Gebeliğe Hazırlık Pcos ovulasyon ve duphaston

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

minikkalpler1

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2020
39
15
8
29
Arkadaşlar merhaba. Ben pkoluyum 9 aydır normal yollarla gebe kalmaya çalışıyorum ama maalesef hala olmadı bu ay ovulasyon testine başladım. Döngümün 15.günü başlayıp 10 gün sabah akşam duphaston içerek regl oluyorum. Normalde duphastonu içtikten 4 gün sonra regl olurum ve 5 gün sürer. Bu ay hap bittikten 3 gün sonra oldum ve 3 gün sürdü hatta 2 bile diyebiliriz. Regl bittiği gibi ovulasyon testine başladım ve bugün regl bittikten sonraki 4. Günüm test çift çizgi ve kıpkırmızı ikiside. Yani çok erken yumurtladım sanırım. Dünde test iki çizgiydi ama teki daha silikti. Acaba ne zaman ilişki olması gerekiyor. Ayrıca yumurtlama oldu ama çatladığını nasıl anlıycam bu konularda bilgisi olan var mı? Birde duphastonu sizce çatlama olduktan sonra hemen başlamam gerekir mi yoksa yine 15. Günü beklemeli miyim? Bu ay yine doktora görünücem. Artık doğal yollarla olmuyorsa klomen başlıycam. Şimdiden teşekkür ederim stres altında olduğum için detaylı anlayıp sormak istedim:)

Ovülasyon testinde iki çizgi koyulaştığında o günü ve ertesini değerlendirebilirsiniz.çatladığını da test silikleşmeye başladığında anlarsınız O günü de değerlendirmeniz gerekiyor

Silikleşmeme ihtimali var mı peki? Çünkü pko olduğu için yumurta oluyor ama çatlamadığı için kist oluyor demişti dr um. Umarım herşey yolunda gider çok teşekkür ederim

Pikoyu detaylı biliyormusun bilmem ama , ufacık kistler yumurta etrafında olur ve yumurta gelişimini engeller hamıle kalmak zor olur . Bu sebep den hiç düşünmeden tedavi ol . Ben üç yıl oldu beklemedeyim hormonlar ilaçlar vs bir yandan da kilo vermeye çalışıyorum. Spor gerekli . 15 kilo verdim halen vermem gerekiyor ve diyetteyim . Ben regli olmuyordum kilo verdikten sonra bambaşka oldu saati saatine oluyorum resmen. Bizim gibi geçler bekar evli piko lu olan var ise hiç beklemeyin .

Dr kontrolündeyim zaten. Bende tek etki adet düzensizliği onun dışında insülin direnci hormon bozukluğu kilo akne vs gibi hiçbir yan etkisi yok. Drum önce normal deneyelim istedi. Ama olmadıkça psikolojim kötü etkilendi. Bu ay başka bir dra gidip artık ilaç tedaviye başlamayı düşünüyorum

Yani bir seneye yakın normal olmamış pikokysun zaten de :/ nasıl oluyor ilaca başlamıyor şaşırtıcı. Bendece degişmende fayda olur. Hemen ilaçlarla desteklenmesi gerek benim yumurtam büyümüyor covit girdi araya doktorada gidemiyorum , akşam 6dan sonra git gel zaman yetmiyor bende yasakların bitmesini bekliyorum bi yandan

Umarım herşey istediğin gibi olur şeninde canım Gerçekten psikoloji bozan bir süreç. Birdahaki adetimde tekrar tam hormon tahlili yaptırıp başka bir dr a görünücem. Acaba diyorum kistler yüzünden ovulasyon testi pozitif çıkar mı?

O dediginizde sürekli pozitif çıkıyormuş ovulasyon testi.

Merhaba öyle düşünmeyin benim kuzenim pko ve doktor ona normalden gebe kalman zor demişti ama 6 ay kendin dene demiş oda ovulasyon denemiş ve gorumcesi ile ikisi aynı ay denemisler ve şuan 2 Side hamile banada dediler bı dene die bendede pko var bende ovulasyon testinin 9. Gunumdeyim dün ve bgn yumurtlama vardı yarın bidaha yapacam çatlama oldumu die ve benimde yumurta büyüme ve çatlama sorunum var pko dan dolayı yumurta büyüsün die çakşır suyu içtim smdide çatlaması için havuç suyu içiyorum
Bende Eylül ayında 1 kere aşılama yaptırdım negatif sonuç aldım bide ovulasyonla denemek istedim inşallah güzel haber alırız hepmiz sende dene bence
Evet en son hormonlarıma baktırdığımda lh yüksekti pko hastalarında bir işe yaramıyor demek ki ovulasyon testi

B
Evet en son hormonlarıma baktırdığımda lh yüksekti pko hastalarında bir işe yaramıyor demek ki ovulasyon testi
Bide pko gebeliğe engel değil çok insan var pko olup gebe kalan belki gününü tutturamiyorsundur yani senin pko seviyeni bilmiyorum ama gebeliğe engel die bisy yok bütün doktorlar pko hastaları en sevdiğimiz hastalar diyor normalden olmasa bile tüp bebek asilama şansları daha fazla diyor amh sorunu yoksa

Tabi birazda şans aslında Allah inşallah kısmet eder banada. Ben 9. Günündeyim ovulasyon testinin hala aynı derece koyulukta 2. Çizgi var ilk günden beri. Belki yumurtlama olunca ikincide aynı koyulukta olur diye denemeye devam ediyorum. Bir umut

Amh problemim yok Allah’a şükür tüplerimdede bir problem yok. Hafif rahim eğrilik var ama oda hamile kalmayı geciktiren bi sebep değilmiş. Bakalım hayırlısıyla olucak inşallah

Ayni gündeyiz sizin lh degerniz kaç normalde

Amh problemim yok Allah’a şükür tüplerimdede bir problem yok. Hafif rahim eğrilik var ama oda hamile kalmayı geciktiren bi sebep değilmiş. Bakalım hayırlısıyla olucak inşallah
İyi ozaman sevdindim senin için canım

Testlerin varsa atabilirsin bı bakayim

Bide yumurtanın catlamiyor olabilir yani melsela benim hem büyümüyor hem catlamiyor bgn bakacam catlamismi die ama ben ekmseyler içiyorum

Bide yumurtanın catlamiyor olabilir yani melsela benim hem büyümüyor hem catlamiyor bgn bakacam catlamismi die ama ben ekmseyler içiyorum
Canım lh değerim 24,76 yüksek yani. Muhtemelen evet yumurtalarım yeteri kadar büyümüyor ve çatlamıyor. Testleri ekliyorum sende bir bak tabi.

Eklentiler

• image.jpg
    89,8 KB · Görüntüleme: 208
Bu ay dr a gidicem regl olup hormon tahlillerimi yeniledikten sonra. Çakşır suyunu denemeye karar verdim bide. Umarım artık bir sonuç alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…