merhaba ,
tüp bebek yaptıranlara şunu danışmak istedim. ben de pcos var ve eşimle 1,5 senedir korunmuyoruz, bu sürecin yarısından itibaren çocuk düşünmeye başladık ve pcos u araştırınca işte zayıflayınca sağlıklı beslenince egzersiz yapınca düzene girer çocuğunuz olur sonucunu aldım. doktora gidince de bunu söyledi. ve vitamin takviyesi derken sağlıklı bi sürece girdik eşimle. hatta eşim de test yaptırdı bi sorun çıkmadı. bu arada cidden yaşam şeklim değişince zayıfladım da. bir 6 kilom gitti ve cidden daha dinç hissediyorum kendimi. ovülasyon testlerinden de şunu söyleyebilirim zamanları değişse de geç de olsa yumurtluyorum. bebek olmadı bu süreçte ve ben yarın tekrar bi hormon testi yaptıracağım, bu ay rahim filmi çektireceğim kesin. çikolata kisti vs var mı her şeyi kontrol edicem.
Aklıma takılan şey şu, ben bu femara klomen gibi ilaçları kullanmaktan çekiniyorum. çünkü şimdiye kadar farklı olarak ne yapsam bana yaramadı, hep düzenim döngüm her şeyim bozuldu. diyorum ki. yaz sonuna kadar denemeye devam edeyim doğal olarak. olmazsa direkt tüp bebeğe geçeyim yan etkisi olacaksa da başarı oranı çok olur.
Pcos olduğum için yumurta büyütücü ilaç ya da aşılama yapmadan 1 yıldan fazladır bebeğimiz olmadı diye doktora başvursak kabul ederler mi tüp bebek tedavisine bizi ?