Pembe olan Beyazlar

BayanBilinmeyen

Kızım, Abla Oluyor. 👨‍👩‍👧‍👦
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
2.163
1.841
248
1,5ay once dogum yaptım, kızıma gelen hediyeleri makinaya atmak istedim, etiket gitmis (ben kızımla ugrasırken)
Etiket kırmızıymis ve yepyeni kiyafetler pembe oldu..
Bir kez 90da yıkadım
Bir kez sicak suyla koslaya bastırdım
Tekrar 90da yıkadım.
60 da yıkadım..
Suanda 50 de yıkanıyor..
Galiba 90da yıkamak pışırırmıs.
Yardım lütfen nasil geçecek??
Suan sabun tozu,domestos,kosla var, hatta makinayada yumurta kabugu attim,daha ne yapabilirim?

Not : Ben bebegimi herkesten iyi dusunuyorum, bu kimyasallar ustunde kalmayacak,arındıracagım..
Ki ben bebek deterjani yumusatıcı bile kullanmam, sabun tozuyla yıkarım.. :)
Sadece fikir istiyorum lütfen..
Sevgiler.

Son düzenleme:
ben anne değilim ama bebişlerin kıyafetleri kimsayallar la yıkanmaz biliyorum.çok kötü durmuyorsa oyle giydirin.yazık bebişe.

bir kova ılık suya 1-2 çay bardağı kadar domestos dökün kıyafetleri bölüm bölüm (2 şer-3 er) bu suya basıp renkleri açılana kadar (2-5 dakika arası) bekletip çıkarın her birini durulayıp makinaya atın.. makinada da 2-3 kere sadece durulama yaptırın..

sevgiler..

çok toz kullanmışsın üstelik çamaşır suyuda kullanmışsın tahriş olur bebeğinin cildi yazık öyle kullanın ne olacak bebeğinizin alerji olmasındansa beyazları pembe giysin
kızım 1,5 yaşında hep ona özel deterjan kullanıyorum hiç daha çamaşır suyu kullanmadım YUMAŞITICIda kullanmadım

camasir suyu dokun bir kovaya ve suyla karistirin. kiyafetleri icine atin kovanin, bir/iki saat bekletin. buyuk ihtimal beyazlamistir bile. makineye atin kokusu ciksin, ardindan temiz utuleyin olsun bitsin.

@esracan normalde ben bebek deterjani bile kullanmam sabun tozu kullanirim..
Beyazlayinca da 2kez sadece sabun tozuyla yikamayi dusunuyorum zaten.. o sekilde komik olur giydiremem.

bogurtlenkusu var evet, nasil beyazlayacak çamasırlarım

Artık yazılarım bile pembiş

O kadar trajedinin içinde başlığı "pembeye dönen beyaz yalanlar" olarak algıladım, öyle geldim.
Sorular varsa alabilirim.
bende öyle algıladım :) BDV ye aramı versek az bişey.geçen bir arkadaş duyduğu olayı anlattı bana kesin fake dir dedim ,yalandır yerine.bilinç altımıza işledi ya

Çocuğa yazık yaaa o kadar önemli mi bu kıyafetler... Bu kadar kimyasalla yıkanan şeyler mahveder bebeğin tazecik tenini

Sabundan başka birşeyle yıkadıysanız giydirmeyin bile bence ne olacak pembe oluversin evde giydirirsiniz.tabi tercihiniz ama kimyasalalrla bebeğinizin cildi temas etmese daha iyi.

Galiba yorumumu okumadiniz, en son arındıracam bunlardan dedim,sabun tozuyla yikayacagım.. of ya.
ama kimyasalla bir kere yıkanınca kıyafete işlemiş olduğunu söylemişti tv de bir profesör bence hiç onları karıştırmasaydınız ama bir arkadaşın bebeği doğduğundan beri kendi kıyafetleriyle ve detarjanla yıkadığını söyledi.

Merak etme ben sirke vs dökup arindiracam kimyasaldan o konuda kendime guveniyorumm.

Merak etme ben sirke vs dökup arindiracam kimyasaldan o konuda kendime guveniyorumm.

Sirke döküp mü arındıracaksın kim dedi size kimyasallardan kıuyafetlerin sirkeyle arındırıldığını sebze meyveyi biliyoruz da o kimyasallar kıyafetten kolay kolay çıkmaz hanımefendi koslaya batırmışsınız filan zaten arınsa bile helak olmuştur o kadar yıkana yıkana küçücük bebek kıyafetleri yenisini alsanız daha iyi. 90 derecede çocuk kıyafeti yıkanır mı hiç? 2 kere 90 da yıkanmış hem de bir kere 60 daha var mıydı unuttum. Giysi diye birşey kaldı mı merak ediyorum.

o kadar çok yıkamışsınız ki hem de çok yüksek derecelerde,bence kıyafetler zaten çekmiştir ya da ağzı gözü bir yana gitmiştir:)
o şekilde giydirin ne olur sanki?evde kullanırsınız en fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…