• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki MayısCadısı Nasıl Başarır?

mayiscadisi

Born This Way
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
542
3
96
İstanbul
Merhaba kızlaaarrr;

Her kadın gibi benim de kilo problemim var diyerek topiğimi açıyorum ve aylar geçtikçe güzel haberlerimle burada olmak istiyorum.

Küçükken aşırı zayıf olan ben şimdi yeni yeni kabullensem de artık bir OBEZim. Bir hafta önce doktor tarafından teşhisi doğrulanmış bir PKO hastasıyım.

24 yaşıma gireceğim bir hafta sonra ve bu durumda olmak beni gerçekten üzüyor. Diğer başarı öykülerini okuduğumda hep aynı şeyi hissettim: Sen de yapabilirsin. Yaptın da daha önce.

Bundan iki sene evvel, yazın 88 kilo iken 8 hafta spor ve diyet yaparak 73 kiloya inmeyi başaran ben, daha sonra koruyamayıp 94 kilo olup yine spor ve diyetle 83 kiloya inen ben yine yapabilirim inanıyorum.

Kendime hep bahaneler üretmişim. Okul var, ders çalışıyorum, olmuyor, yaz gelince kilo veriyorum ben zaten demiştim hep. Şimdiyse 100 kilo bir tosuncuk olarak gerçek bir serüvene kendimi hazırlıyorum.

Ara ara geçmişte yaptıklarımı, şimdi yaptıklarımı burda sizinle paylaşmak isterim. Umarım sıkılmadan beni dinlersiniz :)

Hemen fotoğraflarla bir geçmişi göstereyim size:

Burada 74 kilo olduğum zamanlar:

320.jpg

343.jpg

Şimdi bu fotolara bakıyorum da kendimi o zamanlar bile nasıl kilolu hissediyordum hala biliyor musunuz. Ama öncelikli hedefim bu halime geri dönebilmek.

Şimdiki halim ise şöyle:

393.jpg

Tam belli olmuyor belki ama yüzden anlaşılıyordur ne kadar kilo aldığım. Farkındaysanız montla göbek gizleme çabam ise takdire şayan :)

Başlama tarihim: 26.04.11
Başlama kilom: 102 (Bir haftada iki kilo diyetle gitti)
Boy: 1.70

bende diyetteyim:D bitmek bilmedi ya.. umarım başarırsın iş kafada bitiyor. karar verdimmi gerisi kolay. spor olark ne yapıyorsun yürüyüşmü?

Yürüyüş, dans, bölgesel hareketler; zamanına göre hepsini yapıyorum.

74 kiloya düştüğüm zamanda ise çok yoğun bir prog vardı. Haftanın altı günü sabah 10.00- 13.00 arası:

30 dk kondüsyon bisikleti ( selesi büyük olduğu için can sıkmıyordu, dergi falan okuyordum hatta)
45 dk tempolu yürüyüş
20-30 dk arası ay yürüyüşü

ve en önemlisi bu kadar aktiviteden sonra yerde soğuma egzersizleri, germe egzersizleri

bol bol da yüzüyordum.

yüzmek en güzeli ve en zevklisi sanrım.. ben de 64 kiloyum.. 58 olmak istiyorm ama inan bu yerşelmiş yağlar verilmiyor ya.. senin yağlarında çok yerleşik sayılmaz daha yeni sayılır.. benden daha çabuk verceğine emnm..:81:

Umarım ikimiz de veririz canım :)

Sabah erken kalktım staja gitmek için.

Kahvaltı:

1 KK beyaz peynir
2 TK bal
1 orta boy kase mısır gevreği ve süt (yarısını yiyebildim)
2 dilim çavdar ekmeği

Öğle arası: Bir muz

Öğlen de salata yapıp yemeğe çalışacağım.

ba$arilar diliyorummmmm

fakat ilgimi çekti, sanki biraz karbonhidrat agirlikli besleniyorsun gibime geldi, mesela muz yerine elma tercih etseydin ke$ke

canım doktorumun verdiği bir diyet listem var. öğle arası kısmında muz, elma gibi seçeneklerim var. elmadan sıkılınca muz, muzdan sıkılınca elma yerim diye düşünüyorum.

kolay gelsin boyun uzun oldugu için 74 kiloyken gayet iyi görünüyosun, moralin de iyi bence vericeksin kilolarını, yalnız naçizane fikrim daha önce yogun spor yaparak hızlı kilo verip sonra geri almıssın bence normal hayatında yapabilcegin sekılde spor yap ki kalıcı olsun verdigin kilolar. ben de 74 kiloyum 3 hafta önce spor salonuna kaydoldum 6 aylıgına, haftanın 6 günü gitmeyi planlıyodum ama hoca 6 günün fazla olcagını vücudumun ona alısırsa bıraktıktan sonra kilo alabilcegimi söyleyip 3-4 gün spor yapmamı önerdi. çünkü biliyorum 6 ay sonra sporu bıraktıgımda ıstedigim kiloya ulasırsam tekrar spor yapmıcam hem imkanım olmıcak hemde gerek duymıcam ama haftada 3 gün yürüyüs yapabilirım ve böylelikle kilomu korumus olurum. diyet konusundaysa zaten diyetisyene gidiyosun galiba, basarılar dilerim azmini hiç kaybetme

Yürüyüş, dans, bölgesel hareketler; zamanına göre hepsini yapıyorum.

74 kiloya düştüğüm zamanda ise çok yoğun bir prog vardı. Haftanın altı günü sabah 10.00- 13.00 arası:

30 dk kondüsyon bisikleti ( selesi büyük olduğu için can sıkmıyordu, dergi falan okuyordum hatta)
45 dk tempolu yürüyüş
20-30 dk arası ay yürüyüşü

ve en önemlisi bu kadar aktiviteden sonra yerde soğuma egzersizleri, germe egzersizleri

bol bol da yüzüyordum.

ayyy canım kusura bakma çok alakasız olacak belki ama son çekilmiş olduğun foto safranbolu cinci hamamı değilmi???dikkatimi çektide sormadan edemedim:97::97:

selamlar herkeseeee yeniden.

dün saat 3.30 gibi çok acıkmıştım ve yurtta kaldığım için yemekte ne çıkıyorsa ölçülü olarak ve uygun saatte onları yiyorum. dünün menüsü:

- 1 orta boy şnitzel
- 3 kaşık pilav
- 1 adet salatalık turşusu
- 1 dilim beyaz ekmek

daha sonrasında da dışarı çıkıp işlerimi hallettim hem de biraz yürüdüm.

pko için kullandığım glukofen aşırı bulantı yapıyor ve iştah kesiyor. ama akşam hapımı alabilmek 3 adet galeta yedim.

ve bugün sabah:

kahvaltı öncesi:

- 1 bardak ılık su

kahvaltı:

- 1 kk beyaz peynir
- azcık çilek reçeli
- 2-3 tane zeytin
- 3 adet küçük sigara böreği ( az yağlı olduğu ve kahvaltıda olduğum için yedim. eskiden çok yağlı yaparlardı, mideme otururdu resmen, şimdi gayet güzel oluyor biraz kuru olsa da :))
- 2 dilim çavdar ekmeği

sonra staja gittim. hastalarımı fizik tedaviye aldım veee geldim. gelirken kocaman bir kıvırcık aldım, limon aldım kendime. ton balıklı salata yapıp yemeyi düşünüyorum. ama önce bir orta boy elmamı yiyeceğim.

düzenli olarak 3lt su içiyorum günde. su aslında orta okulun sonundan beridir hayatımın bir parçası. her zmana 2.5 lt içmeye özen gösterdim. su içmediğimde kendimi kötü hissettim.

veeee size komik bir şey anlatmak istiyorum. şimdilerde yemek konusunda ne kadar abur cubur varsa yiyen ben, 4 yaşındaykn yarım simidi bile zor yiyormuşum. annemin anlattığına göre her lokmadan sonra aynanın karşısına gidip kendimi kontrol ediyormuşum, göbeğim çıktı mı ay kilo aldım mı diye. evin içinde atletle kilotla geziyormuşum. mankenler öyle giyiniyor diye ehe :) sonra yaramazlık yaparken düşüp hafızamı kaybettim galiba :)

kolay gelsin boyun uzun oldugu için 74 kiloyken gayet iyi görünüyosun, moralin de iyi bence vericeksin kilolarını, yalnız naçizane fikrim daha önce yogun spor yaparak hızlı kilo verip sonra geri almıssın bence normal hayatında yapabilcegin sekılde spor yap ki kalıcı olsun verdigin kilolar. ben de 74 kiloyum 3 hafta önce spor salonuna kaydoldum 6 aylıgına, haftanın 6 günü gitmeyi planlıyodum ama hoca 6 günün fazla olcagını vücudumun ona alısırsa bıraktıktan sonra kilo alabilcegimi söyleyip 3-4 gün spor yapmamı önerdi. çünkü biliyorum 6 ay sonra sporu bıraktıgımda ıstedigim kiloya ulasırsam tekrar spor yapmıcam hem imkanım olmıcak hemde gerek duymıcam ama haftada 3 gün yürüyüs yapabilirım ve böylelikle kilomu korumus olurum. diyet konusundaysa zaten diyetisyene gidiyosun galiba, basarılar dilerim azmini hiç kaybetme

söylediklerinde çok haklısın yaşadım zaten aynı şeyi :)
yazın tatildeyken spor yaptıkça yapasım geliyordu ama okula geri dönünce derslerim ağır olduğundan hantallığa mahkum kalıyordum hoooppp kilolar geri geliyordu. umarım bu sefer istediğimiz sonucu kalıcı olarak elde ederiz.

doktorumun verdiği diyet listesi kızlaaar :

Sabah : 2 dilim light ekmek veya 1/3 sndviç ekmeği veya bir ince dilim beyaz ekmek veya 1/8 büyüklüğünde yufka
1 kibrit kutusu yağsız peynir
1 orta boy domates
2 bardak az şekerli çay veya bir tas kahve
2-3 adet zeytin veya bir tatlı kaşığı krem peynir

Öğle arası: 1/2 adet muz / 1 küçük boy elma / 2 adet galeta

Öğle: Bol yağsız salata
3 silme çorba kaşığı kuru fasülye, nohut, mercimek, börülce
1 köfte büyüklüğünde tavuk, balık, hindi/ orta boy biftek/ bir adet sosis/ 2 adet az yağlı kıyma ile pişmiş dolma

Akşam üzeri: 1 küçük kase yoğurt

Akşam: Bol yağsız salata
4 çorba kaşığı lahana/ karnıbahar/ taze kabak/ patlıcan/ ıspanak/ semizotu/ bamya/ taze fasülye/ pırasa/ bezelye/ bakla
1 köfte büyüklüğünde tavuk, balık hindi/ orta boy biftek/ 1 adet sosis
2 silme çorba kaşığı pilav/ 1 orta boy patates/ 3 silme çorba kaşığı erişte veya makarna/ 3 adet haşlanmış kestane/ 2 dilim light ekmek
1 porsiyon meyva

NOT: 1. akşam üzeri yoğurt yemeyenler mutlaka gece yatarken bir bardak yağsız süt içmelidirler.
2. baklagil yemeyenler aynı gün içinde bezelye, pırasa, bakla, yer elması, 1 orta boy havuç veya !/' su bardağı havuç suyu yemeyi tercih etmelidir.
3. ketçap şeker içerdiğinden günde 2 tatlı kaşığını geçmemelidir.
4. zeytin yemeyenler, onun yerine 2 adet ceviz/ 5 adet fındık/ 1 tatlı kaşığı çiğ sıvı yağ tüketebilirler.
5. unutmayınız, KURALCI DİYET PROGRAMI DOĞA İLE UYUMSUZDUR. Aşıraya kaçmamak kaydıyla listeyi bozabilirsiniz. Ancak aldığınız her fazla kaloriyi yakmak zorunda olduğunuzu unutmayınız.

günaydınlar herkese.

dün sınavım ve akşam da okulun hazırladığı 4. sınıflar için olan partiye katıldığım için diyetimi yapamadım. ama bol bol dans ettiğim için kendimi daha iyi hissediyorum.

sabahları kalkınca içtiğim ılık suyun tiryakisi oldum. güne güzel bir başlangıç yapmamı sağlıyor.

ah keşke zamanında derslerimi bahane edip gece yemeklerine, abur cubura devam etmeseymişim. evet belki derslerimi çok iyi bir şekilde geçtim ama her not vücuduma kilo olarak geri döndü galiba :D

merhaba,
konuyla alakalı değil ama fizyoterapi ve rehabilitasyon konusunda yazdıklarınızı gördüm ve bu konuda soru sorabilicek bir tanıdığım olmadığı için size sormak istedim. yeni üye olduğum için özel mesaj atamadım kusura bakmayın:26:
bu yıl okuduğum bölümü bırakıp bu bölüme geçmek gibi bir planım var sizden derslerle, meslekle ilgili bilgi almam mümkün mü acaba?:17:
konunun düzenini bozmak istemem o yüzden fizyoterapi başlığından soru sorsam cevap verebilir misiniz?
sizden bilgi alabilirsem inanın çok mutlu olucam çünkü hayatımla ilgili karar verirken 2009da hata yaptım ve 2 yılımı kaybettim yine aynı hatayı yapmak istemiyorum.
şimdiden çok teşekkürler yardımınız için umarım kızmazsınız konunuzla alakasız mesaj yazdığım için:69:

Umarım ikimiz de veririz canım :)

Sabah erken kalktım staja gitmek için.

Kahvaltı:

1 KK beyaz peynir
2 TK bal
1 orta boy kase mısır gevreği ve süt (yarısını yiyebildim)
2 dilim çavdar ekmeği

Öğle arası: Bir muz

Öğlen de salata yapıp yemeğe çalışacağım.

canım diyetinde başarılar dilerim. ben de diyetisyene gitmiştim ama listeye sadık kalamadım.. şimdi dukan diyetine başlayacağım tabi ki pazartesi :9: herkes kilo verir umarım. kolay gelsin

merhaba,
konuyla alakalı değil ama fizyoterapi ve rehabilitasyon konusunda yazdıklarınızı gördüm ve bu konuda soru sorabilicek bir tanıdığım olmadığı için size sormak istedim. yeni üye olduğum için özel mesaj atamadım kusura bakmayın:26:
bu yıl okuduğum bölümü bırakıp bu bölüme geçmek gibi bir planım var sizden derslerle, meslekle ilgili bilgi almam mümkün mü acaba?:17:
konunun düzenini bozmak istemem o yüzden fizyoterapi başlığından soru sorsam cevap verebilir misiniz?
sizden bilgi alabilirsem inanın çok mutlu olucam çünkü hayatımla ilgili karar verirken 2009da hata yaptım ve 2 yılımı kaybettim yine aynı hatayı yapmak istemiyorum.
şimdiden çok teşekkürler yardımınız için umarım kızmazsınız konunuzla alakasız mesaj yazdığım için:69:

canım kusura bakma mesajını şimdi gördüm.
birkaç gündür sınavlarım ile uğraşıyordum. :)

bu konu sadece benim kilo vermemle alakalı olmayacak zaten, en azından ben öyle olmasını istiyorum. kendi dünyamı da yansıtmam gerekli ki insanlar bir şeyler bulabilsin. asla kızmam yani böyle bir şeye. aksie yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

şimdi fizik tedavi ve rehabilitasyon nedir önce onunla başlayayım.
4 sene boyunca bu eğitimi alıp doktorların koyduğu tanıya göre hastaların tedavi programını belirleyip uygulayan kişiye fizyoterapist denir ve bu bölümden mezun olunca alacağın ünvan budur.

öncelikli olarak bu bölüme girmek artık daha da zor popülerliği her geçen sene arttığı için. düzenli olarak ders çalışman gerekiyor. iş bununla da bitmeyecek ama :) bölüme girdiğin anda da dersleri sıkı takip edip düzenli çalışman gerekiyor ki işler tıkırında gitsin. yani şöyle diyeyim: tıpçıların gezmye vakti olacak senin olmayacak.

ve kendine şu soruyu sor: bence ben bu meslekte yapabilir miyim? insanlarla iletişimim nasıl? hasta bir insanla uğraşabilir miyim? vb. cevapların evetse inş seni de meslektaşım olarak görürüm :)

dersler ilk sene teorik: anatomi, fizyoloji, histoloji, embriyoloji vb.
daha sonraki seneler bölüm derslerine yoğunlaşılıyor. bir sürü hastalık ve tedavi yöntemi öğreniyorsun. ve her zaman yeni yöntemleri araştırıyorsun.

başka şeyleri de merak ediyorsan açıklamaktan zevk duyarım.

Back
X