Pcos ve gebelik

bombilibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
346
288
103
Merhaba,
Pcoslu ve evlilik hazırlığında bir kadınım. Çocuk sahibi olmayı da çok istiyorum.

Pcosun gebeliği zorlaştırdığı bilinir, peki aramızda pcoslu olup korunmasız ilk cinsel ilişkilerinde gebe kalan var mı
Bu arada adetlerim düzenlidir, mens döneminde ağrım da çok olur ( yumurtladığıma yoruyorum ) kilom normal. Son kadın dogum muayenemde ultrasonum da normaldi. Ama hormonlarım sınırdaydı.

Şöyle eliliğinin ilk ayında hamile kalan pcoslu yok mudur? 30 olucam artık anne olmak istiyorum

Elbette vardır hatta okumuştum burada pkolu dört beş ayda ilaçla adet gören biri evlendiğinin ilk ayında hamile kalmış. Bana gelirsek pkoluyum, adetlerim düzenli, ağrılı, testlerimde normal çıkıyor ama 3 yıldır tık yok hemen çocuk düşünüyorsan bir iki ay dene dr git zaman kaybetme.

Teşekkür ederim. Siz çocuk düşünmüyor musunuz yoksa tedavi mi işe yaramadı aslında pcoslular ilaç ile çatır çatır dogurur diye biliyorum ama

Teşekkür ederim. Siz çocuk düşünmüyor musunuz yoksa tedavi mi işe yaramadı aslında pcoslular ilaç ile çatır çatır dogurur diye biliyorum ama
Evlendiğimden beri düşünüyorum ama olmadı bir türlü. Şimdi yumurtlama tedavisi sürecindeyim bu ayda olmazsa bi dahaki aya aşılamaya geçeceğiz.

Illaki vardir ama bende 1 senedir tik yok. Ilacla denedik bu ay da olmazsa asilamaya gececegim.

Illaki vardir ama bende 1 senedir tik yok. Ilacla denedik bu ay da olmazsa asilamaya gececegim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Kilo probleminiz var mı? Bazen sadece kilo vermek bile pcosta gebeliği kolaylaştırabiliyor. Pcos diyeti yapıyorum son 3 aydır. Hayatımdan şekerli, unlu gıdaları çıkardıgım gibi inflamasyonu arttırdıgı için süt ve süt ürünleriyle de vedalaştım. İnanın sivilce problemim, beyaz yağ butonlarım hepsi düzeldi. Günde 2 öğün besleniyorum, bol su içip her gün 10000 adım atmaya çalışıyorum. İnanmayacaksınız ama kilo vermesi zor olan pcos hastası olmama ragmen 3 ayda 20 kilo verdim. Aç da kalmadan. Depresyondaydım, o bile düzeldi. Kadın doguma göründüm, doktorum bile şaşırdı senin neren pcos diye, kan değerlerim ultrasonum normaldi çünkü. 3 ay önce başka bir doktor muayenemde LH değerim Fshnın 3 katıydı. Düşünün. Kilo vermek ve yaişam şeklini değiştirmek çok işe yarıyor. Zaten her şeyin sebebi insulin direncimiz. Onun yüzünden yumurtlayamıyoruz.
Kilonuz normal dahi olsa ltfen pcosa uygun beslenin. Arkadasım 55 kiloydu ama pcos diyeti ile o da 455 civarına indi. Şimdi daha iyi durumu. Beslenmeyi yabana atmamak lazım.
Umarım en kısa zamanda pcoslu anneler grubuna taşınırsınız da biz de hep beraber seviniriz. :)

Merhaba öncelikle umudunuzu yitirmeyin. Allah’tan Ümit kesilmez. Ben evlendikten bir sene sonra öğretim pko olduğumu. Gençliğimden bu yana adetlerim hep düzensizdi. Gittiğim doktor öyle kaba bir adamdı ki pko olduğumu çok kötü bir şekilde öğrendim. Bana öyle umutsuzca çocuğunuz olmayacak yazım yaşınızda çok gençmiş dedi. Moralim bozuldu tabi doğal olarak. Kaç gün ağla ağla canım çıkmıştı. Öncelikle biraz kilom vardı onu verdim. Doktor bana ilaç önermedi o yüzden kullanmadım. Daha sağlıklı beslendim. Eşimle korunmadık. Umudum yoktu çünkü önemsemedim. Ama bir seneye kalmadan hamile kaldım. Doktorumu da değiştirdim. O gün bugündür aynı doktora giderim. Bu arada hamileliğim ilaçsız gerçekleşti kendiliğinden oldu. Zaten tıp çok gelişti. Öyle ümitsiz insanlar çocuk sahibi olabiliyor ki. Sabredin allah gönlünüze göre verir inşallah.

Ben yaklasik 15 yildir bu sendroma sahibim. Kilom yok, insulin direncim yok. Onceki yillarda pek beslenmeye dikkat ettigim soylenemez, calisma hayatinda pek mumkun olamiyor. 1 senedir evdeyim, gluten ve seker yok gibi birsey. Sebze ve protein agirlikli besleniyorum. Duzenli sporu pek oturtamadim, yuruyus yapabiliyorum sadece. Inositol takviyesi aliyorum araliklarla, b12 ve d vitaminlerim araliklarda dusuyor o yuzden yine takviye aliyorum dusukse. Henuz asiri bir etkisi olmadi ama onceden ilacsiz hic adet olamazdim yada 140 gunde bir falan olurdum, en son 60 gunde olabildim yani bu da bir basari tabi :)
Surdurulebilirlik zor maalesef, arada kacamak yaptigim olmuyor degil. Bakalim artik Rabbim dilerse doktoru da beslenmeyi de vesile kılar, hakkimizda hayirli sonuclar alalim insallah

Hangi gurup canım nasıl katilicaz yeni üye oldum bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…