• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembe olan Beyazlar

Sabundan başka birşeyle yıkadıysanız giydirmeyin bile bence ne olacak pembe oluversin evde giydirirsiniz.tabi tercihiniz ama kimyasalalrla bebeğinizin cildi temas etmese daha iyi.

Sirke döküp mü arındıracaksın kim dedi size kimyasallardan kıuyafetlerin sirkeyle arındırıldığını sebze meyveyi biliyoruz da o kimyasallar kıyafetten kolay kolay çıkmaz hanımefendi koslaya batırmışsınız filan zaten arınsa bile helak olmuştur o kadar yıkana yıkana küçücük bebek kıyafetleri yenisini alsanız daha iyi. 90 derecede çocuk kıyafeti yıkanır mı hiç? 2 kere 90 da yıkanmış hem de bir kere 60 daha var mıydı unuttum. Giysi diye birşey kaldı mı merak ediyorum.

Hepsi taş gibi masallah,kaliteli oldugundan olabilir mi??
Ya elestiri yapin diye yazmadım, bir fikir istedim sadece...
Ne kadar asip kesen insan varmis burda.
Kimsenin haddine degil beni elestirmek, cocuk dediginiz benim evladim,benden daha cok kimse dusunemez onu...

bir kova ılık suya 1-2 çay bardağı kadar domestos dökün kıyafetleri bölüm bölüm (2 şer-3 er) bu suya basıp renkleri açılana kadar (2-5 dakika arası) bekletip çıkarın her birini durulayıp makinaya atın.. makinada da 2-3 kere sadece durulama yaptırın..

sevgiler..

Ben burda cevabimi aldim, teşekkur ederim.
Başkalarından da üste laf istemem.

Kimsenin haddine degil beni elestirmek, cocuk dediginiz benim evladim,benden daha cok kimse dusunemez onu...
çok hoşsunuz ...kaliteli olan kıyafteler %100 pamuk dediğinizse eğer,onlar da 90 derecede çekerler.tam tersi polyester karışmışsa çekme olmaz:)
herkes fikir veriyor sadece.ve evet benim mesleğim tekstil ve kumaş,üzgünüm o kimyasallar geçmez gerçekten de.tabi ki bebeğinizi kimse sizden fazla düşünemez ,sadece fikir verebilir.yaparsını yapmazsınız size kalmış.
sevgiler.

sizin uslubunuz gibiyse kıyafetlerde çok kalitelidir kesin.eleştiriye açık değilseniz bize değil komşularınıza sorun buraya açtıysanız bildiğimizi beyan ederiz ayrıca kimsenin haddi değil kimseye had bildirmek dimi?

çok hoşsunuz ...kaliteli olan kıyafteler %100 pamuk dediğinizse eğer,onlar da 90 derecede çekerler.tam tersi polyester karışmışsa çekme olmaz:)
herkes fikir veriyor sadece.ve evet benim mesleğim tekstil ve kumaş,üzgünüm o kimyasallar geçmez gerçekten de.tabi ki bebeğinizi kimse sizden fazla düşünemez ,sadece fikir verebilir.yaparsını yapmazsınız size kalmış.
sevgiler.
:) kumaştan anlayan biri olarak yorumunuz beni gülümsetti gerçekten o pamuklular 90 derecede çeker :)

Valla konu açıyorsan her yoruma açık olacaksın doğruları yazıyoruz ne kadar bilgili olduğunuz belli yaptığınız yanlış ve biz de bunu belirtiyoruz bunun kaliteli olmasıyla alakası yok pamuklu ise zaten 90 derece de yıkanmaz zaten kıyafetlerin hiçbiri 90 derecede yıkanmaz yani bir de kaldı ki küçücük bebek kıyafetleri. Zaten bir kere 90 derece de yıkamışsın 2. kere daha yıkamanın sonra bir daha 60 derecede yıkamanın mantığı nedir? birşey yıkamakla çıkmıyorsa çıkmıyordur çıksa ilk seferde çıkardı hele bir de çamaşır suyu yani, kosla bilmem ne.

Sonra bir de sirkeyle arındırma!!! kum, zirai ilaç değil bu hanımefendi temizlik kimyasalı sirkeden çok daha kuvvetli eh bir de tuz ruhu dökseydiniz bir o kalmış çünkü. Çok biliyorsanız madem konu açmayacaktınız. En baştan hiçbirşey yapmadan sorsaydınız birşey yapabilirdik bunca işlemden sonra yapılacak birşey kalmamış bence çünkü çamaşır yıkanıp arka arkaya yanlış işlemler görünce çıkmak bir yana iyice yerleşir sonra doğrusunu da yapsanız fayda etmez o yüzden de yöntemimi söyleme gereği duymuyorum.

o kadar çok yıkamışsınız ki gelecek faturayla yenilerini alırdınız :D

Enerji sinifi iyidir makinamın,
Herkes ahkam kesmeyi biliyor..
Bir tek 0-3 ay kiyafet alabldik, onada altinimi bozdurdum aldim,gelen hediyeler buyuktu hep.. alabilecek durumum olsa sobada yakardım zaten..
Herkes cok biliyor..

Enerji sinifi iyidir makinamın,
Herkes ahkam kesmeyi biliyor..
Bir tek 0-3 ay kiyafet alabldik, onada altinimi bozdurdum aldim,gelen hediyeler buyuktu hep.. alabilecek durumum olsa sobada yakardım zaten..
Herkes cok biliyor..
haklısınız tabii ama ben kötü bir şey söylemedim ki
ahkam da kesmedim
evli değilim çocuğum yok istesemde kesemem
amacım sizi kırmak değildi
ama gerçekten gereğinden fazla yıkamışsınız
zaten bildiğim kadarıyla renklenen kıyafetler bir daha iflah olmuyor.

Cozumu yok ben de beyazlari yikarken araya bir tane kirmizi kulot karismis. Hepsi degil ama cinsine gore esimin bazi boxerlari pembe olmustu. Ne yatiysam gecmedi

canınız sağ olsun, allah sağlık versin. bence takmayın çok fazla, zaten kimyasal kullanmışsınız. giydirmeyin ne olacak ki? çok mu önemli?

Herkesin yazdığı kimyasal kullanmışsınız zaten giyilmez dediğiniz çamaşır suyu mu? Yoksa normal deterjan mı? Birisi açıklar mı banada?
Konu sahibi geçmiyor o pembe renk boşver öyle kullanıver uğraşma daha fazla..

Duzelecegini sanmıyorum acikcasi.ya da ben bilmiyorum bir çözüm...

Ama can sikmayin saglik olsun ne yapalım giden gitti kendinizi uzmeye degmez ... Siz iyisiniz bebeginiz iyi kiyafeti de eksik oluversin zamanla daha iyileri sizin olur inşallah..

ahkam da kesmedim
Sitemim size degildi aslında , sizi alıntıladım genelde ekledim birşeyler, özür dilerim.. haklısınız gecmedi yapacak birşey yok hepsi çöpe.. :) Allah saglik versin gerisi bos, canımı sıkan sıktı, herkeste bir havaaa maşallah, ben bilmiyorum ya kimyasalı, deterjanı vs.. cocukta benim degil elalemin sanki.. ben elestirilmek icinde yazmadım, kibarca yardım istedim, genelde bir kaba tutum var burda onu anladım.. hatta millet yorum yaparken birde gulucuk koyuyor,oh iyi olmus dercesine.. pisman oldum post actıgıma..

Cozumu yok ben de beyazlari yikarken araya bir tane kirmizi kulot karismis. Hepsi degil ama cinsine gore esimin bazi boxerlari pembe olmustu. Ne yatiysam gecmedi

Bende bir ara mavi yapmistim gecirdim ama, bnlar gecmedi.. yuzde yuz pamuk olusundan mi bilmemm.

Benim kızımında kıyafetlerinin başına böyle bir durum gelmişti.Üzgünüm ama geçmiyor.Öyle kullanacaksınız.

Tesekkür ederim.. Yapacak birşey yok..

canınız sağ olsun, allah sağlık versin. bence takmayın çok fazla, zaten kimyasal kullanmışsınız. giydirmeyin ne olacak ki? çok mu önemli?
Giydirmiyecegim evet, soluk oldugu cok belli cunku..

Herkesin yazdığı kimyasal kullanmışsınız zaten giyilmez dediğiniz çamaşır suyu mu? Yoksa normal deterjan mı? Birisi açıklar mı banada?
Konu sahibi geçmiyor o pembe renk boşver öyle kullanıver uğraşma daha fazla..
Kosla , domestos, sabun tozuu..

Duzelecegini sanmıyorum acikcasi.ya da ben bilmiyorum bir çözüm...

Ama can sikmayin saglik olsun ne yapalım giden gitti kendinizi uzmeye degmez ... Siz iyisiniz bebeginiz iyi kiyafeti de eksik oluversin zamanla daha iyileri sizin olur inşallah..

İnsallah tesekkur ederim, canımı sıkan suydu, herkes aman bebege yazıkkk, kimyasal kullanmissin vs diyor.
Sanki bebege kotuluk ettim,, Adam gibi cok kimyasal kullanmissiniz,zararlı olabilir demek yerine tutulan alaycı ve kötü tavır, Allaha havale ettim gitti. :)

ahkam da kesmedim

Ve içinde baya kiyafet vardi, tas catlasa 20 tl elektrk gelir makina icin, 20de su desen 40..
Almaya kalksamm basa cikamam hediyeydi genelde,cok uzgunum.

Sitemim size degildi aslında , sizi alıntıladım genelde ekledim birşeyler, özür dilerim.. haklısınız gecmedi yapacak birşey yok hepsi çöpe.. :) Allah saglik versin gerisi bos, canımı sıkan sıktı, herkeste bir havaaa maşallah, ben bilmiyorum ya kimyasalı, deterjanı vs.. cocukta benim degil elalemin sanki.. ben elestirilmek icinde yazmadım, kibarca yardım istedim, genelde bir kaba tutum var burda onu anladım.. hatta millet yorum yaparken birde gulucuk koyuyor,oh iyi olmus dercesine.. pisman oldum post actıgıma..

Bende bir ara mavi yapmistim gecirdim ama, bnlar gecmedi.. yuzde yuz pamuk olusundan mi bilmemm.

Tesekkür ederim.. Yapacak birşey yok..

Giydirmiyecegim evet, soluk oldugu cok belli cunku..

Kosla , domestos, sabun tozuu..

İnsallah tesekkur ederim, canımı sıkan suydu, herkes aman bebege yazıkkk, kimyasal kullanmissin vs diyor.
Sanki bebege kotuluk ettim,, Adam gibi cok kimyasal kullanmissiniz,zararlı olabilir demek yerine tutulan alaycı ve kötü tavır, Allaha havale ettim gitti. :)
Sabundan başka birşeyle yıkadıysanız giydirmeyin bile bence ne olacak pembe oluversin evde giydirirsiniz.tabi tercihiniz ama kimyasalalrla bebeğinizin cildi temas etmese daha iyi. ama kimyasalla bir kere yıkanınca kıyafete işlemiş olduğunu söylemişti tv de bir profesör bence hiç onları karıştırmasaydınız ama bir arkadaşın bebeği doğduğundan beri kendi kıyafetleriyle ve detarjanla yıkadığını söyledi.

size yazdıkalrım bunlardı alaycı ve kötü tavır bunların hangisinde .durumun yok diyorsunuz kaliteleli ondan olmasın diyip had bildirmeye kalkan sizsiniz sonra bizde sizin bize cevap verdiğiniz şekilde size cevap verdik.sizde sürekli başkalarına cevap verirken dokundurma yapıp hala ileri geri konuşmayınız bizde cevap yazmak zorunda kalmayalım.

Back