Perde yapımı

canım düğmeleri aralarında 4 parmak boşluk bırakarak üst kısımdaki deliklere taktım... düğmeleri geçirmeli aldım dikmedim

Resimler için de saol arkadaşım şimdi daha iyi anladım walla.Hemen ip araştırması yapıcam.3 metre boyundaki bir cama 1kg yetiyormu ip?

önemli olan eni... dediğim gibi ben 1.45cm yaptım sen yerlere kadar olsun diyorsan daha çok ip gider

ya arkadaşım pardon oruç kafama vurdu biraz yani eni demek istedim 3m.............yetiyomu 1kg..

hehehee :roflol: :roflol: canım enini yani 3 mt yapacağın yeri makreme ipiyle yapacalsın arada sakkallı ip kullanacaksın.. sen iyisimi ipleri biraz fazla al ne olur ne olmaz kaydirigubbakcemile5

canım yıkanınca bozulmuyor denedim.. bir leyen içine koslalı su yaptın içinde biraz bekletim çıkardım.. hiçbişeycik olmadı..ipler birbirine dolaşmıyor korma için rahat olsun..

perdeni beğendim eline sağlık el emeği ile yapılan her iş güzeldir.Bu simli ip hani bildiğimiz sakallı ip deniliyor ondanmı?hani kazak atkı vs yapılanlardan.Onlar perde için ince gelir bence senin perden resimdeki nden anladığım kadarı ile bu sakallı iplerin kalınlarından herhalde.Öylemi canım yanıtlarsan sevinirim.
Ve bu arada bayanlar böyle ipli perdeyi yada masa örtümüzzün saçakları birbirine geçebilir.Bunu önlemenin en güzel yolu bir kovaya suyu koyacak bir avuç tuz atacaksınız.Tuz eriyince masa örtünüzü yada böyle saçaklı herhangi dantelinizi içinde biraz bekletecek sonra durulamadan kurutacaksınız.hem birbirine geçmiş saçaklar düzelecek hemde kolalı gibi olacak buda benden size tavsiye

canım teşekkür ederim... evet senin bahsettiğin kazak yada atkı için kullanılan sakallı ipten daha kalın bu hatta aynı kalınlıktaki sakkalı ipten klozet takımı işleniyor

canım utanıyorum artık sormaya ama
bu makrame ıpının numarası ıncesı kalını bıseyı varmı
bırde sakallı ıpın en kalınımı

canım makreme ipinin incesinden kullandım kalını var ama o çok kaba... sakkalı ipte kalın

Bende bugün sordum sakallı ipleri kalın ama simli değil kilosu 10 ytl miş.İyimi sizce arayada pırıltılı ip katsak olmazmıki???

canım dediğin ipin kilosu burda 8 ytl..perdede sönük durur gibi geldi bana o yüzden almadım.. araya pırıltılı ip katmak iyi fikir ama başka bir cinsten olunca nasıl olur bilmem. istersen biraz daha araştırma yap.. yapmışken emeğine değsin bence

kızlar araya boncuk işi gerçekten hoş bir fikir ama simli ip için değil malesef ben önce öyle denedim yani bu perdeyi yapmadan önce araya serpilmiş boncuk takmak beynimde canlanmıştı. ama olmuyor simli ip olmasa belki olabilr.. ayrıca boncuk takmak öyle basit bir işlem değil, ip boylarını çok iyi ayarlamanız gerek boncukların altına düğüm atacaksınız, bağlarken büyük sorun çıkartır... birde yıkaması problem olur.. bütün bunları göze alıyorsanız deneyin derim :)

artan iplerimden mutfağada aynı perdeden yaptım.. tülün üzerine kombine ettim belki sizlerede fikir olur..

Son düzenleme:
canım ellerine sağlık çok güzel olmuş bende mutfağıma yaptım ayrı başlık açmıyorum kirlilik olmasın ekliyorum resimleri bakalım benimkini beğencekmisiniz

Sendemi üst kısmı aynı taktikle yaptın.Makromeyle göz göz şeklinde .Bende ip bulur bulmaz başlıycam.
ewet canım uzunluğu kadar zincir çekip zincirin üzerini kare kare doldurdum camım rustik olduğu için fazla yapmadım sarkma filan yapar die..çok da çabuk bitiyoo
sersoy 79 arkadaşımız kendi albümünde resimlerle göstermiş nasıl yapıldığını
http://www.kadinlarkulubu.com/album.php?albumid=3806

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…