• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos yaşayan infertillere umut olsun.

herkesgibiyim

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
260
551
23
35
Merhabalar Canlar kendimi bildim bileli pco hastasıyım. Dokuz yıllık evliyim ve bir çok tedaviye rağmen çocuk sahibi olamıyordum. Geçen sene yaptığım araştırmalar pcos nun bir şeker dengesi bozukluğu olduğunu ve yapılan glisemik indeksi düşük diyetlerle düzelebileceğini gösterdi. Pcos infertilitesi olan kardeşlerim ablalarım size tavsiyem Ümit aktaş hocamızın tavsiye ettiği diyete uymak. Ben sadece ekmek ve hazır gıda yemeyi keserek bu durumdan kurtuldum. Üç aydır adetim ilaçsız düzene girmişti ki çok şükür mucizem geldi. Allah dermansız hiçbir dert vermiyor deva arayıp bulmakta ve bulduğunu uygulamakta.
Her adet gecikmesinde acaba diyen bir umutla test yapan ve sonuç hep hüsran olanlar ... dokuz sene yaşadım bunları ve emin olun bu sıkıntı sadece bir şeker dengesi bozukluğu
Umutsuz olmayın. Allah isteyip dileyen herkese sağlıkla nasip etsin yavrucakları :KK200:

Merhabalar Canlar kendimi bildim bileli pco hastasıyım. Dokuz yıllık evliyim ve bir çok tedaviye rağmen çocuk sahibi olamıyordum. Geçen sene yaptığım araştırmalar pcos nun bir şeker dengesi bozukluğu olduğunu ve yapılan glisemik indeksi düşük diyetlerle düzelebileceğini gösterdi. Pcos infertilitesi olan kardeşlerim ablalarım size tavsiyem Ümit aktaş hocamızın tavsiye ettiği diyete uymak. Ben sadece ekmek ve hazır gıda yemeyi keserek bu durumdan kurtuldum. Üç aydır adetim ilaçsız düzene girmişti ki çok şükür mucizem geldi. Allah dermansız hiçbir dert vermiyor deva arayıp bulmakta ve bulduğunu uygulamakta.
Her adet gecikmesinde acaba diyen bir umutla test yapan ve sonuç hep hüsran olanlar ... dokuz sene yaşadım bunları ve emin olun bu sıkıntı sadece bir şeker dengesi bozukluğu
Umutsuz olmayın. Allah isteyip dileyen herkese sağlıkla nasip etsin yavrucakları :KK200:
Canım gözün aydın sağlıkla kucağına alırsın inşallah birşey merak ettim bu 9 sene içerisinde iğne ile yumurta gelistirip çatlatma aşılama ya da tüp bebek denedin mi?

Canım gözün aydın sağlıkla kucağına alırsın inşallah birşey merak ettim bu 9 sene içerisinde iğne ile yumurta gelistirip çatlatma aşılama ya da tüp bebek denedin mi?
Aşılamalardan sonra tüp bebek olacağım ay insülin direncini farkettim ve glifor kullandım üçüncü ay hamile kaldım. Tüp bebek zor ve yıpratıcı bir süreç olduğu için hep öteledim kendimce. İlk bebeğimi kaybettim ama Tedavisiz gebelik oluşması beni çok umutlandırdı bir senenin sonunda tekrar hamile kalmak nasip oldu çok şükür inşallah bu bebeğim sağlıkla dünyaya gelir

Aynı şekilde ben de 9 sene sonra hamile kaldım sağlıklı beslenerek hareketli bir yaşam tarzı glifor ayriyeten yumurta kalitesi icin ınofolic kullandım hamd olsun şimdi ikinci yavrum doğmak üzere, dualarınızi bekliyorum kolay dogum hayırlı sağlıklı bir evlat için Rabbim kimsenin kucağına boş birakmasin

Bende herkese umut olmak için anlatmak istedim hikaye mi. Kendimi bildim bileli pco hastasıyım.kendiliğinden hiç adet olamadım hep ilaçlarla adet gördüm. Şu an 25 yaşındayım 22 yaşında evlendim. İlk zamanlar çocuk düşünmedik hiç ama hep umutsuzdum ben adet bile olamıyorum benim çocuğum olmaz olursa da tüp bebekle olur diyordum eşim hep destek oldu olumsuz düşünme olur diyordu hep. Evliliğimizin 2. Yılında artık korunmayı bırakmıştık ama sonuç hep hüsrandı. En sonunda eşimi tedavi için hastaneye götürmeye ikna ettim. Ankarada ikamet ediyorum. Hacettepe üniversitesi prof. Dr.gürkan bozdağ gittik ve bütün tahlillerimiz yapıldı. İlaç tedavisine başlandı. İlk olarak klomen günde 1 tane içtim. Bu arada eşimde hiç bir sorun yoktu. İlaç bitti ve adet olacaksın eğer tutmazsa demişti doktor ama adet olmadım o kadar umutlandım ki hamileyim diye evde test yaptım çıkmadı kan tahlili verdim çıkmadı ve tekrar umutsuzca doktor yolunu tuttuk. Ama ben bu süre içinde eşimide alıştırmaya çalışıyorum tüp bebek yaptıracaz biz ilaçla olmuyor baksana falan diye. Doktor bu sefer farklı bi ilaç verdi femera diye bi ilaç günde 2 defa içeceksin dedi bu defa ve umutsuz bi şekilde kullanmaya başladım 5 gün içtim. Ama o ay çok rahattım bir önceki ay kadar stresli değildim. Akışına bırakmıştım bide eşimin ailesinde bi takım sıkıntılar olmuştu o yüzden hiç düşünmeye bile fırsatım olmadı ve ben gene adet olmadım eşim bence hamilesin ben öyle hissediyorum diyordu bende hep kızıyordum beni umutlandırma sonra çok üzülüyorum geçen ayda adet olmadım gene aynısıdır diyordum ve test bile yapmak istemiyordum. Normal adet olmam gereken günden 5 gün sonra hafta sonuna denk gelmişti pazar günü eşiminde izin günüydü ve test yaptık birlikte sonuç pozitif inanamadım hemen bir tane daha test yaptım ve sonuç gene pozitif. Evet bütün umuzsuzluklarıma rağmen hamileydim. Hemde tedavinin 2. Ayında. Şu an bebeğini dünyaya getirdim 5 aylık bir oğlum var. Bu siteyi çok takip ettim ve bir gün hamile kalırsam bende insanlara umut olacam demiştim. Çünkü insan bu tarz hikayeler okuyunca gerçekten mutlu ve umutlu oluyor. Umudunuzu hiç kaybetmeyin hep allahtan herşeyin hayırlısını isteyin ve en önemlisi hiç ama hiç stres yapmayın fazla düşünüp kendinizi üzmeyin herşeyin bir vakti zamanı var bu yolda olan herkese allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. Biliyorum çok yorucu yıpratıcı bir süreç ama sonunda güZel günler sizinle olacak buna inanın. Yazımı okuyup umutlanan herkesi sevgiyle kucaklıyorum dualarım sizinle

Bende ileri derece pkosluyum sizin gibi gi diyetiyle ilk bebeğimi kucağıma aldım. Evlilikten 3 yıl sonra. şimdi 8. ilk kızımdan 1 sene sonra 2. yi istedik ama 4 yıldır olmuyordu. gi diyetide yaptım 10 kg verdim. incecik oldum ki zaten çok kilolu değilim ama göbek çevrem hamile gibiydi. Kilo verdim denedik 1 sene ama olmadı. Umutsuzluğa kapıldım ilkinde oldu neden şimdi olmuyor diye boşladım karbonhidratın dibine indim resmen. verdiğim kilonun fazlasını geri aldım 4 ayda... 53 kg normal kilomken 70 de hamile kaldım hemde yumurtlama günümden 4 hafta sonra yumurtlayarak. imkansız bebişim gelldi. Ama nasıl? Soğan kürü uyguladım onun sayesinde olduğuna inanıyorum çünkü içtiğim ay yumurtlamamda ötelenmiş ve şimdi 12 haftalık hamileyim.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Back