Perde amelyati olanlar ve sonrasi gebe kalanlar tecrubelerinize talibim

future tense

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2021
366
374
Merhabalar herkeze ben bir kaç gün önce hsg çekildim ve rahimde septum yani perde var daha önce gebe kalmadım 4 negatif tup bebek denemem var ne yapcagimi bilmiyorum perde amelyati sonrasi gebe kalan var mi sizce perde kaynaklı mi gebelik olmaması, kafam çok karışık

Guncelleme; perde amelyati oldum gayet basit bir operasyon ve 2 ay sonra kendiliğinden gebe kaldım demekki olmama sebebi buymuş dedim iyiki yaptirmistim, mutlu son olmadı 8 haftalık kalp durması sonucu 1 ay önce malesef kürtaj oldum hakkımızda hayırlısı, ben çok araştırmıştım kadınlar kulubundede özellıkle perde amelyati sonucunda gebe kalan var mi diye şimdide bu araştırmayı yapan varsa evet ben 4 tup bebek denedim olmadı perde ameliyatından sonra gebe kaldım yaşamadı malesef ama en azından umut var artık..

Son düzenleme:
Merhabalar herkeze ben bir kaç gün önce hsg çekildim ve rahimde septum yani perde var daha önce gebe kalmadım 4 negatif tup bebek denemem var ne yapcagimi bilmiyorum perde amelyati sonrasi gebe kalan var mi sizce perde kaynaklı mi gebelik olmaması, kafam çok karışık
Normalde bende de vardı iki kimyasal bı de kürtaj oldum 15 gün öncede histeroskopi ile perdeyi aldılar başka sıkıntı olabilir çünkü perde düşüğe sebeb olur gebeliğe engel olmaz

Normalde bende de vardı iki kimyasal bı de kürtaj oldum 15 gün öncede histeroskopi ile perdeyi aldılar başka sıkıntı olabilir çünkü perde düşüğe sebeb olur gebeliğe engel olmaz
Başka bir sebeb bulamadık histereskopi de oldum rahim de miyom polip vs bisey yok tsh vs normal erkekte bisey yok tek problem bu gibi şuan ama bilemiyorum tabiki o yüzden karıştım perdeyi aldirmalimiyim bilmiyorum zararı olurmu yada karı sorma ihtiyacı hissttim teşekkürler cvp için

Başka bir sebeb bulamadık histereskopi de oldum rahim de miyom polip vs bisey yok tsh vs normal erkekte bisey yok tek problem bu gibi şuan ama bilemiyorum tabiki o yüzden karıştım perdeyi aldirmalimiyim bilmiyorum zararı olurmu yada karı sorma ihtiyacı hissttim teşekkürler cvp için
Bende perde ameliyatı oldum.
Dr çok derine inmedim, hafif bi perde kaldı o da gebeliğe engel olmaz demişti..
Eğer septum derin ise bebeğin tutunmasına engel olabiliyormuş.. bu yüzden ameliyat olmayı tercih ettim.
Rahimde perdenin bir çok çeşidi var,benimki kalp şeklindeydi. Ya sizin?

Eğer septum derin ise bebeğin tutunmasına engel olabiliyormuş.. bu yüzden ameliyat olmayı tercih ettim.
Peki gebe kaldınız mı daha sonra benim kalp gibiden biraz daha fazla y gibi

69 gün geçmiş doğumdan şimdi gördüm sağlıkla buyutun 👍

Zor bir ameliyat değil kesinlikle, eğer düşünüyorsanız içiniz rahat bir şekilde olabilirsiniz

Aldirmalisin tabikide sonuçta hamile kalirsan sonra düşük olma riski büyük sen perdeyi aldır sonra bakarsın çaresine tüplerin temiz mi

Aldirmalisin tabikide sonuçta hamile kalirsan sonra düşük olma riski büyük sen perdeyi aldır sonra bakarsın çaresine tüplerin temiz mi
Tüplerde sıkıntı yok 2 duba da açık sadece şekil bozukluğu hiç gebe kalmadigim için gerek duymadı doktor ama olmuyor belki de bundan dolayı bilmiyorum ki bende denemek istiyorum bidaha ki ay yaparız muhtemelen

Amin inşallah allahım bu mücadeleyi veren bütün kadınlara yardımcı olsun..🤲
Merhaba bende de vardı ama baya büyük bir septımdu benimki öyleki rahim filminde yarım rahimli gözüküyordum tamamını kaplıyordu. Bu arada hiç gebe kalamadım bende. Ameliyattan bu yana 9 ay geçti hala kalmadım 2 ay sonra tüp bebeğe başlayacağım bende başka bi sorunumuz yok

Merhaba bende de vardı ama baya büyük bir septımdu benimki öyleki rahim filminde yarım rahimli gözüküyordum tamamını kaplıyordu. Bu arada hiç gebe kalamadım bende. Ameliyattan bu yana 9 ay geçti hala kalmadım 2 ay sonra tüp bebeğe başlayacağım bende başka bi sorunumuz yok
Hakkınizda hayırlısı olsun inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız

Merhaba geçmiş olsun . Histerokopi ameliyatı sonrası hamile kaldınız mı.?

Merhaba geçmiş olsun birşey sormak istiyorum perdeniz yani septum büyüktü demişsiniz acaba tek seferde mi septum alındı yoksa iki ameliyat mı geçirdiniz

Benimde yakinda perde ameliyatim olacak ayrica sag yumrtalikta kist var.hatta bugun hsg cektirdim.doktorum istemisti. Sol tüp kapaliymis. Onu açtilar hsg sayesinde.faydasi olur mu bilmem ama. Perde ameliyatim kesin olacak kist icin henuz birsey demedi doktorum 27sinde tekrar gidecegiz yanina hersey netlesecek. Sonrasinda perde ameliyatimdan sonra bakalim hamilelik olusacak mi ?gerci benimki biraz acele olan birsey evleneli daha 4 ay olugo ama iyiki kontrollerimi erkenden yaptirmisim yoksa hicbirseyi bilemeyecektim. 2 adet vitamin de yazdi doktorum onalari da kullanmam gerekiyormus.

X