Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İsrailin ABDdeki en ünlü din adamı olarak bilinen yazar ve Haham Shmuley Boteach, Penelope Cruz ve Javier Bardeme Erdoğan'ı sordu.
Haham Shmuley Boteach, İsrail gazetesi Jerusalem Post için yazdığı makalesinde, Gazzedeki katliamın son bulması çağrısı yapan İspanyol çift Penelope Cruz ve Javier Bardemi eleştirdi.
ERDOĞAN'LA İLGİLİ TAVIRLARINI SORDU
ABye İsrailin saldırılarını durdurması için mektup yazan çift için başlığında anti-semitistler ifadesi kullanan Boteach, çifte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla ilgili tavırlarını da sordu.
Bardem ve Cruz, soykırım hakkında ne bilir ki cümlesiyle başlayan yazı, Görünen o ki, soykırımdan İsrailin Filistinliler ve Hamasa karşı bir soykırım yürüttüğünü bilecek kadar anlıyorlar. Ancak, kamu açıklamalarını görünce, konuyla ilgili ne derece bilgili olduklarını merak ettim. (Haber7)
[h=2]'Soykırıma sessiz kalmanız utanç verici'[/h]
Oscar ödüllü İspanyol oyuncu Javier Bardem, İsrailin Gazze saldırısını ve operasyona ses çıkarmayan Batılı ülkeleri sert bir dille eleştiren bir açık mektup kaleme aldı.
Bardem, eldiario.es sitesinde yayımlanan açık mektubunda İsrailin eylemlerini açıkça soykırım diye niteleyip, Avrupa Birliğinin sessiz kalması nedeniyle utanç duyduğunu belirtti.
Mektubun tam metni şöyle:
Şu an Gazzede yaşanan dehşetin karşısında mesafeli veya tarafsız durmanın HİÇBİR kabul edilebilir tarafı yok. Bu, hastane, ambulans ve terörist olduğu varsayılan çocukları da hedef alan, küçücük bir bölgeye suyu bile olmadan sıkıştırılmış çaresiz durumdaki bir halka karşı yürütülen bir işgal ve yok etme savaşı.
Bunu anlamak ve meşrulaştırmak imkansız. Ve, Batılı ülkelerin böylesi bir soykırıma izin vermesi utanç verici. Yahudi halkının geçmişte yaşadığı bütün korkunç olaylar göz önünde bulundurulduğunda daha da gaddar ve akılalmaz hale gelen bu barbarlığı anlayamıyorum. ABD, AB ve İspanyanın utanç verici tavrını sadece jeopolitik ittifaklar, işdünyasının o ikiyüzlü maskesi, sözgelimi silah satışı açıklayabilir.
Bazılarının, her zamanki gibi, fikrimi açıklama hakkımı kişisel saldırılarla itibarsızlaştıracağını biliyorum. Bu nedenle, şu noktalara açıklık getirmek istiyorum:
Evet, oğlum bir Yahudi hastanesinde doğdu çünkü Yahudi olan çok yakın dostlarım var ve çünkü, Yahudi olmak bu katliamı otomatik biçimde desteklediğiniz anlamına gelmiyor. Tıpkı İbrani olmanın Siyonist olduğunuz anlamına gelmediği, Filistinli olmanın sizi otomatikman bir Hamas teröristi yapmadığı gibi. Böyle düşünmek, Alman olmanın Nazi olmak anlamına geldiğini söylemek kadar absürd.
Evet, bu tür müdahalelere ve saldırganca siyasete karşı çıkan bir dizi Yahudi arkadaşımın ve tanıdığımın bulunduğu ABDde çalışıyorum. O arkadaşlarımdan biri bana dün telefonda, Çocukları öldürürken yaptığının kendini savunmak olduğunu söyleyemezsin diyordu. Ve ABDde, çelişen görüşlerimi tartıştığım başkaları da var.
Evet, ben Avrupalıyım ve sessizliği, mutlak utanmazlığıyla beni temsil ettiğini savunan Avrupa Birliğinden utanıyorum.
Evet İspanyada yaşıyorum, vergilerimi ödüyorum ve paramın, masum çocukları öldürerek zengin olan diğer ülkelerle birlikte silah endüstrisini ve bu barbarlığı destekleyen politikaların finanse edilmesi için kullanılmasını istemiyorum. Bu durum dehşet verici.
Öldürenlerin kalplerinde şefkat bulmalarını ve daha nefretle şiddet doğurmaktan başka işe yaramayan bu ölümcül zehirden arınmalarını ümit edebiliyorum sadece. Ve, tek hayalleri barış ve birlikte yaşam olan İsrailli ve Filistinlilerin bir gün birlikte bir çözüm bulmalarını