öncelikle geçmiş olsun..
dönem dönem bende aynı sıkıntıyı yaşardım. ben ped koyup üzerine gazlı beze sarılmış pamuğu koyuyordum evdeyken. ama dışarı çıkmam gerektiğinde mecburen yine ped kullanıyordum. sen adet döneminde duş alırken dikkat et şampuan duş jeli temas etmesin. o daha da kötü yapıyo yaraları.
sevgili arkadaşlar öncelikle merhaba ,
ne yazık kadınların doğasında olan adet döngüsü hepimizin ortak sorunu.
bugüne kadar hiç ped kullanmadım diyebilirim.beni sakın yadırgamayın bu sadece benim düşüncem benim uyguladığım durum.
yaşım 38 aslen konyalı olup istanbulda ikamet etmekteyim.
benim adetim 3 4 gün sürüyor ve ilk 2 gün şiddetli akıntım oluyor dediğim gibi ped kullanmam tampon nedir bilmem ben kimilerine çağ dışı diye tabır ettiği bez lerden kullanıyorum.hem adet dönemimde hemde diğer günlerimde tabıki adet dönemimdeki bez ile günlük kullandığım bezler farklı.
Adet döneminde kendi özel olarak yaptığım kalınlığını size yastık yüzünü 4 e katlanmış hali olarak söyleyebilirim biraz fazla kalın gelebilir ama benim için değil belkide laıştığım için çünkü ergenliğimden bu yana annemın yönlerdirmesi ile başladım .
doğrudur bez ped gibi çamaşıra yapışmıyor ve kayıyor kaymaması için birkaç kuralı var derdi annem ,
1 vücüdünüze göre kilot
2 çamaşırı fazla çekmemek ağ kısmı askıda kalacak şekilde olacak bunun nedeni bezinizi yerleştirdiğinizde teninizi rahatsız etmemek ve bezle birlikte terlememek yanı bezli çamaşırınız biraz askıda kalacak bu kimilerine kanın aralardan kaçaçak gibi düşünceye varabilir
ama öyle olmuyor bezinize döküloyor sızmadan birde bezi çamaşırınızın lastığınden şıkıştırıp diğer taraftan makat girişine yakın bölgelerde kullanın.
ben yıllardır bez kullanıyorum memunun sizi bilemem kimileri selpak kadar bez kullanıyor o elbette sızar çamaşıra geçer veya bezi pamuklu değilde sentetik veya naylon bezler kullanır o da rahatsız eder eski pamuk çarşaflar nevresimler illakı her evde vardır kendi ebatlarınıza göre ayarlayın yada beyaz atlet te kesip bez yapabılırsınız.
ben günde 3 defa değiştiriyorum.
pis bezleri de makinede yıkayım ütülryip kullanıyorum.