Pcos ve Hayallerim

Güvendiğin bir dr un yolundan gitmek dogrusu olur hakkında hayırlısı olsun cnm

Şuanki gittigim doktorla ilk kez karşılastım acilden yönlendirdiler ama sevdim guvendim nedense ilgili gibi geldi.. Rabbim dogru yoldan gitmemi nasip etsin benim de hepimizin de insallah..

Reactions: ncb
PKO ile pcos arasında fark mi var? Ne gibi bi fark bu bilgilendirirseniz sevinirim

Ewet gördüm yeni ewliydim daha hiç bi doktor tedavi uygulamiyordu ama ben sabirsizlaniyordum rahatsizliğimi da bildiğim için beklesem belki olurdu ama beklemedim gonal f iğne sonra çatlatma iğnesi kullandmm ilk tedavi de tuttu çok şükür..

Canım benim yaa cok sukur..
Ben de de tam aksi ben sabirsizlaniyodum senin gibi ve her gidisimde bi sorun yok dedi her doktor.. bu kacinci doktorum kim bilir.. ama gec olsun guc olmasin dogru teshis dogru tedavi olsun da yeter.. Allah sag salim kucagina almak nasip etsiinnn..

Amin canmm sağol...sende gonal f kullanabilirsin pko da sorun yumurtalarin büyümeyip kistçikler oluşturmasi gonal f de büyütüyor sonra da çatlatma iğnesi denemediysen denemelisin bence bu doktorlar insani hep oyaliyor ben nerdeyse zorla tedavi oldum iyi bi doktora denk geldim çok şükür pko gebeliğe engel değil korkma bende çok üzülüyordum şimdi keşke o kadar üzülmeseydim diyorum bi de bol bol dua et meryem suresini oku..

Canım bana diane35 verdi doktor ve 3 ay kullan dedi.. aslında 3 ay cok uzun bi sure gibi geliyo bana insallah vakit kaybı degildir benim icin...

Polikistik over, üreme çağında olan kadınların yaklaşık %5'inde görülür.PKO'nun merkezinde herhangi bir nedenle yumurtlama işlevinin yarım kalması yer alır. PKO'nun diğer belirti ve bulguları genellikle bu temel bozukluğa ikincil olarak gelişirler.

Polikistik over sendromu (PCO), yumurtalıklarda birçok küçük iyi huylu kist oluşmasıyla beliren bir hastalıktır. Yumurtalıkta oluşan ve kist olarak adlandırılan bu organizmalar yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda yumurta hücresidir.

Bence doğum kontrol hapı gereksiz anlik olarak adeti düzene sokuyo biraktığinda aynen düzensizlik dewam ediyor..

Benim icecegim hap tam olarak dogum kontrol isi gormuyo kuzum.. baya da arastirdim bu durumu suan kilo almama ve strese bagli bi hormon duzensizligi sorunum var LH yuksek cikiyo FSH dan.. bunun icin de sanirim doktoru dinleyip ilaci kullanmam gerekiyo bi sekilde bu hormonlarij duzene girmesi lazim.. adet duzensizligim yok zaten o yolunda cok sukur..

Bende ikisini aynı sanıyordum cuma günü doktora gittim pcos olduğumu söyledi ve bu sebeple yumurta tembelliği var dedi adet oluyorum ama düzenli değil bazen 20.gün oluyorum bazen 30.gün..normalde lh hormonu fsh hormonunun en fazla iki katı olmalıymış ama pcoslarda üç ,dört katı oluyormuş..son gittiğim doktor Detaylı olarak Anlattı ultrason resmini bile verdi küçük tanecikler oluşmuş ve bugün klomene başladım Hayırlısı inşallah

Ben de de hemem hemen ayni durum soz konusu ama bana klomen degil diane 35 verdi hormon sorununu ortadan kaldirmak icin sanirim.. bende oyle 2 kati 3 kati gibi bi durum da yok ama lh fsh dan yuksek olmamasi gerekiyomus sanirim..

benim de lh fsh ın 2 katı. yumurtalıklarda kist yok. kendi kendine yumurta da oluşuyor fakat doktor yumurtalarımın çatlama problemi olduğunu söyledi. klomenle destekleyeceğiz bu ay. sonra da çatlatma iğnesi. ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…