Merhaba hanımlar,
Kendimi bildim bileli adet düzensizliğim var. 21 yaşımda Pcos teşhisi konuldu, yine Pcos'lularda görülen Hipoglisemi/gizli şeker mevcut. 31 yaşında evlendim. Altı ay sonra, doktorumun uyarısı ile çocuk denemeye başladık. 6 ay falan denedik, olmadı. Ardından klomen ile yumurta uyardık, ilk denemede gebe kaldım ama çok erken dönemde düşük yaşadım. Kalp atışı bile duyulmadan. Ardından iki yıl kadar doktora git geller, klomen tedavileri vs vs... Her ay bir umut her ay bir yıkılma, işte klasik haller. Epeyce bu konuya kafayı takmıştım. Doktorum benden hormon testi bile istemedi. Çoğu Pcos'linin aksine ben zayıf bir insanım. Doktor o nedenle benim Pcos'li olmamla pek ilgilenmedi. İki yılın sonunda FSH LH hormonlarıma baktırmayı akıl etti. LH değerim kötü çıktı baya, doktor şok oldu, Aaa ilk kez zayıf bir Pcos'li görüyorum demek ki sen atipik bir vakasın dedi ve beni bir
tüp bebek merkezine yönlendirdi. Doktora çok kızgındım, boşuna oyalamıştı beni, oysa ben daha en başında Pcos'li olduğumu söylemiştim kendisine, insan bir test ister vs değil mi ama??? Her neyse, çok iyi bir tüp bebek merkezine gittim, inanılmaz başarılıydı süreç. Daha merkezden içeri girdiğimde moralim tavan yaptı. Beni önce aile hekimleri ile görüştürdüler, üç ay diyet yaptırdılar, vitamin takviyesi aldım, ideal kilo ve yağ dağılımını sağladılar, üst beden yağlanmamın artması gerektiğini söylediler, bu da ancak sağlıklı beslenme ile olurmuş. Ben aslında hemen tüp bebek denemek istiyordum ama doktorum beni aşılamaya ikna etti. Çok daha kolay, bütçeyi de sarsmayan ama başarı yüzdesi düşük bir yöntem. 15% falan demişti sanırım. Ki bu bana çok düşük bir yüzde gibi gelmişti. Ve arkadaşlar, ilk denemede gebe kaldım, şu anda 2 yaşında bir kızım var Allah'ıma binlerce şükür. Darısı isteyen tüm ana babalara inşallah, sağlıkla, sıhhatle, hayırlısı ile... YAni tüm bunları belki birilerine umut olur diye yazıyorum. Elbette 15-20 sene üst üste deneyenler var, defalarca deneyip çocuk sahibi olamayanlar var, ben çok şanslıymışım ki 2 senenin sonunda evladıma kavuştum. Ama, o iki senenin her saniyesi aklım bu mevzudaydı. Annem bana, kızım kafanı buna takmayı bıraktığında çocuğun olacak, diyordu. Ne mümkün, imkansız bir şeydi bu benim için. Sonuç itibarı ile, yüzde 15 ihtimale karşın ilk denemede aşılama tuttu, başarılı oldu, demek ki olabiliyormuş... 34 yaşında anne oldum. Şimdi 36 yaşındayım. Yine adetlerim çok düzensiz, kırk gün sonra ilaçla adet olabiliyorum falan. Bu kez de aynı yerde tedavi almak istiyorum ama eşim istemiyor. Doğal yollarla olursa olsun yoksa kısmet değilmiş diyor

Ben yine de bu cuma için doktordan randevu aldım. Sonuçta bizim doğal yollarla olmuyor işte, e yaşımız da yüksek. En azından klomen ile yumurta takibi yapalım, tarihli birleşme deneyelim diyorum. Siz de kendi başınızdan geçenleri yazsanıza hadi, bu aralar klomenle yumurta takibi yapan pcos'li var mı? hadi birbirimize destek olalım.