• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos hastası olupta hastalığa dair bir belirtisi olmayanlar?

Hanimhanmck

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2019
266
355
18
Merhaba kk üyeleri, kasım ayında kürtaj olmuştum ve 2 ay sonra doktorum pcos olduğumu söyledi. Rahimdeki yumurtalıkların görünümü Polikistik over görünümündeymiş. Daha önce hiç duymamıştım fakat burda aynı hastalığı olanlardan gördüğüm kadarıyla kilo tüylenme vs gibi etkileri oluyormuş. Bende hiçbir belirti yok. Zayıf biriyim, tüylenme vs de yaşamadım. Adetim de düzenlidir. Herhangi bir belirti de yok. Doktorum ilaç verdi cyclo kullanmaya başladım. Bu ilacı yumurtlama olsun diye verdi ama doğum kontrol hapı olduğu ve bu hapı kullanırken gebe kalınmayacağını falan yazmıs bazı üyelerimiz. Hiç aklıma yatmıyor böyle olanınız var mı? Belirti olmadan da pcos olunabilir mi?

Kesinlikle soğan kürü deneyin. Bende de vardı pcos, hamile kalamıyordum 8 ay kadar ugrasmistik. Soğan kürü denediğim ay kaldım. Düşük yaptım sonra. Ama yumurtaliklarima baktıklarında kist olmadığını söylediler kontrollerimde.
Not: bende de hiçbir belirti yoktu. Zayıf ve neredeyse tüysüz biriyim :) adetim de günü gününe olmasa bile düzenlidir.

Adetim döngüm 35 gün, doktorum bu ilacın doğum kontrol hapı olmadığını söyledi fakat bazı yerlerde doğum kontrol hapı diye gectiğini gördüm. Yarın başka bir doktordan randevum var. Soğan kürünü de mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler

Kesinlikle soğan kürü deneyin. Bende de vardı pcos, hamile kalamıyordum 8 ay kadar ugrasmistik. Soğan kürü denediğim ay kaldım. Düşük yaptım sonra. Ama yumurtaliklarima baktıklarında kist olmadığını söylediler kontrollerimde.
Not: bende de hiçbir belirti yoktu. Zayıf ve neredeyse tüysüz biriyim :) adetim de günü gününe olmasa bile düzenlidir.
Soğan kürünü nasıl yapıyorsunuz? Adetin kacıncı günü başlayıp ne zamana kadar içiyorsunuz?

Merhaba kk üyeleri, kasım ayında kürtaj olmuştum ve 2 ay sonra doktorum pcos olduğumu söyledi. Rahimdeki yumurtalıkların görünümü Polikistik over görünümündeymiş. Daha önce hiç duymamıştım fakat burda aynı hastalığı olanlardan gördüğüm kadarıyla kilo tüylenme vs gibi etkileri oluyormuş. Bende hiçbir belirti yok. Zayıf biriyim, tüylenme vs de yaşamadım. Adetim de düzenlidir. Herhangi bir belirti de yok. Doktorum ilaç verdi cyclo kullanmaya başladım. Bu ilacı yumurtlama olsun diye verdi ama doğum kontrol hapı olduğu ve bu hapı kullanırken gebe kalınmayacağını falan yazmıs bazı üyelerimiz. Hiç aklıma yatmıyor böyle olanınız var mı? Belirti olmadan da pcos olunabilir mi?

Başka bir doktorun daha fikrini alın bence bazen yanılabiliyorlar

Soğan kürünü nasıl yapıyorsunuz? Adetin kacıncı günü başlayıp ne zamana kadar içiyorsunuz?
Ben adet bitimi başlayıp 15 gün içmiştim. Su şekilde yapılıyor, orta boy bir soğanı dorde bölüp halihazırda kaynayan 1.5 bardak suya atıyorsunuz. Kapağını kapatıp 5 dk kaynatiyorsunuz. Sonra süzüp iliyinca içiyorsunuz sabah açken ve akşam yemeğinden önce. Taze olarak yapılması gerekiyor. Ilikken tadı gerçekten fena değil :) soğanı çiğ halinde yiyemeyen biri olarak ben bile tiksinmiyorum.

Ben adet bitimi başlayıp 15 gün içmiştim. Su şekilde yapılıyor, orta boy bir soğanı dorde bölüp halihazırda kaynayan 1.5 bardak suya atıyorsunuz. Kapağını kapatıp 5 dk kaynatiyorsunuz. Sonra süzüp iliyinca içiyorsunuz sabah açken ve akşam yemeğinden önce. Taze olarak yapılması gerekiyor. Ilikken tadı gerçekten fena değil :) soğanı çiğ halinde yiyemeyen biri olarak ben bile tiksinmiyorum.
Merhaba soğan kürünü uygularken içeceğimiz zaman içine biraz da limon sıksak özelliğini kaybeder mi acaba 🙂 inşallah saçma bir soru olmamıştır 😬

Her adet bitiminden sonra yaptınız mı yoksa bir kereye mi mahsus? Çok tesekkur ederim yardımınız için 🙏🏻

Illa kilo olacak diye bir sey yok.Sadece kilo daha yatkin bir durum oluyor.Ben her turlu belirtisini dibine kadar yasiyorum.Siz bir dojtora daha gorunun.Polikistik cok bariz net gorunuyor cunku

Bende hiç bir belirtisi yok sadece yumurtalıklarda küçük küçük birçok kist olduğunu söyledi doktorum.
Illa kilo olacak diye bir sey yok.Sadece kilo daha yatkin bir durum oluyor.Ben her turlu belirtisini dibine kadar yasiyorum.Siz bir dojtora daha gorunun.Polikistik cok bariz net gorunuyor cunku

Cyclo tam tersi hem yumurtlamayi saglar hem de kullandiginiz donemde koruma gibi bir etkisi yoktur.Ben bir sure kullanmistim.
Doktorunuz kucuk kucuk kistler.gorduyse o ultrason goruntusuyle baska doktora gidin isterseniz.

Cyclo tam tersi hem yumurtlamayi saglar hem de kullandiginiz donemde koruma gibi bir etkisi yoktur.Ben bir sure kullanmistim.
Doktorunuz kucuk kucuk kistler.gorduyse o ultrason goruntusuyle baska doktora gidin isterseniz.
Yarın randevum var çok teşekkür ederim 🙏🏻

Ben 15 yaşında genç kızken doktor da bana polikistik over olduğumu ve çocuk sahibi olmamın çok zor olduğunu söylemişti. O zamanlar üzüldüm ama çok da umursamadım. Verdiği dogum kontrol hapini da kullanmadim. Çünkü rahatsiz edici bir belirtisi yoktu bende. Birkaç kez soğan kürü yaptım ama evlenene kadar da bir daha hiç gitmedim doktora. Sonra 29 yaşımda korunmadigim 2. ayda da hamile kaldım. Ama öncesinde rahim temizlensin diye yine soğan kürü yapmistim kendi kendime. Diyeceğim o ki belirtiler yoksa fazla umursamayın siz yine de soğan kürü yapın bir zarari olmaz.

Bana da doktor kitap dışı bir hasta olduğumu söylemişti. Uzunca Bir dönem menslerim düzensizdi. Bir ilaç kullandım adı ne hiç hatırlamıyorum menslerim düzene girdi. Gebe kalmakta da sıkıntı yaşamadım. Hala düzenli mens oluyorum ama doktorum kistlerimin ömür boyu benle olacağını söyledi

Bnde de tüylenm3 yapmadı. Cilt problemleri, ince ve yağlı dökülen saçlar, kiloya yatkınlık yaşadım. Cylo masum bir ilaç değil mutlaka gebelikten korunun. Başka dr a gidin vetmeyebilir bu hapı. Ayrıca sadece ultrason görüntüsü yeterli değil pco için

Merhaba soğan kürünü uygularken içeceğimiz zaman içine biraz da limon sıksak özelliğini kaybeder mi acaba 🙂 inşallah saçma bir soru olmamıştır 😬
Saçma bir soru olmadı tabi ama bilemiyorum gerçekten 😅 bence en iyisi burnunuzu tıkayıp tek hamlede içmek. Güzellestirmeye değil de birden içmeye bakmak daha iyi sanki :))

Her adet bitiminden sonra yaptınız mı yoksa bir kereye mi mahsus? Çok tesekkur ederim yardımınız için 🙏🏻
Rica ederim. İki adet kullanılıyor diye biliyorum. Ama ben bir kez kullandım. Daha önceki yıllarda bir iki kez daha kullandığım da olmuştu. Bir sakıncası yok sogan suyunun. Şifa olur inşallah :)

Back