Gebeliğe Hazırlık Pcos, hamilelik ve soğan kürü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

severb

'till we meet <3
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.353
2.226
133
Balıkesir
Herkese merhaba! 11 aylık evliyim, şu an 85 kiloyum ama zayıflama sürecindeyim yaklaşık 3 aydır diyetteyim ve 7 kilo verdim. pcostan dolayı biraz yavaş ilerliyor ama sabırlıyım. normalde eşimle bebek konusunda "Olursa olur" diye düşünüyorduk, özel bir çabamız yoktu hatta ben hamile kalmadan önce sağlıklı kiloma düşmek istiyordum, çünkü zaten şişmanım, hamile kalıp daha kötü durumlara düşmek istemiyordum ama ailelerimiz çok ısrar etmeye başladı. Eşimin babası oldukça yaşlı, "Ölürüm kalırım, torunumu görmeden gözüm açık gidecek" diye üzülmeye başladı. Biz de dayanamadık bebek yapmaya karar verdik.

5 aydır korunmuyoruz zaten ama herhangi bir durum olmadı. Evliliğimin en başında kadın doğuma gidip tahlil yaptırmıştım ve doktor hormonlarımda bir sıkıntı olmadığını, hamile kalabileceğimi söylemişti. 4 yıl önce pcos tedavisi gördüm doğum kontrol hapıyla. Ama son zamanlarda pcos'un geri döndüğünü hissedebiliyorum çünkü uzun zamandır adet düzensizliği yaşamamama rağmen nisan ve mayıs ayında adet olamadım. hatta adet söktürücü kullanacaktım annem "Saçmalama ya hamileysen düşük yaparsın" diye korkuttu beni. Bu ay da 20 haziranda çok şükür adet oldum 23 haziranda da bitti.

Normal insanların yumurtlama takvimlerine göre şu an ovülasyon dönemimdeyim ve tam olarak cumartesi günü yumurtlama günüm ama pcostan dolayı bir düzensizlik yaşıyorum bu yüzden tam olarak kestiremiyorum.

5 aydır korunmadığımız halde hamile de kalmadım zaten, eşim cuma günü ürolojiye gidip spermiogram testi yaptıracak. Ama onda bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu pcos beni mahvediyor. Göğüslerimde tüylenmeler olmaya başladı yeniden.

Neyse çok uzattım, soğan kürüne başlayayım diyorum. Hem pcos tedavisinde hem de hamile kalma sürecinde oldukça faydalıymış okuduğum kadarıyla. Bugün adetim biteli 7 gün oluyor, soğan kürüne başlamalı mıyım yoksa bir sonraki adetimi beklemeli miyim? Bir sonraki adetim ne zaman geleceği de belli değil söylediğim gibi pcostan dolayı adet düzensizliği yaşamaya başladım. Ne önerirsiniz?

Herkese merhaba! 11 aylık evliyim, şu an 85 kiloyum ama zayıflama sürecindeyim yaklaşık 3 aydır diyetteyim ve 7 kilo verdim. pcostan dolayı biraz yavaş ilerliyor ama sabırlıyım. normalde eşimle bebek konusunda "Olursa olur" diye düşünüyorduk, özel bir çabamız yoktu hatta ben hamile kalmadan önce sağlıklı kiloma düşmek istiyordum, çünkü zaten şişmanım, hamile kalıp daha kötü durumlara düşmek istemiyordum ama ailelerimiz çok ısrar etmeye başladı. Eşimin babası oldukça yaşlı, "Ölürüm kalırım, torunumu görmeden gözüm açık gidecek" diye üzülmeye başladı. Biz de dayanamadık bebek yapmaya karar verdik.

5 aydır korunmuyoruz zaten ama herhangi bir durum olmadı. Evliliğimin en başında kadın doğuma gidip tahlil yaptırmıştım ve doktor hormonlarımda bir sıkıntı olmadığını, hamile kalabileceğimi söylemişti. 4 yıl önce pcos tedavisi gördüm doğum kontrol hapıyla. Ama son zamanlarda pcos'un geri döndüğünü hissedebiliyorum çünkü uzun zamandır adet düzensizliği yaşamamama rağmen nisan ve mayıs ayında adet olamadım. hatta adet söktürücü kullanacaktım annem "Saçmalama ya hamileysen düşük yaparsın" diye korkuttu beni. Bu ay da 20 haziranda çok şükür adet oldum 23 haziranda da bitti.

Normal insanların yumurtlama takvimlerine göre şu an ovülasyon dönemimdeyim ve tam olarak cumartesi günü yumurtlama günüm ama pcostan dolayı bir düzensizlik yaşıyorum bu yüzden tam olarak kestiremiyorum.

5 aydır korunmadığımız halde hamile de kalmadım zaten, eşim cuma günü ürolojiye gidip spermiogram testi yaptıracak. Ama onda bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu pcos beni mahvediyor. Göğüslerimde tüylenmeler olmaya başladı yeniden.

Neyse çok uzattım, soğan kürüne başlayayım diyorum. Hem pcos tedavisinde hem de hamile kalma sürecinde oldukça faydalıymış okuduğum kadarıyla. Bugün adetim biteli 7 gün oluyor, soğan kürüne başlamalı mıyım yoksa bir sonraki adetimi beklemeli miyim? Bir sonraki adetim ne zaman geleceği de belli değil söylediğim gibi pcostan dolayı adet düzensizliği yaşamaya başladım. Ne önerirsiniz?
Merhaba bende pcosum 77 kilo ile hamile kaldim herhangi bir tedavi gormedim pcosla alakali iki ayda bir regl oluyordum ama hormon degerlerim normaldi bes ay kendimiz denedik olmayinca doktora gittim kilo vermemi soyledi tabi vermedim ve klomen verdi cok sukur ilk seferdede oldu. Doktora o zaman sogan kurunu sordugumda bana kesinlikle onermedi umarim seninde gonlune gore olur😍

Bizde 9 aydır bebek istiyoruz bende pcos var. Üstelik zayıfım genetik olduğu için annemden bana geçmiş hormon değerlerim normal fakat ultroson da pko gözüküyor . İnositol takviyesi kullanıyorum Pcos için öneriliyor araştır mutlaka ve glifor insülin direnci için kullanıyorum 3 aydır . Bunun dışında iki kez klomen denedik yumurta istenen boyuta gelmedi gonal f iğne kullandım düşük doz başladım ve yine yumurta istenen boyuta gelmedi bu ay adet olmayı bekliyorum yeni tedavi süreci için.

Merhaba ben de senelerdir pcos icin dogum kontrol hapı kullanyorm hamilelige karar verince biraktm ve 3 ay sonra hamile kaldım bu sürecte adetm 35 37 günde bir oluyordu.ben ovulasyon testi ile hamile kaldım cunku yumurtlamamın ne zaman olacağını kestiremiyordum.umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsınz🙏

Merhaba hikayemiz çok benziyor bende 1.5 senedir evliyim ilk başlarda hemen olsun istemiyorduk zaman geçtikçe olması gerektiğini düşündük ve 6 aydır korunmuyoruz Zaten kiloluydum ama evlendikten sonra daha çok kilo aldım ve pcos nedeniyle adetlerim aşırı düzensizleşmeye başladı bu yüzden hamile kalamadığımı düşünüyorum geçen ay diyete başladım 11 kilo verdim 80 kilo oldum hayıt tohumu kullanmayı düşünüyorum hormonları düzenliyormuş çoğu kadın hayıt tohumu vesilesiyle hamile kaldığını söylüyor. Çevremizdeki insanlar çocuk yapın neden hala çocuğunuz yok diyip canımı sıkıyorlar modum düşüyor sanki bizim elimizdeymiş gibi 😒🤷🏽‍♀️ Geçen ay baya gecikince evde test yaptım silik çıktı o silik çizgiyi görmek bile beni mutluluktan uçurmuştu ama diğer gün kan tatlili yaptırdığımda sonuç negatifti çok üzülmüştüm rabbim en yakın zamanda isteyen herkese Ve bize evlat nasip eder inşallah 🙏

Ben de 14 aydır bekliyorum .. doktorum amh değerine göre polikistik over dedi ama çok emin söylemedi ve üzerinde durmadı..
Pandemi dönemi nedeniyle de tekrar gidemedim.. Bu ay ilk defa soğan kürü uyguladım normal adet döngüm 33-34 gün hala adet olmadım 40. gündeyim 3 gün önce normal gebelik testi yaptım sonuç negatif..
Akıntı ve bel ağrısı var epey..

Bence bir hafta daha bekle öyle test yap çünkü pkosta gecikmeler hep yaşandığı için gereksiz umutlanıp sonra üzülebiliyoruz umarım hamilesindir 🙏🏽

Merhaba bende pcosum 77 kilo ile hamile kaldim herhangi bir tedavi gormedim pcosla alakali iki ayda bir regl oluyordum ama hormon degerlerim normaldi bes ay kendimiz denedik olmayinca doktora gittim kilo vermemi soyledi tabi vermedim ve klomen verdi cok sukur ilk seferdede oldu. Doktora o zaman sogan kurunu sordugumda bana kesinlikle onermedi umarim seninde gonlune gore olur😍
Canım ne uyguladın ve boyun kaç

168 boyum, ben ozel bir sey uygulamadim sabahlari organik elma sirkesi iciyordum suyla faydasi oldu mu bilmiyorum ve klomen vermisti doktorum ilk kutu hap bitince hamile kaldim cok sukur baska bir seye gerek kalmadi

Arkadaşlar eşimde varikosel çıktı sperm sayısı çok az bu yüzden şu an çocuğumuz olmuyor sebebi buymuş cevaplarınız için teşekkürler

Back