• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pcos pcos:(

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Arkadaşlar merhabalar konuyu infertilite bölümüne de açtım ancak ilgi burada olduğundan buraya da açmak isterim:) pcos hastasıyım. bundan yaklaşık 1 sene önce bebek için ankara bilgi hastanesi dr selçuk beye gittim. o süreçte tüm bebek isteyen pcosluların yaşadığı zor süreci yaşamış (iğneler vs) 8 tane yumurtam oluşmuştu ancak hamile kalamadığımı öğrenmişken eşimle ayrı süreler geçirdik sonra tekrar barıştık ve bugünlere geldik.şimdi tekrar çocuk isteğimiz var ve ben tekrar selçuk hocaya gitmeyi planlıyorum. Ancak bu süreçte mali ve fizyolojik açıdan çok yıprandım. ilk sormak istediğim bu iğneleri ssk karşılıyor mu ben hepsini parayla satın aldım. ikincisi bu hastalar üniversite hastanelerinde daha iyi mi bakılır? ancak sürekli izin alma durumum olmadığından zorlanabilirim. yardımlarınız için çok teşekkürler

Arkadaşlar merhabalar konuyu infertilite bölümüne de açtım ancak ilgi burada olduğundan buraya da açmak isterim:) pcos hastasıyım. bundan yaklaşık 1 sene önce bebek için ankara bilgi hastanesi dr selçuk beye gittim. o süreçte tüm bebek isteyen pcosluların yaşadığı zor süreci yaşamış (iğneler vs) 8 tane yumurtam oluşmuştu ancak hamile kalamadığımı öğrenmişken eşimle ayrı süreler geçirdik sonra tekrar barıştık ve bugünlere geldik.şimdi tekrar çocuk isteğimiz var ve ben tekrar selçuk hocaya gitmeyi planlıyorum. Ancak bu süreçte mali ve fizyolojik açıdan çok yıprandım. ilk sormak istediğim bu iğneleri ssk karşılıyor mu ben hepsini parayla satın aldım. ikincisi bu hastalar üniversite hastanelerinde daha iyi mi bakılır? ancak sürekli izin alma durumum olmadığından zorlanabilirim. yardımlarınız için çok teşekkürler
Değerlerin nasıl? Yani hormon değerlerin?

öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. dediğim gibi ilk denediğimiz süreçte normale dönmüştü ancak şimdi tekrar baktırmam gerekiyor.
O zaman baktırmakla başlayabilirsin. Mesela siklusların düzene girdi mi?

Direkt tüp bebek merkezine gidersen zaten oralar hasta değil müşteri gözüyle bakar herkese..Bence öncelikle iyi bir doktora gitmelisin.

allah yardımcın olsun bu surecte bendede var pcos hayrlısı olsun hakkında sanırım ıynelerı karsılaması ıcın devlet hastanesınden rapor cıkarılıyor onunda şartları var

ben bişey merak ediyorum eğer saygısızlık olmazsa konu içinde

bu pcosun temelinde hormon bozukluğu mu var yoksa regl olamamak mı? regl düzensizliği olan herkeste pco olur mu bi türlü bulamadım bunların cevabını. benim reglim düzenlidir aşırı tüylenme olmasa da vücut kılları +sivilcem cıkar tedavi oldugum halde. bunları polikistik overa bağladım doktorum ısrarım sonucunda ultrason cektirip tespit etmişti. 2ay sonra da yok olmuşlardı bu kistler... ne tuhaf bişeymiş çözemiyorum bu sendromu

E bana da doktorum pco lu sun ama pko lu olup 10 çocuğu olan hastam var demişti neye inanayim şimdi ben
Bi De ben im adetlerim aşırı aşırı düzenli
Soran arkadaş olmuş

ben bişey merak ediyorum eğer saygısızlık olmazsa konu içinde

bu pcosun temelinde hormon bozukluğu mu var yoksa regl olamamak mı? regl düzensizliği olan herkeste pco olur mu bi türlü bulamadım bunların cevabını. benim reglim düzenlidir aşırı tüylenme olmasa da vücut kılları +sivilcem cıkar tedavi oldugum halde. bunları polikistik overa bağladım doktorum ısrarım sonucunda ultrason cektirip tespit etmişti. 2ay sonra da yok olmuşlardı bu kistler... ne tuhaf bişeymiş çözemiyorum bu sendromu

Pcos bi anne karnındayken oluşabiliyo
Bide sonradan
Hormon düzensizliği/bozukluğu regl olmayı geciktiriyo
Çünkü yumurtlama olmuyo
Olanıda kistin üstüne ekliyo
Yani bi nevi çöp olarak görev yapıyo
Kıllanma dediğin bacak koktukaltından ziyade erkek tipi oluyo

Buna da hursitizim deniyo bıyık sakal göğüs arası göbek omuz gibi yerlerde oluyo
Yani seni erkekleştiriyo

Açıklık getireyim birincisi ocos olan herkes adet duzensizliği yaşamaz ikincisi genelde sonradan olmaz uçuncusu her pcoslunun çocuğu olmayacak diye birşey yok....dorunuza donersek yaşınız kaç bilmiyorum bende pcosluuum ve dört sene bebek için uğraştık sadece yumurta geliştirici ilaç ve çatlatıcı ığne kullandım.eğer yaşınız çok ileri değilse hemen tüp bebek yaptırma . Ben artık bunalımların sonunda ekim ayında tüp bebek için karar verince kendiliğinden hamile kaldım.demem oki ne zaman stresten uzaklaştım hamile kaldım ki ben ilaçla buyumeyen yumurtalara sahiptim ve yaşım 31 . Tabi sigarayı azaltmamında kesinlikle ilgisi var.hormonlarımda sorun yoktu aşılamaya hiç kalkışmadım.eğer illa tüp bebek yaptıracaksan ssk nın karşılaması için şartlar var

Açıklık getireyim birincisi ocos olan herkes adet duzensizliği yaşamaz ikincisi genelde sonradan olmaz uçuncusu her pcoslunun çocuğu olmayacak diye birşey yok....dorunuza donersek yaşınız kaç bilmiyorum bende pcosluuum ve dört sene bebek için uğraştık sadece yumurta geliştirici ilaç ve çatlatıcı ığne kullandım.eğer yaşınız çok ileri değilse hemen tüp bebek yaptırma . Ben artık bunalımların sonunda ekim ayında tüp bebek için karar verince kendiliğinden hamile kaldım.demem oki ne zaman stresten uzaklaştım hamile kaldım ki ben ilaçla buyumeyen yumurtalara sahiptim ve yaşım 31 . Tabi sigarayı azaltmamında kesinlikle ilgisi var.hormonlarımda sorun yoktu aşılamaya hiç kalkışmadım.eğer illa tüp bebek yaptıracaksan ssk nın karşılaması için şartlar var
Adetlerin iz düzenli miydi
Cevap verirseniz sevinirim

Adetlerin iz düzenli miydi
Cevap verirseniz sevinirim
Duzensizdi canm 35-40-45 kafasına göre takılıyordu:| bide yunurtalarım ilaca rağmen 15 mm falan oluyordu. o yüzden hamileliğimide geç anladım ama tabi normalde olmasından on gün ileri aldı sat tarihini doktorum

Duzensizdi canm 35-40-45 kafasına göre takılıyordu:| bide yunurtalarım ilaca rağmen 15 mm falan oluyordu. o yüzden hamileliğimide geç anladım ama tabi normalde olmasından on gün ileri aldı sat tarihini doktorum
Anladım.
Bana da pco dedi doktor
Bebek düşünmüyordum 3 yıllık evliyim ama doktor pco deyince ya hemen olmazsa doye düşünmeye başladım sanki :(
Bu arada adetlerim çok düzenlidor ama korkuyorum oste. .
Sizce de bebek fikrini one cekmeyi miyim

Anladım.
Bana da pco dedi doktor
Bebek düşünmüyordum 3 yıllık evliyim ama doktor pco deyince ya hemen olmazsa doye düşünmeye başladım sanki :(
Bu arada adetlerim çok düzenlidor ama korkuyorum oste. .
Sizce de bebek fikrini one cekmeyi miyim
Kesinlikle çek canm çunku ben evlendim kesinlikle çocuk istemiyordum 3 yıla yakın korunduk sonra olmadı işte dört sen civarı uğraştık :( çok pişmanım korunduğum için umarım sen okadar beklemezsin ama canm yeterince beklemişsin eğer istiyorsan kesinlikle hemen çalışmalara başla.soğan kuru vs dene şişmansan mutlaka zayıfla pcosta çok önemli.

Kesinlikle çek canm çunku ben evlendim kesinlikle çocuk istemiyordum 3 yıla yakın korunduk sonra olmadı işte dört sen civarı uğraştık :KK43: çok pişmanım korunduğum için umarım sen okadar beklemezsin ama canm yeterince beklemişsin eğer istiyorsan kesinlikle hemen çalışmalara başla.soğan kuru vs dene şişmansan mutlaka zayıfla pcosta çok önemli.
Ama adetlerim düzenli ya hani
Belki hemen olur
Olmaz mı ki :(

Ama adetlerim düzenli ya hani
Belki hemen olur
Olmaz mı ki :(
Canm belki hemen olacak bilemezsin ki yumurta takibin yapıldımı hiç önemli olan düzenli adet değildir pcosta çoook fazla yumurta olur ve hiçbiri buyuyecek yer bulamaz çok basitçe böyle anlatim sana...senin yumurtan ne kadar buyuyor buyuyunce çatlıyor mu önemli olan bunlar...3 ayda bir adet olup hamile kalanlarda var.bilemeyiz bunu yumurta takibi yaptır mutlaka

Pcos lu olarak söyleyeceklerim, kesinlikle özel hastaneye gitmelisin devlette hiç yol katedemezsin. Testlerini zaten doktor yaptıracaktır ama eğer atlarsa özellikle inisülin direnci testi iste. İnisülin direnci pko yu tetikliyo. Yumurtlama takibiyle bir kaç ayda vücudunu daha iyi tanırsın ve ona göre bir yol izlersiniz doktorunla.

Pcos bi anne karnındayken oluşabiliyo
Bide sonradan
Hormon düzensizliği/bozukluğu regl olmayı geciktiriyo
Çünkü yumurtlama olmuyo
Olanıda kistin üstüne ekliyo
Yani bi nevi çöp olarak görev yapıyo
Kıllanma dediğin bacak koktukaltından ziyade erkek tipi oluyo

Buna da hursitizim deniyo bıyık sakal göğüs arası göbek omuz gibi yerlerde oluyo
Yani seni erkekleştiriyo

öyle abartı değil kıllar, esmerim. normal mı bundan da emin değilim. ama sivilce yönünden ağır basıyor benim. yediklerimden mi oluyo doğrudan bilmiyorum üstelik 8ay hap kullandım sivilce için, tekrarladı. kistlerde yapıyormus ya ondan kaynaklı sanırım diyorum :/ soğan kürü içip bi süre snra girmiştim ultrasona yok bişeyn demişti dr. sanırım tekrar girmem lazm

Back