Herkese merhaba yaklaşık 1.5 yıldır okuyucuyum artık okuyucu olmaktan kurtulup deneyimlerimi paylaşmak istedim sizinle. Yaklaşık 2 yıldır evliyim ve 1.5 yıldır gebelik için uğraşıyorduk. İlk başta denemeye başladığım zaman pcos olduğumdan habersiz neden olmuyor diye kendimi yemeye başladım. İstanbuldayım bu arada ilk başta bulunduğum semtteki hastaneye gittim pcos olduğumu öğrendim. Sadece zayıflamam gerektiği söylendi çeşitli devlet hastanelerine gittim hiçbir şekilde tedavisinin olmadığını genetik olduğunu zayıflayıp spor yapmam gerektiği söylendi ve yolladılar beni. Bu arada 1.68 boyunda 73 kgdayken bana zayıfla denildi. Ben de zayıflamaya karar verdim yaklaşık 67 kg kadar düştüm. Sonra yine denedik yine olmadı gebelik … en sonunda özel hastaneye gittim ilk gittiğim özel hastanedeki doktor zayıfla dedi ve sadece folik asit verdi yolladı beni ilgilenmedi bile benimle. O doktoru da bıraktım. Ataşehir de özel bir kliniğe gitmeye başladım iyiki de başladım çünkü gittiğim doktor pcosun her şeyini anlattı ve bana çeşitli takviye ve ilaç verdi şeker ilacı kullandım 3 ay insülin direnci kırılınca pcos etkisi de azalıyormuş ondan kaynaklı 3 ay kullandım o şeker ilacını ve yanında da folik asit combo HP kullandım 3 ay kadar yine gebelik olmadı. Doktor en son tüplerine de bakalım dedi hsg çekimdim (rahim filmi) çok şükür iki tüpüm de açık çıktı. Bilenler bilir hsg çekindikten sonraki 6 ay içerisinde gebelik oranı %40lara kadar yükseliyormuş doktorum benden çok ümitliydi ben inanıyorum gebe kalacaksın sen demişti bana 5 ay boyunca düzenli denedik yine gebe kalamadım. En sonunda instagramdan bir kızla karşılaştım oda pcosla doğal yolla gebe kalmış ona sordum neler yaptığını bana sigarayı azalt dedi düzenli beslen stres yapma dedi ve ovulasyon testi önerdi. Ve ben o ovulasyon testini her gün adetim bitince uyguladım aynı saatte yapmaya özen gösterdim tabii. Ovulasyon testini uyguladığım ay hamile kaldım buraya yazayım dedim ama kalp atışını duymayı bekledim çok şükür kalp atışını da duyduk bebeğim şu an benimle umudunuzu yitirmeyin pcos olup doğal yoldan hamile de kalınıyormuş doktorumun söylediği süre içerisinde hamile kalamasaydım tüp bebek yapacaktık Allah’a şükür rabbim doğru zamanı bu zaman olarak belirlemiş demek ki siz de umudunuzu yitirmeyin doğal yoldan gebe kalınıyor yani ayrıca ben hamile olduğumu bilmeden çok fazla sigara içtim ağır koliler kaldırdım çok şükür rabbim bana bağışladı şimdi 2 aylık olduk. Bu süreçte stres yapmayın olmuyor diye kafanıza takmayın ben de çok takıyordum hatta adet olduğum zamanlar ağlıyordum yine olmadı diye ki benim adetlerim yeri gelir 1 hafta gecikir yeri gelir 2-3 gün önce erken olurum dengesiz bir döngüm vardı ama Allah nasip etti işte. Çokta zayıflamadım açıkçası 71 kg ile hamile kaldım ve unutmayın mutlaka eşiniz de bir sperm testi yaptırsın tek sorununuz pcos ise doğal yoldan hamile mutlaka kalırsınız inanın burada beni görerek umudunuzu yeşertin rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah