki reglim 2 hafta gecikti düşün ve ben daha da stres oldum zaten. İşin ilk haftası ciddi ciddi ben mal mıyım her şey niye bu kadar zor diye ağlama kıvamına geldim ve işi bırakmak istedim. Netsis kullanıyor firma ve gerçekten zor geldi. Şimdi ilk zamanlarım gibi değilim tabi ki benim de anksiyetem var seni iyi anlıyorum. Mücadele etmeye çalışıyorum sadece ama kendimi yormak istemiyorum artık. Gittiği yere kadar diyorum sadece.

bir nebze kendim gibisini görmek rahatlattı.. gece uykularım bile bozuldu artık. inşallah çok iyi oluruz <3

Demek ki yanlış iştesiniz bunu hiç düşündünüz mü? Yani ben de mesela genetik mühendisi falan olmak isterdim ama sayısal kabiliyetim yok, kendi yetkinliklerime göre bir alan seçtiğim için başarılıyım. Siz de kendi özelliklerinize uygun bir iş seçmelisiniz bence.

düşündüm fakat ekstra yetenekli olduğum bir alan yok ki, küçükken keman çalıyordum başarılıydım sonra yine sınav stresi lise sınavları derken bıraktım bir daha da başlamadım, belki o dönem güzel sanatlara filan yönelseydim daha farklı şeyler olabilirdi :')
kendimi hep plaza kadını gibi hayal etmiştim şu anda da öyle sayılırım ama bir sürü ama var işte. :)
bu arada yorumuna sanırım yanlışlıkla random bıraktım kusura bakma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…