merhaba arkadaşım durumumuz çok benziyor.
benimde öncelerden beri adetlerim düzensiz ilaçsız kesinlikle adet görmüyorum. bende farlutal kullandım ama sürekli kullanmanın çok da uygun olmadığını duydum.
yasmini ben ilk tüp bebek denememde kullanmıştım.
şu anda doktorum adet olmayınca progestan veriyor 10 gün kullanıp bırakıyorum. (progestan çocuk varsa koruyormuş çocuk yoksa adetin geliyormuş.)
açıkçası çocuk istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmak bana saçma geliyor. evet ablan çok şanslı hemen kalmış. ama normalde d. kontrol hapı kullananların çoğu bıraktıktan sonra hemen hamile kalamıyorlar. tabii senin kararın ama ben düşüncelerimi paylaşayım dedim.
bende 2 yıllık evliyim. bizde istiyoruz ama olmuyor 1 aşılama 2 tüp denedik olmadı. (benim eşimde de sıkıntı var).
sevgiler...
bende pko luyum ben hiç yasmin vs kullanmadım .. ilk teşhis konuşdunda bekardım doktor yazmıştı bana diane 35 ama kullanmadım ... evlenince bi süre uraştım çocuk için olmadı doktora gittim 5 sene önce gohonapene kullandım 5 ay tedavi gördüm çatlatma iğneleri falan .. 5. aydan sonra hamile kaldım ... şimdi yeni bebiş için tedavi oluyorum klomenle 2. ay oldu bu ay bakalım hayırlısı..
klomenle olmazsa benim bildiğim ikinci aşamada aşılama yapılması lazımdı hiç aşılama yaptırdınızmı ... doktorum bana olmazsa aşılama en son tüp bebek demişti.. inşallah o aşamalara kalmadan olur tüp bebek daha zor bi süreç çevremden biliyorum ...
yeni görüştüğüm bir tüp bebek merkezindeki doktorum şöyle dedi: pko lularda lh hormonu yüksektir ve bu hormonu düşürecek tek şey doğum kontrol hapıdır. d.kontrol hapı olmadan da yumurtan oluşur ama lh hormonun yüksek olduğundan yumurtan kalitesiz olur bu da sağlıksız embriyoya sebep olur dedi. ben d. kontrol hapı kullanmak istemiyorum. yarın endokrinolojiye gideceğim. bi de onun görüşünü alayım bakalım o ne diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?