• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki MayısCadısı Nasıl Başarır?

ben geldim yineeeee. :)

yukardaki mesajımda da söylediğim gibi sınavlarım olduğu için topiğimi ihmal ettim bayağı.

ama hepsinin güzel geçtiğini söylemek isterim.

veee bugün de güzel bir şey oldu; 3 ayı geçmişti ve artık korkuyorum, farlutal ve glokofen işe yaradı sonunda regl oldum. :)

diyet konusuna ise hiç gelmeyelim. birkaç gündür regl olacağım için herhalde iştahım öğlenleri açıktı ve fast food yedim :/ akşamları ise galeta ile geçiştirdiğim oldu.

işin güzel yanı ise staj için gittiğimiz merkezde pilates yapıyor oluşum :) 1-2 saat boyunca teyzelerle amcalarla beraber pilates yapıp onlara öğretiyoruz.

ben geldim yineeeee. :)

yukardaki mesajımda da söylediğim gibi sınavlarım olduğu için topiğimi ihmal ettim bayağı.

ama hepsinin güzel geçtiğini söylemek isterim.

veee bugün de güzel bir şey oldu; 3 ayı geçmişti ve artık korkuyorum, farlutal ve glokofen işe yaradı sonunda regl oldum. :)

diyet konusuna ise hiç gelmeyelim. birkaç gündür regl olacağım için herhalde iştahım öğlenleri açıktı ve fast food yedim :/ akşamları ise galeta ile geçiştirdiğim oldu.

işin güzel yanı ise staj için gittiğimiz merkezde pilates yapıyor oluşum :) 1-2 saat boyunca teyzelerle amcalarla beraber pilates yapıp onlara öğretiyoruz.

sınavlarının güzel geçtiğine sevindim
eee diyet nasıl gidiyor hafiften alıştırdın mı kendni

sınavlarının güzel geçtiğine sevindim
eee diyet nasıl gidiyor hafiften alıştırdın mı kendni

teşekkür ederim :)

diyete alışmak kolay. normalde spor yapmayı çok seven biriyim ama işte dersler olunca bir arada yürümüyor diyet ve spor. :)

listem aç kalmamı engelliyor.

bugün kontrollerim yapıldı. şeker, kolestrol, TSH vb. hormonlarım da normal seviyede.

önümde hiçbir engel yok yani.

herkese iyi günler :)

güzel bir haberim var. şu an itibariyle 3 hafta içinde 4 kilo vermiş bulunmaktayım. üç haneden iki haneli kilolara düşünce insan gerçekten çok seviniyor. 98 kilo oldum ben :)

ama tabiki daha önümde uzun bir yolum var.

yalnız şunu demek istiyorum; bu süreç içinde kendimi kontrol etmeyi öğrendim.

mesela fast food, abur cubur kaçamağı yaptığım zaman diğer öğünü hafif atlamam gerektiğini öğrendim. bir iki galeta, meyve ve bol su ile de aç kalınmayacağını biliyorum artık :)

spor konusunda ise; uzun süreli yapamadığım için yaşamımda değişiklikler yaptım. mesela asansöre binmiyorum. her gün 4 kat merdiven inip çıkıyorum. kısa mesafeleri yürümyi tercih ediyorum eğer çok yorgun değilsem. sıkılaştığımı hissediyorum.

canım kusura bakma mesajını şimdi gördüm.
birkaç gündür sınavlarım ile uğraşıyordum. :)

bu konu sadece benim kilo vermemle alakalı olmayacak zaten, en azından ben öyle olmasını istiyorum. kendi dünyamı da yansıtmam gerekli ki insanlar bir şeyler bulabilsin. asla kızmam yani böyle bir şeye. aksie yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

şimdi fizik tedavi ve rehabilitasyon nedir önce onunla başlayayım.
4 sene boyunca bu eğitimi alıp doktorların koyduğu tanıya göre hastaların tedavi programını belirleyip uygulayan kişiye fizyoterapist denir ve bu bölümden mezun olunca alacağın ünvan budur.

öncelikli olarak bu bölüme girmek artık daha da zor popülerliği her geçen sene arttığı için. düzenli olarak ders çalışman gerekiyor. iş bununla da bitmeyecek ama :) bölüme girdiğin anda da dersleri sıkı takip edip düzenli çalışman gerekiyor ki işler tıkırında gitsin. yani şöyle diyeyim: tıpçıların gezmye vakti olacak senin olmayacak.

ve kendine şu soruyu sor: bence ben bu meslekte yapabilir miyim? insanlarla iletişimim nasıl? hasta bir insanla uğraşabilir miyim? vb. cevapların evetse inş seni de meslektaşım olarak görürüm :)

dersler ilk sene teorik: anatomi, fizyoloji, histoloji, embriyoloji vb.
daha sonraki seneler bölüm derslerine yoğunlaşılıyor. bir sürü hastalık ve tedavi yöntemi öğreniyorsun. ve her zaman yeni yöntemleri araştırıyorsun.

başka şeyleri de merak ediyorsan açıklamaktan zevk duyarım.

cevabınız için çok teşekkürler. büyük ihtimalle seneye dersaneye giderek tekrar hazırlanıcam. önceliğim okul öncesi öğretmenliği ama sayısal mezunu olduğum için fizyoterapi ve rehabilitasyon da düşünüyorum. umarım seneye tekrar hazırlanma konusunda doğru karar vermişimdir.
tekrardan teşekkürler ilgilenip cevap verdiğiniz için.:16:

herkese iyi günler :)

artık sıkıntılı günler bitti ve huzurlarınızda mayıscadısı artık mezun :) derslerimi en uüksek notlarla geçerek üniversite hayatımda yapamadığım ortalamayı bu dönem yapmış bulunuyorum hehe :)

veeeeee başka bir müjdeli haberim de 11 temmuzda işe başlayacak olmam. giresunluyum ve en az bir sene burda ailemle beraber kalarak çalışacağım. bu esnada diyetimi ve sporumu da rayına oturtacağımı düşünüyorum.

gel gelelim diyet ve spor meselesine;

finaller nedeniyle yemek yemeyi birazcık abartmış olabilirim ama kilomu korudum yine de. oda toplamak da bence bir spor sayılmalı. hele o eşyaları aşağı indirirken nası su içinde kaldım anlatamam. hemen banyoya kendimi buz gibi suyun altına zor attım.

şimdi sadece çıkış almak için bir kere daha bolu'ya gitmek kaldı geriye. onu da hallettikten sonra hayatım yine düzene girecek diye düşünüyorum.

hepinize öpücükleeeerrrrr...

Back
X