canım adet olmayalı çok uzun zaman olmuş. doktor gerçekten normal deyip gönderdimi seni ve sen bu zamana kadar gebelik testi yapmadınmı şaka gibi gerçekten. çok uzun zaman olmuş marttan bu yana. ben de pko luyum ama bu kadar gecikmesi pek normal değil.
canım bence sen kafana göre ilaç başlama. hemen bir gebelik testi al eczaneden eğer gebelik varsa idrarda kesin çıkar. eğer gebelik yoksa iyi bir hastaneye ve iyi bir doktora git. hatta adetinin 2. yada 3. günü git ki kanda bütün hormonlarına bakılsın. sonra vajinal ultrasona girmen gerekli. ben gilikofen isimli bir ilaç kullanıyorum günde 2 tane.insülin direncine karşı pko luların çok sık kullandığı ve çok faydalı bir ilaç . adetleri düzenliyor ve fazla kilon varsa zayıflamana yardımcı oluyor. pko da kilo almamak da çok önemli. fazla kiloların varsa spor ve diyetle vermeye çalış. aklıma gelenler bunlar canım. sormak istediğin birşey olursa yine sorabilirsin.
ne biçim yer orası be güya yurtdışındaki imkanlar şöyle böyle derler..10. aya randevumu olurmuş ..ben burda 1 gün geç verseler kıyameti koparıp aynı güne alıyorum..
bu arada test yapmadan sakın ilaç alma ..
kizlar biliyorsunuz ki bende uzun zamandir pcos hastasiyim...en son mart ayinda adet görmüstüm.doktora gittigimde(2ay oldu sanirim)bunun normal oldugunu söyledi,ama ilk defa bu kadar uzun süredir adet olmadim.kendimi cok kötü hissediyorum simdi.
diyorum ki,farlutal kullansamda söksemi adetimi??
ama bir taraftanda diyorum ki ya bebis varsa..test aliyimda sonrami baslayim aceba?
burda simdi doktora gitmek istesem kac ay sonrasina veriyorlar,2 ay sonra en yakin randevum!!sizce ne yapmaliyim??bunu psikolojisini cok cok iyi biliyorsunuzdur...senağlama
:uhm::uhm:
slm canım öncelikle geçmiş olsn ben de pkos illetindenim.. seninki iyiymiş valla ben evleneli 3 yıl oldu sadece 3 kez kendiliğimden adet oldum bana da normal dedi doktor ben ce test yap sonra farltal kullan canım belki vardırrr allah yardımcımız olsun canımmmmmm
ha bu arada kilo aldın mı canım son 3 4 aydır?????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?