Pcos düzensiz adet..

Darklizard

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2018
88
37
Merhaba kızlar 2 yıl önce 6 ay adet görmediğim için doktora gittim ve pcoslu olduğumu öğrendim buraya tahlil sonuçlarımı da yazayım anlayan varsa yardımcı olursa durumum hakkinda bilgi verirse çok sevinirim
TSH 1.77
ESTRADIOL 63.49
FSH 5.90
LH 13.92
PROLAKTIN 16.29
Uterus normal büyüklükte olup, konturlar düzenlidir.
Overler normal büyüklüktedir. Ancak içlerinde milimetrik boyutlu küçük kistler izlemektedir 7mm.
Sonuç: klinik destekliyorsa bulgular pcos açısından anlamlıdır.

Doktoru sanırım pek iyi secmemisim net bi şey anlatmadi benim adetim epey düzensiz bazen her ay günü gününe olurken bazen de aylardır olmuyorum sizde böyle bi durum var mı nasıl tedavi görüyorsunuz ne yapmam gerekiyor çocuk oluşumuna engel mi

Aslında zayıfsınız pkonun en belirgin özelliği kilodur. Ama tabi bu pko olmadığınız anlamina gelmez. Lh değeriniz fsh dan yüksekse pkosunuzdur diğer görünümlerden anlamıyorum açıkçası. Evlimisiniz? Bende pkoyum kendimi bildim bileli 3-4 ayda bir adet görürüm lh değerimde seninki gibi yüksektir ama 12yi gördüm en yüksek. Kac yaşındasın ve evlimisiniz ona göre yorum yapıcam.

Aslında zayıfsınız pkonun en belirgin özelliği kilodur. Ama tabi bu pko olmadığınız anlamina gelmez. Lh değeriniz fsh dan yüksekse pkosunuzdur diğer görünümlerden anlamıyorum açıkçası. Evlimisiniz? Bende pkoyum kendimi bildim bileli 3-4 ayda bir adet görürüm lh değerimde seninki gibi yüksektir ama 12yi gördüm en yüksek. Kac yaşındasın ve evlimisiniz ona göre yorum yapıcam.
20 yaşındayım 3 ay sonra evlencem nişanlıyım şuan çocuk oluşumu için de sorun olur mu doktora tekrar gideyim mi düğün öncesi

Git tabiki çocuk düşünüyorsanız hiç korunma derim ve bitkisel kürler öneririm fakat çocuk hemen düşünmüyoruz dersen doğum kontrol hapi pkonu önlücektir doktorda zaten doğum kontrol hapı içmeni önerir. Ben evlendim 3 ay adet olmadım doktora gittim dogum kontrol hapı verdi 8 ay kullandım çocuk istedi esim bıraktım suan 3 ay oldu günümde adet oluyorum allaha şükür ama hamile kalamadim, pazartesi hastaneye gidicem bende hormon testi yaptiricam bakalım orda belli olucak herşey.

Git tabiki çocuk düşünüyorsanız hiç korunma derim ve bitkisel kürler öneririm fakat çocuk hemen düşünmüyoruz dersen doğum kontrol hapi pkonu önlücektir doktorda zaten doğum kontrol hapı içmeni önerir. Ben evlendim 3 ay adet olmadım doktora gittim dogum kontrol hapı verdi 8 ay kullandım çocuk istedi esim bıraktım suan 3 ay oldu günümde adet oluyorum allaha şükür ama hamile kalamadim, pazartesi hastaneye gidicem bende hormon testi yaptiricam bakalım orda belli olucak herşey.
Nişanlım çocuğu bir yıl sonra düşünüyor ama ben tedirgin olduğum için korunmayı hiç düşünmüyorum açıkçası. Soğan kuru varmış çok bahsediliyor hamileliği kolaylaştırır kist düşürür vs diye evlenince onu denesem belki faydası da olabilir sende inşallah istediğin gibi olur hayatın

Nişanlım çocuğu bir yıl sonra düşünüyor ama ben tedirgin olduğum için korunmayı hiç düşünmüyorum açıkçası. Soğan kuru varmış çok bahsediliyor hamileliği kolaylaştırır kist düşürür vs diye evlenince onu denesem belki faydası da olabilir sende inşallah istediğin gibi olur hayatın
Bence sen şuanda doğum kontrol hapına başla ve 15 gün soğan kürü yap hem soğan kuruyle hem hapla pkon hafiflicektir evlendiğin zamanda korunmayin ama bitkisel çaylar iç örnek hayit tohumu ve aslan pençesi çayı çok dengeliyor hormonları ben şuan icmiyorum hic birini adetim günü gününde geliyor diye ama hormon testinden sonra varsa bi bozukluk başlıcam bende. Allah seninde gönlüne göre versin inşallah canım :)

X