PCOS İçin Bal, Tarçın ve Çörek Otu Karışımı (Yardımınıza Çok İhtiyacım Var)

Lizyaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
4.009
6.827
Arkadaşlar merhaba,

Ben 20 yaşındayım ve yıllardır PCOS hastasıyım. 2.5 yıldır çok şiddetli ölçüde saçlarım dökülüyor ve alnımın kenarlarında ciddi açılma var. Moralim eksilerde. Ben herhangi doğum komtrol hapı kullanamıyorum. Çünkü bende kan pıhtılaşma riski açıkça görüldü. Ayrıca ilaçlara karşı bir antipatim ve korkum var. Ben de bu sorunu bitkisel yöntemlerle aşmak istiyorum. Bal, tarçın ve çörek otu karışımını deneyip pkos'u yenenler var mı aramızda? Bu karışımın tarifi nedir, günde hangi ölçülerde tüketilir ve ne kadar süre boyunca tüketilir?

Not: pkos'ta tek sorunum saç döküşmesi değil ama canımı tarif edemeyeceğim kadar yakan bir sorun olduğu için onu belirttim. Adet düzensizliği, sivilcelenme ve biraz tüylemme sorunlarım da ne yazık ki var:-((

Ek ve önemli soru: Benim durumumda olup saçına çörek otu yağı sürerek saç dökülmesinden kurtulan ve yeni saçlara kavuşan var mı??

Umarım yardımcı olmak isteyen pırlanta kalpliler çıkar

Canım 15 yasımdan beri bende pkoluyum, seni anlayabiliyorum sana ibrahim Saraçoğlu kürlerini öneririm incir kürü sanırım yumurtlama için senin durumun için soğan kürü daha etkili sanırım bir cok kişi sonuç almıs, ayrıca hayıt otu testere dişli aslanpençesi, civanperçemi dneemelisin ama en cok sogan kürünü öneririm, saçların içinde lavanta kürü yap cok fayda gören olmus, sen prof doktor ibrahim Saraçoğlunun kürlerini iyi bir arastır derim

Ben İbrahim Saraçoğlu'nun kürlerine karşıyım ve uygulamam onları. Yardımın için çok teşekkür ederim. (Bu arada "canım" demesek?)

Ben İbrahim Saraçoğlu'nun kürlerine karşıyım ve uygulamam onları. Yardımın için çok teşekkür ederim. (Bu arada "canım" demesek?)
Ibrahim Saraçoğlunun kürlerine neden karsısıNIZ? Diyim o zaman ayrıca o bahsettiğiniz bal tarçın çörek otu da ibrahim Saraçoğlunun kürlerinden birisi

Ibrahim Saraçoğlunun kürlerine neden karsısıNIZ? Diyim o zaman ayrıca o bahsettiğiniz bal tarçın çörek otu da ibrahim Saraçoğlunun kürlerinden birisi
Bana güvenilir gelmiyor. O yüzden karşıyım. Ayrıca vbal tarçın çörekotu kürünün ibrahim saraçoğlu'na ait olduğunu bilmiyordum.

Bana güvenilir gelmiyor. O yüzden karşıyım. Ayrıca vbal tarçın çörekotu kürünün ibrahim saraçoğlu'na ait olduğunu bilmiyordum.
Ben ibrahim Saraçoğlu nun kürü diye biliyorum ama emin olmadıgımı belirteyim sizi yanlıs yönlendirmiyim bir arastırın isterseniz

Ben ibrahim Saraçoğlu nun kürü diye biliyorum ama emin olmadıgımı belirteyim sizi yanlıs yönlendirmiyim bir arastırın isterseniz
Emin olmadığınız şeyleri söylemeyin isterseniz. Bunu her türlü konu için diyorum

Sizde iyi günler mübarek gün birbirimize biraz ters konustuk gibi hakkınızı Helal edin sanırım pco bende de sinir yapıyor bıktım cidden bu rahatsızlıktan napsam olmuyor Allah hepimizin Yardımcısı olsun hoscakalın

Ghhg1 helal olsun sana bütün terslemelere rağmen iyi niyetini bozmamissin konu sahibine gelince hem yardım dileniyosun hem de sana yardim etmeye çalışanlara tepki gosteriyosun bende 3 yildir PKK hastasiyim saclarmin yaroisi gitmişti şimdi uç aydir çok şükür düzeldi yariya indi dokulmem inaniyorm ki bi kaç ayda kistlerin kalmicak deneyimleri var basligi görünce yardmim dokunur bu hastaligi bende bilim diye bakym ama yazmayi dusunmuyorm artik

ben günlerdir ağlıyorum. Çatacak yer arıyorum sanırım. O kadar olgun ve güzel cevaplar verdiniz ki, şu bitiriş bile ancak kendini yetiştirmiş, saygı ve sevgi dolu bir insanın yapabileceği bir şey. Sizin gibi birine böylesine pis yaklaştığım için çok özür dilerim. Ne olur beni mazur görün. Sayenizde yaptığım çirkinliğin farkına vardım. Lütfen kusuruma bakmayın. Size saygılarımı, sevgilerimi ve insanlığınız için de takdirimi sumarım.

Çok haklısınız hanımefendi. Ben o kadar yıprandım ki bu illet yüzünden. Çatacak yer arıyorum ama biliyorum ki kimseye saygısızlık ve terbiyesizlik etmeye her ne olursa olsun hakkım yok. Kendisine terbiyesizce davrandığım Ghhg1 hanımefendinin son derece olgun ve saygılı tutumu beni kendime getirdi. Ne olur kusura bakmayın hiçbiriniz. Asabiyetim burada son bulacak. Siz de deneyimlerinizi benimle paylaşarak beni şu kâbustan uyandırırsanız minnettar olurum. Sevgiler…

Hatani fark ettiyseniz sorun yok:) önemli olan da bu zaten benim Söyleyeceklerim sana belki saçma gelecek bilmiyorum ama uzun zaman ve sabir isteyen birşey bu hastaligini yenmek bak İbrahim saracogluna bende karsiyim artık o adami hic Dinleniyorum benim sevdiğim iki hoca varki ikisininde dinlemeye doyamiyorum biri karatay biri maranki ama karatay favorim deneyimlerini yazayim sana biraz uzun yazacagim uç yol önce adet düzensizliğinden gittim ve kistim olduğunu öğrendim özele devlete her ikisine de gittim unide olduğum için gezmekten. Pek onemsemedim saclarim dokluyodu ama kim takar nerde sabah orda aksam yasardm çit çit kulladgm içinde hic takmazdm mezun oldm memlekete dondm kendinle yuzlestim resmen benim saclarim niye dökülüyor diye stres yaptim resmen çit citsiz sac kullanmadgmi fark ettm kendi sacimi tek topladgmda abartmiyorum serçe parmagim kadar bile yok ayrıca bnm sacimda egzama da vardi düşün yani başladı burlari internetteki bütün siteleri dolaşmaya evden disari ckmiyorm aksama sabahlara dek netin basindaydm nasl durdurun diye neler denemedim yaglar un her türlüsü karanfil kürü kaya tuzlari maya her turliu şampuan eczanelerden isirgan vs daha onlarcasi sinema ki engele bunların mutlaka sacima faydasi vardi sonuçta bakim yapiyodu ama yetmiyordu çünkü dökülme nedenim bakimsizlik değildi bende saci bi kenera attm önce ne hastalgm var içeride birşeyler yolunda gitmiyo dedm kislerimi arastrdim soğan kurune basladm on beş gün sabah aksam içtim Saraçoğlu söylediği için değil çok sayida memnun kalan olduğuiiçin ama yetmez tek başına yeterli degil hic içerken ayni zaman saglikli beslenmeyi arastiyodm hergun aksama kadar karaty dinliyorum maranki dinliyorum hayatima cevizi soktm kabak cekirdegin i soktm ekmeği olabildiğince azalttm pakete girmiş ürünleri olabildiğince azalttm yoğurt yemeyen ben yoğurt yedim her gün kefir içmeye basladm telefonunnot kismina yaptgm kkurleri n tarihlerini yazdn herşeyin azi karar çoğu zarar sonuçta neyse on besgun sonra maydonoz suyu içmeye basladm m o bitti karbonatli su içtim on beş gün şimdi oda bitti zeytin yagina basladm m her sabah bor tatilkkasigi on beş gün icicem kisacasi bu türlerini dene hayatına saglikli beslenmeyi sok haziran kutu ürünlerden kaça bildiğin kadar kaçve en oönemlisi netten cikardim mevsim meyve sebzesi tuket onun dişinda bor aydir agzima domates sokmuyorum hormonlu diye zaten benim hhormonları bozuk :) havuç mevsimi şuan her gün bir tane yemeye calsiiyorm vs vs skma canini yani kuruyemise gelince evet biraz pahalilar ben şöle yapiyorm maasimi alinca bu ay ceviz kabak çekirdeği ve hurma aldm günlük bi avuç yiyorm bir tanede hurma bana on gün yetiyo snra bor dahaki ay incir kayisi fistkj aliyorum on gunde olsa hayatima soktm yani biraz uzun yazdm ama aslnda cok basit suan sac dokulmem yuzde seksen azaldi yuzumde sibvilce kalmadi cok mutlyum kistlerm gecsede sebede bir bu kurleride uygulamaya devam etcem akintim hic yok hissediyorm ki kislermde yok :) olsada bole devam etikce gecicek bunlari uygulamak inanki zor degl aliskanlik haline getir hep saglikli ve mutlu kal

Bu kürleri de aralikli senede bir uygulayacagim bak çok uzun is deme sakndegil çünkü aslında yapmazmiz gereken bu hayatimiz boyunca mart ta kozmik beden temizliğine baslicam mesela özellikle kistleri olanlar uygulasn diyo sana her zaman yardmci olurum yani bak ben kasmda başladı daha yeni yeni duzeliyorm duzelsemde devam etcem hayatima saglikli ddoğal olan herşeyi kattm d vitamini ni kontrol et omega 3 mutlaka tuket bagisiklik sistemini guclendir b12 yukselt bende sana sadece şunu iç kesin düzelir demeyi cok ısterdım ama malesef tek basına olmuyo hiç birşey

Öncelikle çok tatlısınız ve üşenmeyip bunları yazdığınız için çok teşekkür ederim bana gelince, ben hayatımda şekeri minimuma indirdim. Kekmiş, nutellaymış, halleymiş filan çok tüketirken şimdi hiç tüketmiyorum.(arada kek yiyorum ) Annem eskiden badem yemem için çırpınırdı ama ben yemezdim, şimdi yiyorum. Eskiden yoğurt yemezdim, şimdi yiyorum hem de bayıla bayıla kuru yemiş yiyorum, beyaz ekmeği tamamen kestim, çavdar ekmeği yiyorum. Havalar ısınınca her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş yapacağım. Aslında kısaca Karatay'a uyduğumu söyleyebilirim. Ben de Karatay'ı çok beğeniyorum. Aylardır uğraşıyorum ama şu an adetlerim bile daha düzene girmedi ya bu nedir?! İsyannn! Bu arada sizin saçınız nasıl döküldü? Tepede açılma mı vardı? Genel seyrelme mi vardı? Ön saç çizginiz kaybolup alnınızdan geriye çekildi mi saçlarınız? Bende ön saç çizgisi kayboldu, alnımın kenarlarında ciddi açılma var. Yeter artık, her gün ağlıyorum. Bitsin! Gerçekten bitsin! Ha bir sorum daha var, dökülen saçlarınızın bir kısmı dahi olsa yeniden çıktı mı?

çok çok sevindim bende çok kötü beslenirdim unide olduğum için hergun alkol abartsız alkol alırdım hep dısarıda hazır yıyecekler ama yeter artık dedim canım canan hocamın izinden gidiyorum ben 21 yasndayım bir sürü hastalığım var kadın 70 yasında turp gibi :) saçlarım eminim seninkinden daha seyrelmişti cılız şakaklar açık dermatologa gittim orta yaşı bulmazsın sen dedi düşün kuafore sac kestırmeye gittim bu ne doktora git bu kadar olmaz dedi ama şuan şakaklarım nerdeyse kapandı hala açıklık var ama asla eskisi gibi değil dokulmem azaldı ayrıca ağlama kız ne hastalıklar var sıkma canını hiçbir hastalığın çözümsüz olduguna inanmadım inanmıyorumda ne güzel sağlıklı beslenmeye başlamışsın bak suan başlama tam taze soğan zamanı değil ama taze soğan zamanı mutlka on beş gün yap bırak ınan hiç birşey kaybetmıyosun daha cok yararı var kiste fayda etmese baska seye eder soğan harika bir sebze çünkü maydanozda hormonlu su zamanlar iri iri yapraklı hep tavsiyem sana karbonatlı suya başla on beş gün karbonatlı suyu araştırırsan çikolata kistinden kurtulanlar var faydalarına bir bak istersen ama hiç bir kürü alışkanlık yapma telefonuna not al on beş gün sonra bırak daha sonra sogan ve maydanozu kesın tavsıyem benım saç bile duzelıosa eminim herkesinki duzelir

aaa birde şunu eklim herşey içten sağlıklı beslenmeye başladım ama işe yarasada yaramasada dokulsede dokulmesede haftada bir pazar gunlerı mutlaka saçıma maske yapıyorum zeytin yagı argan yagı yılan yagı vs karıstırıp ve ıkı aydır duştan sonra karafil suyunu sacım nemliyken fısfıslayıp tarıyorum cunku cok zahmetsiz bişey fıs fıs sıseye koyuyorm fıslatırıyorum snra kendılıgınden kuruyor onlarda işe yarıyodur belki

. Hııı kolaydı zaten ağlamamak))) ben de ağlamak istemiyorum. Ya düşün kardeşim bana "abla hamile misin? Bu ne duygusallık? Sürekli ağlıyorsun!" diyor. Ayrıca valla ya kadın 70'inde böyle, ben 20'mde vasatım! Bu arada sen 21 yaşındaymışsın, ne ara bitirdin üniversiteyi? (Not: valla sen üniversitede benim arkadaşım olsaydın döverdim seni kız o ne öyle o kadar alkol alınır mı?) gelelim benim söyleyeceğim saçım için uygun gördüğüm tedaviyi sana danışmaya… şimdi ben diyoum ki, Xpecia diye bir tablet varmış, saçın köklerini DHT hormonundan koruyormuş, içeriği bitkiselmiş, yan etkisi yokmuş. Bir de Alopecia Saç Serumu varmış. O da DHT'yi engelleyerek saç dökülmesini durdurmaya yardımcı oluyormuş. Sence her şey için çok geç kalmadan bunlara başlayayım mı? (DHT yani Dehidrotestesteron saçları döken bir hormon olup testesteronun saç düşmanı olan hali)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…