• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ped alerjisi??

cerrodoksin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2009
484
153
323
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum kızlar ama benim sorunum pedler. her ay regl oluyorum ve neredeyse bütünn markaları denedim pamuksu üst yüzey dahil ama adetimin ikinci gününden soonra ped allerji yapıyor önce yanma ve kaşınm aile başlıyor ve ertesi gün komple yara:( artık ne yapacağımı şaşırdım resmen kabus gibi sonra uzun bir tedavi iyileşti derken tekrar regl oluyorum .doktor buna ped allerjisi dedi bez koy bütün pedler aynı falan diyor ama bezle olacak iş değil yani yoğun geçiyor. ne yapacağımı şaşırdım çaresizim...
sizlerin arasında böyle bir sorun yaşayan var mı? varsa nasıl çözümler buldunuz önerileriniz nelerdir.. lütfen yorumlarınızı bekliyorum..:59::59::59::59:

öncelikle geçmiş olsun..
dönem dönem bende aynı sıkıntıyı yaşardım. ben ped koyup üzerine gazlı beze sarılmış pamuğu koyuyordum evdeyken. ama dışarı çıkmam gerektiğinde mecburen yine ped kullanıyordum. sen adet döneminde duş alırken dikkat et şampuan duş jeli temas etmesin. o daha da kötü yapıyo yaraları.

canım ben fazla hareketliyim sanırım gazlı bez pamuk havlu peçete yok yani hepsi kayıyor olmuyor yapamıyorum bir türlü ne kötü bir dert böyle. resmen soğuk suyla duş alıyorum mahvoluyor sıcak suyla sadece dalin kullanıyorum.yürümek işkence bu sorunu yaşayan tek ben değilim demek ki..
bu arada cevabın için teşekkür ederim canıım allah bebeğine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..:54:

bendede aynı sorun. ama benım yogun gunum sadece uc gun bu yuzden senden daha kolay atlatıyorum sanırım. şimdi gelelim çüzümlere öncelikle dısarı lekeadet kanaması gecırmeyen yanı dısarı sızdırmayan ıc camasırları var onlardan bulacaksın. dıs yuzeyı naylonumsu oldugu ıcın en azından ıcın rahat olur.bu sekılde bez kullanabılırısn. bide bizi uzun tuthiç bişi olmaz kayma falan. ben bu sekılde halledıyorum ama petın uzerınede gazlı bez sarmayı denyecegım.

bence pedin üzerine bez koyabilirsin kirlendiğinde bezi değişirsin pek cildinle temas etmemeiş olur hem korur seni böyle hemde leke başka şey bulaşmaz

bendede aynı sorun. ama benım yogun gunum sadece uc gun bu yuzden senden daha kolay atlatıyorum sanırım. şimdi gelelim çüzümlere öncelikle dısarı lekeadet kanaması gecırmeyen yanı dısarı sızdırmayan ıc camasırları var onlardan bulacaksın. dıs yuzeyı naylonumsu oldugu ıcın en azından ıcın rahat olur.bu sekılde bez kullanabılırısn. bide bizi uzun tuthiç bişi olmaz kayma falan. ben bu sekılde halledıyorum ama petın uzerınede gazlı bez sarmayı denyecegım.
*
canım o naylonumsu olan çamaşırı sen nereden aldın? ben nereden alabilirim fikrin var mı? netten falan sipariş ediliyor mu?

kızlra kotex kullanınsana kumaş gibi ben çok beğeniyorum prkidin naylonumsu yapısını hiç sevmiyordum kotex çok iyii...

canım tamponu bekarlar kullanamıyor diye biliyorum yanlış mı?

Tampon zara zarar verecek kadar büyük bişey değil ve kullanılabilir diye biliyorum. Hem öbür türlü olsa bile sağlığından daha önemli değil bence her ay çekiyosun bunu kolay mı? Yaralar enfeksiyon kapmaya çok müsait olur bi de ne kadar hijyen sağlarsan sağla o bölgede yeterice sağlayamassın sonra mantar vs gibi dertlerle uğraşmak zorunda kalırsan çok üzücü. Bence tampon konusunda bi doktora danış derim canım. Boy boy oluyolar en küçüğü kullanırsın mesela.

kotexi denedin mi ? ben de de alerji gibi oluyor ama seninki gibi yara filan olmuyor. kotex aldım denedim, o zamandan beri hiç değiştirmedim. denemediysen bir dene bence.

dün kotex almaya gittim markete orada bir kız beynimi yedi helen harper al illa diye yok kotex alacağım falan dedim ama artık savaşacak güç bırakmadı helen harper aldım zaten kotexi de helen harper üretiyormuş vs vs.aldım fena değil gibi ama sanıyorum ilk zamanda deneyip de anlayabilirim. şimdi durm fena. evet tampon olmazmış..

Tampon paketinin prospektüsünde bekarlar kullanabilir zara zarar vermez gibi bişi yazıyodu sanırım. Doktoruna da sorabilirsin, ben zarar vermez diye biliyorum. Çünkü kızlık zarı orta kısmı delik ve esnek bir zar, problem olmaz kanımca.

*
canım o naylonumsu olan çamaşırı sen nereden aldın? ben nereden alabilirim fikrin var mı? netten falan sipariş ediliyor mu?

canım hemen hemen buyuk buyun camasır markalarında varkı zor bulunan bısı degıl :S
hem baska bısı de var. sana cvp yazdıktan sonra adet oldum ve cok zorda kalmıstım cunku sehır dısındaydım ve hazırlıklı degıldım. sen hangı sehırdesın bılmıyorum ama bu 101 marketler varya onların urettıgı bı marka pet var o bana alerjı yapmadı bıtınce attım tabı posetını ama ogrenıp yazcam sana. o sıvı gecırmeyen ıc camasırınıda koray corap oraya sor ok

bende adet bıtımıne yakın alerjı yapıyor yıllardır boyle bu kez yara oldu nedense yuremıyorum fazla nasıl gecer bılgınız varmı 7

Back