• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ile hamile kalmak

essyy__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2025
63
18
3
24
Merhaba kizlarr araniza yeni katildimmm 😊.

2 yıl doğum kontrol hapı kullandım, yaklaşık 1 yıl olacak birakali. Adetlerim düzenliydi fakat son iki adetim çok uzun sürdü. Doktora gittim, duphaston/didrogestron ile duzeldi. Hormon testleri yapıldı ve düşük kan, demir eksikliği, D vitamini eksikliği tespit edildi.

Hormon değerlerim:
Prolaktin 27.12,
LH 17.12,
FSH 5.48
Estradiol 52.

Doktorum PCOS teşhisi koydu 😒.
Tedavi olarak folik asit (inositol içeriyor), D vitamini ve progesteron (200 mg) verdi.
Üç ay kullanmamı söyledi. Son 1 ayım kaldı.. Gebelik olmazsa, yumurtlama testlerine bakılacak. Sizce değerlerim ne kadar endişe verici? Hamile kalmam zor mu?
(Yaşım 24, boy 1.60 kilom 58 di
şuan verdim 54.)

Progesteron ne alaka ya bebeğin rahme tutunması için düşük olmasın diye kullanıyoruz neden boşuna hormon yüklemiş anlam veremedim.
Pcos olanlarda ilk gebelikte düşük riski çok daha fazla oluyor ve rahmin yapısına göre de veriyor bende de pcos vardı önceden doktor rahim yapında bi sıkıntı yok o yüzden progeatan kullanmamıza gerek yok demişti ama işte genelde pcosların geneli böyle hormonlar gereği bebeği düşük yapmaya zorlayabiliyor bunun için önlem alınıyor

Pcos olanlarda ilk gebelikte düşük riski çok daha fazla oluyor ve rahmin yapısına göre de veriyor bende de pcos vardı önceden doktor rahim yapında bi sıkıntı yok o yüzden progeatan kullanmamıza gerek yok demişti ama işte genelde pcosların geneli böyle hormonlar gereği bebeği düşük yapmaya zorlayabiliyor bunun için önlem alınıyor
Merhaba, pcosta düşük riski oldugu konusunda bir fikrim yoktu açıkçası. Bu bilgiyi size doktorunuz mu verdi ?

değerleriniz kötü değil. ben iki katı değerlerlerle hamile kaldım hemde sadece inositol içeren folik asit kullanarak 😂 progestan eğer sağlıklı yumurtlama olduysa çok gerekli değil açıkcası. duphaston kullanmıştım ben üc ay. o da rahmin kalınlaşmasını ve bebeğin tutunmasını sağlıyor. ama bende gebelik oluşmadı o dönem.. sans işi biraz..

ama dediğim gibi ben ileri derece pcosla hamile kaldım. kilonuz olmasa da sağlıklı beslenmeye ve bol hareket etmeye dikkat edin

Bu konuda hic bir dr bana boyle birsey söylemedi acaba ne gibi etkisi oluyormus detay vermiş miydi doktorunuz ?
ben pcosla hamile kaldım ve ilk hamileliğim sağlıklı ilerledi. pcos sadece yumurtlama döneminde engel teskil ediyor.

ama belki su yüzden söylemiştir, pcosta sağlıksız yumurta döllenme ihtimali daha yüksek.. bu sebeble de kimyasal gebelik olma riski daha çok. ama kimyasal gebelik de progesteronla ilerleyecek bir sey değil. rahim duvarı ne kadar sağlıklı olursa olsun döllenen yumurta sağlıksızsa zaten düsük olacaktır. 🙄 bilemedüğmm

ben pcosla hamile kaldım ve ilk hamileliğim sağlıklı ilerledi. pcos sadece yumurtlama döneminde engel teskil ediyor.

ama belki su yüzden söylemiştir, pcosta sağlıksız yumurta döllenme ihtimali daha yüksek.. bu sebeble de kimyasal gebelik olma riski daha çok. ama kimyasal gebelik de progesteronla ilerleyecek bir sey değil. rahim duvarı ne kadar sağlıklı olursa olsun döllenen yumurta sağlıksızsa zaten düsük olacaktır. 🙄 bilemedüğmm
Aynen öyle 🙏🏻

değerleriniz kötü değil. ben iki katı değerlerlerle hamile kaldım hemde sadece inositol içeren folik asit kullanarak 😂 progestan eğer sağlıklı yumurtlama olduysa çok gerekli değil açıkcası. duphaston kullanmıştım ben üc ay. o da rahmin kalınlaşmasını ve bebeğin tutunmasını sağlıyor. ama bende gebelik oluşmadı o dönem.. sans işi biraz..

ama dediğim gibi ben ileri derece pcosla hamile kaldım. kilonuz olmasa da sağlıklı beslenmeye ve bol hareket etmeye dikkat edin
Nasıl oldu acaba gebeliginiz nasıl hamile kaldınız 🥹

Bende pcosluyum ve bende hamile kaldım. 13.haftamda düşük yaptım. Genetik testler vs temiz cikmisti fetal dna yaptirmistik bebegimize. Bizim testlerimiz de temiz cikti. Ve bu surecte bana hic bir dr pcosun var miydi diye bile sormadi veya muayenelerde ona bakan dahi olmadi o nedenle cok sasirdim ilk kez duyuyorum çünkü. Pcosun düşüge bir etkisi olacagini sanmiyorum. Sizde güzel bir orneksiniz benim arkadaslarimda var pcoslu olup 2 3 çocuğu olan. Pcosun düşük ihtimali vardir gibi bir bilgi de hic bir dr vermedi bana. Yani oyle birsey olsa direkt tüm pcoslu gebelere düşük ilaci başlanır.
Bence pcosun etkisi degil de sagliksiz yumurta veya spermin birleşmesi sonucu düşük olabilir baslarda kimyasal seklinde dediginiz gibi. Bu bilgiyi veren dr.lara da şaşırdım acikcasi. Ben defalarca sormama ragmen bana pcos gebelige engel degil dediler hep ki bir cok ornekte mevcut 🙏
Bende bir gende pıhtılaşma yatkınlığı çıktı mesela yeniden gebe kaldigimda igne kullanacakmisim.
Teşekkürler yanıt için ayrıca 😊

Nasıl oldu acaba gebeliginiz nasıl hamile kaldınız 🥹
biz doktorla yumurta takibi de yaptık femara ve çatlatma iğnesiyle ama yüne gebelik olmadı. sonraki ay kendim akdeniz diyeti ve spora basladım ve hamile kaldım 🥰 dediğim gibi siz sağlıklı olun gerisi biraz sans 😂

Bende pcosluyum ve bende hamile kaldım. 13.haftamda düşük yaptım. Genetik testler vs temiz cikmisti fetal dna yaptirmistik bebegimize. Bizim testlerimiz de temiz cikti. Ve bu surecte bana hic bir dr pcosun var miydi diye bile sormadi veya muayenelerde ona bakan dahi olmadi o nedenle cok sasirdim ilk kez duyuyorum çünkü. Pcosun düşüge bir etkisi olacagini sanmiyorum. Sizde güzel bir orneksiniz benim arkadaslarimda var pcoslu olup 2 3 çocuğu olan.
Bence pcosun etkisi degil de sagliksiz yumurta veya spermin birleşmesi sonucu düşük olabilir baslarda kimyasal seklinde dediginiz gibi. Bu bilgiyi veren dr.lara da şaşırdım acikcasi. Ben defalarca sormama ragmen bana pcos gebelige engel degil dediler hep ki bir cok ornekte mevcut 🙏
Bende bir gende pıhtılaşma yatkınlığı çıktı mesela yeniden gebe kaldigimda igne kullanacakmisim.
Teşekkürler yanıt için ayrıca 😊
ben de gebekikte iki kez kanama yasadım ve hiçbir doktor pcos konusunu sorgulamadı 😂 direkt kan uyuşmazlığı, kan pıhtılaşması vs bakılıyor. ben de ilk defa duydum 🙄😂

ben de gebekikte iki kez kanama yasadım ve hiçbir doktor pcos konusunu sorgulamadı 😂 direkt kan uyuşmazlığı, kan pıhtılaşması vs bakılıyor. ben de ilk defa duydum 🙄😂
Bazen dr.lar sadece birsey soylemis olmak icin söylüyorlar ya bence bu öyle bir bilgi. Dedigim gibi yoksa tüm pcoslulara düşük ilaci baslamalari lazim hamile kaldiklarinda.
Aynen kan uyusmazligi kan pihtilasmasi genetik testler yapiliyor ama ben gebe iken mesela gittigim hic bir dr bana senin pcosun var bak demedi veya var miydi diye de sormadi. Kanama pcosu olmayanda da oluyor. Tamamen kisiye bagli birsey o.
Ben düşüge etkisi olacagina pek inanamadim ne yalan soyleyeyim 🤷🏻‍♀️😁

Bazen dr.lar sadece birsey soylemis olmak icin söylüyorlar ya bence bu öyle bir bilgi. Dedigim gibi yoksa tüm pcoslulara düşük ilaci baslamalari lazim hamile kaldiklarinda.
Aynen kan uyusmazligi kan pihtilasmasi genetik testler yapiliyor ama ben gebe iken mesela gittigim hic bir dr bana senin pcosun var bak demedi veya var miydi diye de sormadi. Kanama pcosu olmayanda da oluyor. Tamamen kisiye bagli birsey o.
Ben düşüge etkisi olacagina pek inanamadim ne yalan soyleyeyim 🤷🏻‍♀️😁
ben de çok inanamadım 😂😂

Bu bilginin doğruluğundan şüpheliyim. Pcos düşüğe neden olmaz hormonlar normal seviyeye gelmeden bebek sahibi olunamıyor ancak hamile kalınca risk diğer tüm kadınlarla aynı.

Bu bilginin doğruluğundan şüpheliyim. Pcos düşüğe neden olmaz hormonlar normal seviyeye gelmeden bebek sahibi olunamıyor ancak hamile kalınca risk diğer tüm kadınlarla aynı.
Bu sizin bilginiz de doğru değil ama pcos hormon normal seviyeye gelmeden de hamile kalınabiliyor sadece süreç biraz uzuyor ama hiç kalınmıyor diye bişey yok

Merhaba,bugün doktor kontrolünde doktorum Hafif pcos teşhisi koydu.Bizde 5aydır deniyoruz.Ne yapmam lazım neye dikkat etmem lazım.Doktor kontrolünden beri kendimi boşlukta hissediyorum,korkuyorum da eşim dışında kimseye de söylemedim.Nane çayı,yürüyüş,ve bir de günlük suda karıştıran takviye önerdi.Ben bunlar hakkında çok bilgisizm önereceğiniz şeyler var mı

Back
X