pediasure (vitasure),protifar,fantomalt gıda takviyeleri

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
451
131
103
32
Arkadaşlar 7 buçuk aylık bebeğim çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen. ve hiç bişey yemiyor daha da kötüye gidiyor doktora kontrole gideceğim ama pediasure (vitasure),protifar,fantomalt takviyelrini duydum bunları kullanıp bebeği kilo alan iştahı açılan var mı? Yada iştah şurubu vitamin takviyesi tavsiyesi olan var mı? Bu arada bebeğim 6 buçuk kilo boy 68 . lütfen sadece önerisi olan yazsın sağlıklı olsun da önemli değil nasihatlerine yeterince doydum

Boyu iyi ama kilosu normal olsa da biraz az gibi. 7 ay boyunca hiç doktor kontrolü olmadı mı?

Valla kızım bi ara hiç bişey yemiyordu.
Yemin ederim 1 kase çorbayı , şırınga ile ilaç diye diye yedirdiğimi biliyorum.
Gıda takviyelerinden ziyade irmik ,pekmez ,mercimek çok güzel kilo aldırır.
Bunları çocugunuza uygun hale getirerek berebilirsiniz.
Ne şekilde ençok seviyorsa.
Melesa kızım sütü çok sever.
Yemek yemeyi reddettiğinde , sütün içine yumurta irmik hindistancevizi unu muz koyu pişiriyorum , kıvamını süt ekleyerek durultuyorum biraz ve blendırdan geçiriyorum.
O şekilde içiyor.
Bunu çeşitlendirebilirsiniz.

Oldu tabiki ama hep yedir içir diyip gönderdiler o yüzden bu kez gidince takviye bişeyler isticem

Siz doktorunuzla görüşün tekrar kendisi gerekiyorsa takviye verecektir.
  • 7 aylık erkek bebekler için güvenli kilo aralığı 6,8 kg – 10,4 kg’dir
  • 7 aylık kız bebekler için güvenli kilo aralığı ise 6,2 kg – 9,5 kg’dir.

Şu an 1 yaş altı olduğundan süt vs veremiyorum ama irmik herşeye atıyorum kendi sütümü sağıp veriyorum

Benim kızım da oldukça iştahsız ve zayıf bir bebekti.
Resmen yemek yemeği reddederdi.
Biz uzun süre vanilyalı pediasure kullandık. Ancak doktor tavsiyesi ile. Doktorunuza sormadan lütfen kullanmayın.

Merhaba bebeğiniz prematüre mi acaba ?

Benim kızım da oldukça iştahsız ve zayıf bir bebekti.
Resmen yemek yemeği reddederdi.
Biz uzun süre vanilyalı pediasure kullandık. Ancak doktor tavsiyesi ile. Doktorunuza sormadan lütfen kullanmayın.
Doktora sorma için tavsiye arıyorum. kızınız ne kadarlıktı kullanırken ve iştahı açıldı mı?/kilo aldı mı?

Takviyeden ziyade kan tahlili yaptırın lütfen, değerleri düşmüş olabilir. Bu da iştahsızlık ve kilo kaybı nedenidir

2600 doğdu ilk 3 ay güzel kilo aldı sonra meme reddi yaşadık mama da yemedi kilo kaybetti
Benim bebeğim prematüre doğdu 1016 gr 31 hafta ilk üç ay sağdım eoprotin kullandım anne sütüne katılıyor anne sütü güçlendiricisi baya iyi kilo aldı. Sonra kilo alımı durdu emmedi mama pek sevmedi biberon almadı uykuda verdim. Fantomalt ve profitar kullandık 1 yaş altı olanlara bu veriliyormuş. Kabız oldu kilo alımında değişiklik olmadı 3 ay sonra bıraktık. Dr infattini mama yazdı özel mama maalesef ki ondada kilo almadı hatta bu karbonhidrat ve proteinli mamalar bebeğimin böbreklerini yordu :/ her bebeğe yaramayabiliyor Dr kontrolünde kullanmak gerekir. Bebeğim şu an düz yaşı 9 aylık 7 kilo 74 cm.

doktorunuz kan değerlerine bakıp sizi yönlendirir ,kansızlık da istahsizlik yapar ... kan ve demir değerlerine baktırdınız mı

Bu arada idrar yolu enfeksiyonu, kansızlık, çinko eksikliği iştahsızlık yapma durumu olabilir tabi dişin gelmesi de olabilir. Sağlıklı olsun umarım yakın zamanda düzelir ama bence gayet normal standartlarda bebeğiniz

akşam uyumadan 1 saat kadar önce ,1 çay bardağı suya 1 bucuk tatlı kaşığı irmiği pişirip içine iki çeşit meyve karıştırın verin ... bazen çeviz ekliyorum bazen çiğ badem ezip koyuyorum bazen evde yaptığım bebe bisküvisi koyuyorum ... irmik besleyicidir vitamin alır ve tok tutar

Peki eoprotin sadece yeni doğduklarında mı veriliyor şu an 7 aylık verme şansımız var mı acaba ?

Peki eoprotin sadece yeni doğduklarında mı veriliyor şu an 7 aylık verme şansımız var mı acaba ?

Onu doktorunuza sorsanız daha iyi olur ama ek gıda alıyorsa kalorisini arttırabilirsiniz unlu tereyağlı çorbalar gibi

Geç gördüm ama yazmak istedim kullandınız mı bilmiyorum, oğlum 5 ay-10 ay arası gr bile almayınca doktor önerisiyle vitasure kullanmaya başladım. Sonuç: 2 haftada 1 kilo aldık 2 ölçek koymama rağmen.. Formül mamanın içine katıp veriyorum ve gıdısı falan çıktı o derece

Malesef doktorumuz önermedi iştahı pek iyi olmasa da biraz daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…