Arkadaslar merhaba,
Ben 35 yasindayim ve 15 yasimda pcos teshisi konuldu. Lise donemlerinde bana dayadiklari dogum kontrol ilaclari yuzunden hormonlarimin daha cok bozulduguna inandim ve hepsini kestim. Yillarca vucudumu kendi kendine biraktim. Evlenmeyi ve cocuk sahibi olmayi planlamadigim icinde umursamadim bu durumu. Donem donem duzeldi, donem donem bozuldu adetin seyri.
6 ay once evlendim. Evlenene kadar gayet duzenli adet gorurken birden kesildi ve dort ay boyunca adet gormedim. Ta ki baska bir sebepten hastaneye yatip bir suru antibiyotik yiyene dek. Hastaneden cikar cikmaz adet gordum. Kadin dogumcuya gittim pcos oldugunu sag yumurtalikta 12 kadar kist olustugunu soyledi. Bu arada ben 95 kilo ile gittim doktora. Kilo almistim adetin kesildigi anda. Insulin direnci, pcos Allah ne verdiyse soyledi bana. Cocuk istiyorsan tedaviye baslayalim dedi. Kabul etmedim cunku yumurtlayip yumurtlamadigimi bile tam incelemeden hormon vermesine karsi ciktim. Rolantiye aldim durumu.
Cocuk dusunuyorsaniz metformin vericem, kilo vermene yardimci olur.Dusunmuyorsan dogum kontrol ilaci dedi. 4 ay sonra ilk adet gunum nisan 14 idi, sonra mayis 16 da adet gordum. Clear blue diye bir marka var Turkiye'de var mi bilmiyorum. Biraz meraktan biraz da laf olsun diye acaba yumurtluyor muyum takibine ciktim. Normal kadinlarin aksine tam 20. gun sabit gulen yuz gordum. Bu da demek oluyor du ki 48 saat benim en dogurgan oldugum doneme giris. Sadece iki gun ustustte iliski yasadim ve sonra bu kilolarla hamile kalmak korkuttugu icin dort gozle adetimi bekledim. Zor olur, tedavisiz olmaz dedikleri icin olmayacagina inanmisim icten ice.
16 Haziranda adet olmam gerekiyordu. 4 gun gecti gelen giden yok gebelik testi yaptim ve yine bir gulen yuz gordum. Benim hesaplarima gore Haziranin 4'unde gebe kaldim. Ve bu ovulasyon testi sayesinde oldu. Metformin etki edemedi bile cunku birkac gun olmustu kullanmaya baslayali. Su an gidisat nasil olur elbette bilmiyorum ama lutfen umudunuzu kaybetmeyin. Once yumurtlamalarinizi takip edin birkac dongu oyle deneyip sonra hormonlari vucudunuza alin.
Sevgiler,