PCOS HASTASI OLAN VAR MI FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR😞

mahur06

"Bir gün her şey çok güzel olacak...👶"
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
75
28
24
Meraba size kendi hikayemden bahsetmek istiyorum ve lütfen sizde başınızdan geçen böyle bir rahatsızlık varsa yardımcı olur musunuz🙏
Ben yaklaşık iki yıllık evliyim hiç korunmama rağmen hamile kalamadım defalarca kere doktora gittim ultrasonla baktılar ama rahmin temiz dediler taki geçen aya kadar😞 adetlerim düzensizleşti ve gittiğimde bana polistik over sendromu var sende dedi sonra hormon testi istedi sonuçların temiz dedi klomen ilacı verdi adetinin 15. Günü gel dedi bu hastalık sonradan çıkıyor mu okuduğum kadarıyla küçük yaşlarda oluyomuş ama bende kimse farketmedi ben salı günü gidicem gittikten sonra çatlatma iğnesi mi olucak nasıl bir yol çikicak karşıma bilmiyorum dizinde başınızdan böyle bir şey geçtiyse lütfen çok kötü hissediyorum kendimi biraz içimi rahatlatmama ihtiyacım var😓😞

Meraba size kendi hikayemden bahsetmek istiyorum ve lütfen sizde başınızdan geçen böyle bir rahatsızlık varsa yardımcı olur musunuz🙏
Ben yaklaşık iki yıllık evliyim hiç korunmama rağmen hamile kalamadım defalarca kere doktora gittim ultrasonla baktılar ama rahmin temiz dediler taki geçen aya kadar😞 adetlerim düzensizleşti ve gittiğimde bana polistik over sendromu var sende dedi sonra hormon testi istedi sonuçların temiz dedi klomen ilacı verdi adetinin 15. Günü gel dedi bu hastalık sonradan çıkıyor mu okuduğum kadarıyla küçük yaşlarda oluyomuş ama bende kimse farketmedi ben salı günü gidicem gittikten sonra çatlatma iğnesi mi olucak nasıl bir yol çikicak karşıma bilmiyorum dizinde başınızdan böyle bir şey geçtiyse lütfen çok kötü hissediyorum kendimi biraz içimi rahatlatmama ihtiyacım var😓😞
Doktorum polikistik over ile alakali bu senin goz rengin gibi daha anne karnindayken sana kodlanmis bisey asla degismez bu hep var olan bisey demisti... korkmayin bu kadar korkulcak bisey degil tedaviyle cocuk sahibi olunur polikistik over sendromunun bi guzel yanı var yumurtalar ilaclara cok guzel cevaplar verir birden fazla yumurta oluşur. Sadece dogru tedavi şart iyi bi doktorla tabiki.

Doktorum polikistik over ile alakali bu senin goz rengin gibi daha anne karnindayken sana kodlanmis bisey asla degismez bu hep var olan bisey demisti... korkmayin bu kadar korkulcak bisey degil tedaviyle cocuk sahibi olunur polikistik over sendromunun bi guzel yanı var yumurtalar ilaclara cok guzel cevaplar verir birden fazla yumurta oluşur. Sadece dogru tedavi şart iyi bi doktorla tabikBen

Ona kist mi dedim benimkiler bana yumurta sayın çok fazla ve küçük dedi

Yani çok korkulucak bişey değil dimi anne olur muyum
Ay tabikide olursun ileri derece polikistik over sendromum var dusun kendi kendime adet olmazdim ben hic hep ilaclarla olurdum şu an tup bebekle hamileyim 🥰 diyorum ya cogu kisi tedavisiz hamile kaliyo ama guzel bi doktorla ve guzel bi tedaviyle anne olucaksin sende insaAllah buna inan. InsaAllah cok ugrastirmaz seni bebegin :))

Bu sizde hep vardır ama kendini göstermemiştir. Son zamanlarda kilo aldıysanız ortaya cıkmıştır. Sağlıklı beslenip kilo vermeye ve spora yönelin. Mutlaka faydasını göreceksiniz bunun en büyük çözümlerindem biri bu 😊

Yani çok korkulucak bişey değil dimi anne olur muyum
Evet yemene içmene dikkat et kilon fazlaysa fazlalıktan hemen kurtul.Pko olup kendiliğinden hamile kalanlarda çok.Önemli olan yumurtlama dönemini bilmek ve değerlendirmek bol bol yürüyüş yapmanı tavsiye ederim hareket çok önemli şeker ve karbonhidratlı yiyeceklerden elinden geldiğince uzak dur.

Ay tabikide olursun ileri derece polikistik over sendromum var dusun kendi kendime adet olmazdim ben hic hep ilaclarla olurdum şu an tup bebekle hamileyim 🥰 diyorum ya cogu kisi tedavisiz hamile kaliyo ama guzel bi doktorla ve guzel bi tedaviyle anne olucaksin sende insaAllah buna inan. InsaAllah cok ugrastirmaz seni bebegin :))
Çok teşekkür ederim

Evet yemene içmene dikkat et kilon fazlaysa fazlalıktan hemen kurtul.Pko olup kendiliğinden hamile kalanlarda çok.Önemli olan yumurtlama dönemini bilmek ve değerlendirmek bol bol yürüyüş yapmanı tavsiye ederim hareket çok önemli şeker ve karbonhidratlı yiyeceklerden elinden geldiğince uzak dur.
73 kiloyum boyum 1 .62 çok mu peki kilom engel olur mu

Bu sizde hep vardır ama kendini göstermemiştir. Son zamanlarda kilo aldıysanız ortaya cıkmıştır. Sağlıklı beslenip kilo vermeye ve spora yönelin. Mutlaka faydasını göreceksiniz bunun en büyük çözümlerindem biri bu 😊
Teşekkür ederim 🙏

Bi 5 kilo bile versen farkedebilir aslinda veremiyosan bile yuruyus yap spor yap kilon cok degil aslında gobek bolgen daha yaglimi vucuduna gore ?
Evet ve ne kadar verirsem vereyim kilo göbek bölgem hiç erimiyor ve 6 aylık hamile gibi gözüküyor

Bi arkadaşımda bekarlığından vardı evlendi doğal yolla hamile kaldı doğurdu. Bende çocukluk zamanlarımdan beri var ve ileri derecede. Hiç doğal yolla hamile kalamamıştım en sonunda tüp bebek yaptırdım bi kızım var. Kızım henüz 1 buçuk yaşında ve ben hayatımın şokunu yaşadım doğal yolla hamile kaldığımı öğrendim. Henüz doğum kilolarımı verememiştim o derece düşün.
Polikistik over bi hastalık değil bi çeşit sendrom. Kilo kontrolü sağlıklı beslenmek en önemli kurallar. Bu sizde hiç geçmez yalnızca semptomları hafifleyip çoğalabilir dönem dönem. Ve genetiktir annede veya onun annesinde vardır nesilden nesile gelir. Önceki kuşaklarda daha az görülme sebebi yada daha az semptomların yaşanma sebebi genel olarak organik ve doğal beslenmeleri hareketsiz kalmamaları. Geldiğimiz dönemde bunlar pek mümkün olamadığından biz etkiler i daha fazla görüyoruz. Anne olmaya engel değildir sadece biraz uğraştırır. Doğal yolla, tedaviyle yada tüp bebekle hamile kalan çok kadın var ve doktorların en sevdiği hasta tipi çünkü çok fazla yumurta elde edebiliyorlar.

Liseden beri polikistik sahibiyim, o kadar korkulacak bir şey değil. Hamile kalmak istiyorsanız şekeri, hamur işini hayatınızdan uzaklaştırın. Sağlıklı şekilde beslenin. Polileri besleyen şekerdir demişti doktorum. Şeker ve hamur işinden uzak kalırsan iyileşme görürsün. Üç çocuk sahibiyim, kendiliğinden oldu hepsi. Doğum yapınca geçecek dediler hala var, arkadaş yazmış yukarıda göz rengi gibi. Kurtulamazsın ama kontrol altında tutarsın. Stres yapma, asıl o tehlikeli olan.

Merhaba cnm ben bır bucuk yıllık evlıyım hıc korunmadım ama bız hemen cocuk istedik sonra esımde sperm hareketinde sıkıntı cıktı bende polikistikover çıktı sonra doktorum rahim filmi çekilmemi istedi o hafta tatile gidecektim rahim filmi çekindim sonuç sol tüpüm kapalı çıktı doktorum çatlama iğnesi yaparız dedi tatile gittim bir haftalık da hiç umursamadım hiç kafama takmadım sonra geldiğimde adetime altı gün kala içimden bir his gebelik testi yapmamı istedi yaptım hemen silik çizgi çıktı ben de dedim ki her zamanki gibi yok hep öyle çıkıyordu birkaç gün geçti tekrar yaptım bu sefer belirginleşmişti sonra içime bir kuşku düştü hastaneye gittim test verdim 104 çıktı iki günde bir yaptırdım 400 lerde falan oldu şimdi 10 hafta 4 günüm şöyle söyliyim umursamayacak kafama takmayınca ve gerçekten o kadar çok dua Edip o kadar çok Rabbimden istemiştim ki Rabbim kabul etti dilerim isteyen tabii ki herkese nasip eder hayırlı bir şekilde benim hikayem bu hem tüpüm kapalıyken hem polikistikover varken ben oy rahim filmi ile birlikte hamile kaldım umudunu kaybetme kötü düşünme umarım bu sana bir umut olur sevgilerimle

Merhaba cnm ben bır bucuk yıllık evlıyım hıc korunmadım ama bız hemen cocuk istedik sonra esımde sperm hareketinde sıkıntı cıktı bende polikistikover çıktı sonra doktorum rahim filmi çekilmemi istedi o hafta tatile gidecektim rahim filmi çekindim sonuç sol tüpüm kapalı çıktı doktorum çatlama iğnesi yaparız dedi tatile gittim bir haftalık da hiç umursamadım hiç kafama takmadım sonra geldiğimde adetime altı gün kala içimden bir his gebelik testi yapmamı istedi yaptım hemen silik çizgi çıktı ben de dedim ki her zamanki gibi yok hep öyle çıkıyordu birkaç gün geçti tekrar yaptım bu sefer belirginleşmişti sonra içime bir kuşku düştü hastaneye gittim test verdim 104 çıktı iki günde bir yaptırdım 400 lerde falan oldu şimdi 10 hafta 4 günüm şöyle söyliyim umursamayacak kafama takmayınca ve gerçekten o kadar çok dua Edip o kadar çok Rabbimden istemiştim ki Rabbim kabul etti dilerim isteyen tabii ki herkese nasip eder hayırlı bir şekilde benim hikayem bu hem tüpüm kapalıyken hem polikistikover varken ben oy rahim filmi ile birlikte hamile kaldım umudunu kaybetme kötü düşünme umarım bu sana bir umut olur sevgilerimle
Çok teşekkür ederim umarım yavrunuzu sağlıklı şekilde kucağınıza alırsınız bu iki haftadır uyku uyuyamıyorum psikolojikmen çöktüm stresten düşünceden böyle hikayeler ve mesajlar birazda olsa içime su serpti endisemi azalttı ve moralimi çok yükseltti ✨💕🙏

X