Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Maske TarifleriPeeling ve tonik sırlarınız neler kızlar;)
Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
selam kızlar günlük yada haftalık evde yaptığın peeling ve tonik tariflerini yazar mısınız?ve uyguladığınızda bıraktığı etkiyi de yazarsanız sevinirim.
Haftada 2-3 kere pirinç unu maskesi yapıyorum.
Pirinç unu ile sütü ve çok az da elma sirkesini karıştırıp macun kıvamına getiriyorum maske şeklinde yüzüme uyguluyorum.
15-20 dk (iyice sertleşene kadar) bekletip ılık suyla dairesel hareketlerle yıkıyorum.
Bekledikçe katılaştığı için yıkarken peeling etkisi yaratıyor.
Cilt rengini açıyor (pirinç suyu ve pirinç ununun bu etkisi varmış zaten ama ölü deriyi attığı için de öyle görünüyor olabilir.)
Yumuşacık yapıyor ve daha canlı görünüyor cilt.
bende kil maskesi yapıyorum duzenlı olarak. maden suyu gül suyu kullanıyorum tonik olarak. cıldım yaglı matlastırıcı krem kullanıyorum. ayrıca gunes kremi 50 faktör ayrıyetten lekelerım ıcın madecassol krem ve bephantene kullanıyorum. işte bu kadar :)
Haftada 2-3 kere pirinç unu maskesi yapıyorum.
Pirinç unu ile sütü ve çok az da elma sirkesini karıştırıp macun kıvamına getiriyorum maske şeklinde yüzüme uyguluyorum.
15-20 dk (iyice sertleşene kadar) bekletip ılık suyla dairesel hareketlerle yıkıyorum.
Bekledikçe katılaştığı için yıkarken peeling etkisi yaratıyor.
Cilt rengini açıyor (pirinç suyu ve pirinç ununun bu etkisi varmış zaten ama ölü deriyi attığı için de öyle görünüyor olabilir.)
Yumuşacık yapıyor ve daha canlı görünüyor cilt.
bende kil maskesi yapıyorum duzenlı olarak. maden suyu gül suyu kullanıyorum tonik olarak. cıldım yaglı matlastırıcı krem kullanıyorum. ayrıca gunes kremi 50 faktör ayrıyetten lekelerım ıcın madecassol krem ve bephantene kullanıyorum. işte bu kadar :)
Birçok markanın termal yüz spreyi,yatıştırıcı yüz spreyi olarak sattığı ürünü evde bir sprey şişesinin içine damıtılmış su (akü suyu,benzincilerde bulabilirsiniz) ve ezilmiş 10 adet aspirini koyarak elde edebilirsiniz.makyaj öncesi ya da canınız ne zaman isterse kullanın, özellikle benimki gibi hassas ciltler için mükemmel.
türk kahvesi peelingini tavsiye ederim ...turizmle uğraşırken spa merkezlerinde uygulanırdı..2-3 çay kaşığı kahve,2 çay kaşığı saf zeytinyağı(kolay sürülecek kadar ilave edebilirsiniz)ve maden suyu...karıştırıp sürün ve hafif hafif dairesel hareketlerle yedirin ve yıkayın...zeytinyağı mucizesini hemen hissediceksiniz..tertemiz bir cilt..maske olarak da yine spalarda yapılan bir tarif:ballı limon maskesi..2 yemek kaşığı bala 4-5 damla limon suyu 20 dk beklet ve salatalık suyu ile sil..hepsi bu kadar..kolay gelsin...
peeling yerine yüz fırçaşı kullanıyorum.ender saraç seda sayanın programında yüzünüzü keseleyebilirisniz demişti.zaten yüz keseleride var.ayrıca bir markanın peeling eldiveni var.onda da kimyasal olmaz sanırım.kese gibidir.
tonik olarak gül suyu ve soda çok tavsiye ediliyor.bende ikisini çok kullandım.bitki çaylarınıda kullanılabilir.için dibini sürün.yıllar önce bir gazetede cerrah paşanın dı galiba yanlış hatırlamıyorsam.cildiye bölüm başkanı tonikler bildiğiniz su demişti.osman müftüoğluda melek programında aynısını söyledi.
Madekasol mü??
Evde 2-3 tane var, yara kremi ama yaraları yakıyor acıtıyor yani.
Ben de evdeki bu kremler ciltte-bakımda acaba ne işe yararlar diye düşünüp duruyordum.
Bin tane çeşit çeşit krem var...
selam kızlar günlük yada haftalık evde yaptığın peeling ve tonik tariflerini yazar mısınız?ve uyguladığınızda bıraktığı etkiyi de yazarsanız sevinirim.
Tonik olarak yoğurt suyu, arındırma, temizleme özelliği yüksek.
Peeling olarak (hiç denemedim ama) kremin içine biraz toz şeker ekleyip kristaller eriyene kadar cildi ovmak!
yuz ve makyaj temizleme jeli olarak neutrogena pembe greyfurt daily scrub yada neutrogena deep clean daily scrub kullaniyorum haftanin her gunu degil ama.haftada iki kez kilger kil maskesi yapiyorum cok nadiren de yumurta aki ile maske yapiyorum ve cildimde kucuk gozenkler var belli olmuyor diyorlar ama benim tek rahatsiz oldugum sey onlar .1yil once aknetrent hapi ile 5 ay tedavi oldum ozamandan beri sukurki bi problemim olmadi ve bu kullandiklarimla cildim temiz kaliyor :) tavsiye ederim
kuru ama yorgun bir cildim olduğu için evde kendim papatya ve kuş burnu ile kendi toniğimi hazırladım. papatya ve kuş burnu cildi rahatlatan bitkiler. buzdolabında saklıyorum. hafta iki üç gün cildimi güzelce siliyorum. belki ileride içine gül suyu da ekleyebilirim.
ayrıca maden suyu ile siliyorum ya da buz maden suyumu yüzümde gezdiyorum:)