• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos Olupta Yasmini Tedavi Amaçlı Kullanan Var mı?

mvkrnlk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
545
5
96
Muğla
merhaba arkadaşlar
polikistik over var bende adetlerim çok düzensiz..
neredeyse 2 ayda 1 farlutalla adet oluyorum..ilaçsız 9 ayı buluyor adet olmam.
neyse benim ablamda evlendiğinde 6 ay adet olmamış dr.gittiğinde sadece yumurtalıklarında
küçük kistler olduğunu söylemiş..ve yasmin vermiş.3ay kullan bırak demiş.ve ablam ilacı bıraktığı ay hamile kalmış.
korunduğu zamanda hep yasmin kullandı şuan gene 3.bebeği bekliyoruz bugün yarın doğacak inşallah..
bende klomen çatlatma iğnesi gibi aşamalardan geçtim..ama olmadı.
son gittiğim dr bana önce adetlerini düzene koyarız sonra gebelik için gerekenler yapılır.rahminin kendini toplaması lazım dedi.
yasmin verdi 2 ay kullan gel duruma göre tedaviye yön çizeriz dedi.
inşallah faydasını görürüm.söktürücüyle adet olaktan iyidir yani
size sorum bu konu hakkında bi bilginiz var mı.böyle tedavi olan, yada aynısını yaşayan??????
:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

allahım hakkımızda hayırlısını versin...
içmediğim ot denemediğim macun kalmadı 2 yıllık evliyim daha ama..
çok istiyorum elimde değil.
bazen aman diyorum olmuyorsa olmuyor napalım..ölmeyiz yani diyorum.
anca kendimi kandırıyorum.
tedavilerde çok yorucu ruhen..
güçlü olmak zorundayım.
:58::58::58::58::58::58::58:

merhaba arkadaşım durumumuz çok benziyor.

benimde öncelerden beri adetlerim düzensiz ilaçsız kesinlikle adet görmüyorum. bende farlutal kullandım ama sürekli kullanmanın çok da uygun olmadığını duydum.

yasmini ben ilk tüp bebek denememde kullanmıştım.

şu anda doktorum adet olmayınca progestan veriyor 10 gün kullanıp bırakıyorum. (progestan çocuk varsa koruyormuş çocuk yoksa adetin geliyormuş.)

açıkçası çocuk istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmak bana saçma geliyor. evet ablan çok şanslı hemen kalmış. ama normalde d. kontrol hapı kullananların çoğu bıraktıktan sonra hemen hamile kalamıyorlar. tabii senin kararın ama ben düşüncelerimi paylaşayım dedim.

bende 2 yıllık evliyim. bizde istiyoruz ama olmuyor 1 aşılama 2 tüp denedik olmadı. (benim eşimde de sıkıntı var).

sevgiler...

merhaba arkadaşım durumumuz çok benziyor.

benimde öncelerden beri adetlerim düzensiz ilaçsız kesinlikle adet görmüyorum. bende farlutal kullandım ama sürekli kullanmanın çok da uygun olmadığını duydum.

yasmini ben ilk tüp bebek denememde kullanmıştım.

şu anda doktorum adet olmayınca progestan veriyor 10 gün kullanıp bırakıyorum. (progestan çocuk varsa koruyormuş çocuk yoksa adetin geliyormuş.)

açıkçası çocuk istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmak bana saçma geliyor. evet ablan çok şanslı hemen kalmış. ama normalde d. kontrol hapı kullananların çoğu bıraktıktan sonra hemen hamile kalamıyorlar. tabii senin kararın ama ben düşüncelerimi paylaşayım dedim.

bende 2 yıllık evliyim. bizde istiyoruz ama olmuyor 1 aşılama 2 tüp denedik olmadı. (benim eşimde de sıkıntı var).

sevgiler...

ne bileyim wala canm ya..sen gene baya aşamalardan geçmişsin.
ben doğru dürüst tedavi bile olmadım.
artık farlutal rahim duvarını inceltmiş resmen benm.
napacağımı şaşırmış durumdayım.inan artık çok bunaldım arkadaşım.çok yalnızlık çekiyorum.
eşim tedaviye pek sıcak bakmıyor.olursa olur ben dr a gitmem diyo.
sen git diyor.böyle deyincede neden ben tek savaşayım diyip bende bıraktım hep tedavilerimi.
progestanı ben çatlatma iğnesinden sonra kullanmıştm galiba.
hakkımızda hayırlısı ne diyeyim..

bende pko luyum ben hiç yasmin vs kullanmadım .. ilk teşhis konuşdunda bekardım doktor yazmıştı bana diane 35 ama kullanmadım ... evlenince bi süre uraştım çocuk için olmadı doktora gittim 5 sene önce gohonapene kullandım 5 ay tedavi gördüm çatlatma iğneleri falan .. 5. aydan sonra hamile kaldım ... şimdi yeni bebiş için tedavi oluyorum klomenle 2. ay oldu bu ay bakalım hayırlısı..

klomenle olmazsa benim bildiğim ikinci aşamada aşılama yapılması lazımdı hiç aşılama yaptırdınızmı ... doktorum bana olmazsa aşılama en son tüp bebek demişti.. inşallah o aşamalara kalmadan olur tüp bebek daha zor bi süreç çevremden biliyorum ...

bende pko luyum ben hiç yasmin vs kullanmadım .. ilk teşhis konuşdunda bekardım doktor yazmıştı bana diane 35 ama kullanmadım ... evlenince bi süre uraştım çocuk için olmadı doktora gittim 5 sene önce gohonapene kullandım 5 ay tedavi gördüm çatlatma iğneleri falan .. 5. aydan sonra hamile kaldım ... şimdi yeni bebiş için tedavi oluyorum klomenle 2. ay oldu bu ay bakalım hayırlısı..

klomenle olmazsa benim bildiğim ikinci aşamada aşılama yapılması lazımdı hiç aşılama yaptırdınızmı ... doktorum bana olmazsa aşılama en son tüp bebek demişti.. inşallah o aşamalara kalmadan olur tüp bebek daha zor bi süreç çevremden biliyorum ...

aşılama yaptırmadım canm..klomen ve çatlatma iğnesiyle tedavi gördüm sadece olmadı işte.
çünkü ben adet görmüyorum sorun orda..
senin bahsettiğin o ilaç hani şeker hastalarınında kullandığı ilaç mı ki????
:44::44::44::44::44::44::44:
iyi bi dr.da yok ki yaşadğığım çevrede:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

yeni görüştüğüm bir tüp bebek merkezindeki doktorum şöyle dedi: pko lularda lh hormonu yüksektir ve bu hormonu düşürecek tek şey doğum kontrol hapıdır. d.kontrol hapı olmadan da yumurtan oluşur ama lh hormonun yüksek olduğundan yumurtan kalitesiz olur bu da sağlıksız embriyoya sebep olur dedi. ben d. kontrol hapı kullanmak istemiyorum. yarın endokrinolojiye gideceğim. bi de onun görüşünü alayım bakalım o ne diyecek :(

yeni görüştüğüm bir tüp bebek merkezindeki doktorum şöyle dedi: pko lularda lh hormonu yüksektir ve bu hormonu düşürecek tek şey doğum kontrol hapıdır. d.kontrol hapı olmadan da yumurtan oluşur ama lh hormonun yüksek olduğundan yumurtan kalitesiz olur bu da sağlıksız embriyoya sebep olur dedi. ben d. kontrol hapı kullanmak istemiyorum. yarın endokrinolojiye gideceğim. bi de onun görüşünü alayım bakalım o ne diyecek :(

canm benide haberdar edersen çok senirim.allah yardımcımız olsun:14:

canım özelden yazmışın ama ben atamıyorum özelden mesaj.

canım pek sık girmediğimden yeni gördüm mesajını. endokrinoloji ye gittim ankara da ona danıştım o da aynısını dedi. bazı testler yaptı sonuçlarımın gelmesini bekliyorum. 5 gün sonra çıkacak sonuçlarım. bakalım ne diyecek. inan kararsızım bende ne yapacağımı bilemiyorum.

Back