• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve ilk kez klomen kullanımı, yardım lütfen..

kivircikmarul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar kızlar. Kendim 32 yaşındayım eşim 36 yaşında. Daha önce çocuğumuz oldu fakat çok uzun süreden sonra oldu yaklaşık 6 7 sene sonra ancak. Ama kendi kendine yani doğal yollardan oldu. (bende pcos var, eşimde hiç bir sorun yok)
Şimdi tekrar gebelik istiyoruz 7 8 aydır akışına bırakıp denedik olmadı tabi ki. Bu süreçte ben sadece duphaston kullandım pcos olduğu için adetlerim vs düzenli gitsin diye. Bugün reglimin 3.günü kontrolüm vardı doktorumda gittim. Bu sefer artık duphastonu bırakıyoruz klomen deneyelim dedi klomen yazdı. 5 gün sabah akşam iç sonra gel yumurta kontrolü yapalım dedi. Diğerinde senelerce hiç bir şey kullanmadan denemiştik şimdi ilk defa klomen kullanacağım. Daha önce başına gelenler ya da kullananlar yorum yapabilir misiniz acaba rica etsem tekrar senelerce uğraş vermekten korkuyorum doğal olarak artık... Biraz fikre ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim, herkese bol şans :)

5.günün sonunda yumurta takibi yapıcak ona göre 1-2 gün içinde tekrar çağırabilir. Sonrasında çatlatma iğnesi veriliyor. Genellikle ovitrelle veriyorlar bu iğneyi bulması biraz zor önden eczaneleri arayıp sormanızı tavsiye ederim ama belki başka ilaçta verebilir belli olmaz. İğneden 36 saat sonra ilişki öneriyor. İğneden sonra test yapmamanızı öneririm çünkü içerisinde gebelik hormonu var yanlışlıkla gebeymiş gibi gösteriyor. İğnenin etkisi 10-12 günde çıkıyor.

Ben de yarın gideceğim kontrole hiç belirti rahatsızlık vs yok ovulasyon testlerinde de henüz pik görmedim yarın gidince göreceğiz bakalım ne olacak. İğne tanıdık bir eczaneden ayırttım yarın duruma göre doktor ne derse ona göre hareket edeceğim umudum yok ama deniyoruz başladık Bi kere bakalım..

Umutsuz olmayın lütfen anne olmuşsunuz bir kere olmuş yine olur :)
Ben 2 kez klomen 1 kez femara denedim ikisinde kimyasal gebelik geçirdim diğerinde hiç tutmadı. Bayadır gitmiyorum doktora sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum. Psikolojik olarak zor bir süreç.

Umutsuz olmayın lütfen anne olmuşsunuz bir kere olmuş yine olur :)
Ben 2 kez klomen 1 kez femara denedim ikisinde kimyasal gebelik geçirdim diğerinde hiç tutmadı. Bayadır gitmiyorum doktora sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum. Psikolojik olarak zor bir süreç.
Evet tabi cok şükür hemşireyim zaten o dönem aktif çalışıyordum hormonlarım vs tek tek takip ediyordum öyle gebe kaldım sonunda :)
Siz de demek ki hamile kalabiliyorsunuz tedavi ile bu Bi artı tabi.. Kimyasal olanlar için Bi araştırmaya girdiniz mi acaba genetik test vs gibi.. Zor ya dönem dönem artık insan bunalıyor yani biz de bu ay ilk defa bu sürece girdik ama dediğim gibi hiç tevrubeli olduğum bir konu değil bilemiyorum ne ile karşılaşacağım bakalım yarın belki durum biraz belli olur ultrason kontrolünde

Back
X