Amin, gerçekten bu sendrom tamamen genetik, annem ve teyzem şeker hastası mesela, teyze kızımda da bende de pcos var, yani tamamen genetik bir mekanizmayla geçiyor bence, böyle metabolizma hastalıkları yaşayanları kız çocuklarında oluyor genelde benim tespitim.
Neyse tatlı konusuna gelirsem, ben tatlıya asla dayanamayan biriydim, yani oturup nutellayı kaşıkla yemekten bahsediyorum. Sonra baktım böyle olmayacak, zaten anne tarafından diyabet riskim var bir de ödüm kopuyor zaten pcos var ve pcos şekeri sever, şekerle ilerler, bi anda kestim gerçekten, yani en son sevdiğim tatlıyı yedim o gün jübile yaptım uzun bi süre yemeyeceğime dair söz verdim kendime. Sonra if yani aralıklı oruçla beslenmeye başladım, bu sürede tatlı yok, paketli gıda yok, glutenli ürünler çok çok az. Aklıma tatlı geldiğinde incir yerken sanki en sevdiğim tatlıyı yiyormuşum gibi düşündüm yani o sevdiğim tatlıyı yicem ama 5 dk sürecek keyif olarak ve bana zarar verecek, oysa incir de benim tatlı isteğimi karşılayacak ama faydalı bir besinle ara öğünümü tamamlıcam vs gibi düşünerek. Bu şekilde 2 ay geçti yani, sonra tabi arada ödül günleri oldu ama eskisi kadar tatlı istemiyorum yani vücudum alıştı galiba