pcolu olup progestan kullanan var mi ??

_Ravzaa_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
3.318
3.249
133
31
Gecen ay pcolu oldugumu ögrendim .. Progestan verdi doktorum ve üç ay icinde hamile olabilecegimi olmazsam tekrar gitmem gerektigini soyledi .. Ama ilk ay olmadi ;((( yaklasik bir senedir hamile kalamiyorum.. Bir tane kizim var..

Son düzenleme:
Bnde pcoluyum ama kullanmadım ilk gittiğimde iki aylık klomen içtim olmadı latrozele kullandım yumurta çitlama iğnesi oldum hamile kaldım beş haftalıkken düşük oldu

Gecmis olsun düşük zor bir tecrübe sanirim.. Bana ilk seferde progestan verdi . Bakalim ne olacak ama beklemek zor ;( siz ne kadardir bebek istiyordunu ?

Amin canim benim.. İnsallah hayirlisiyla seninde olur bebegin .. Benim en azindan bir kizim var.. Ama bir sene oldu tekrar olmayali. Sabretmek zor ama zamani var iste bizim icin boylesi daha hayirli demekki .. Ama insan gercekten hemen olsn istiyor ;(

Amin canim benim.. İnsallah hayirlisiyla seninde olur bebegin .. Benim en azindan bir kizim var.. Ama bir sene oldu tekrar olmayali. Sabretmek zor ama zamani var iste bizim icin boylesi daha hayirli demekki .. Ama insan gercekten hemen olsn istiyor ;(
Amin inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin evet hemen olsun istiyoruz Ama seninde dediğin gibi demekki bu hayırlısıymış

Şu an adetimin 4. Günü latrozele hapını kullanıyorum ve adetimin 11.günü doktora gidicez yumurta oluşmuşsa çitlama iğnesi vurulucam inşanlah işe yarar

Bende ayni adetimin 4 Gunundeyim. ;) insallah canim insallah en kisa zamanda hayirlisiyla bir bebegin olur.

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım banada yardimci olur iseniz çok sevinirim ben 4 senelik evliyim hatta 4 bitiyor 3 senedir tedavi görüyorum pco hastasıyım troitlerim de oldukça yüksek çıktı ve su an ilaç kullanmaya başladım süt hormonuma bakıldı oda biraz yüksekti fakat ilaçla düşürüldü eşim de de Varikosel hastalığı vardı ameliyat oldu degerleri yükseldiği için şu an bendeki sorunlardan dolayi çocuk için tedaviye başladık 9 aydır adet görmüyorum doktor bana menapoz da olmadığımı söyledi pco olduğumdan dolayi ve troitlerim yüksek olduğu için adetlerimin bu kadar düzensiz olduğunu belirtti çocuk istediğimiz içinde önce klomen ile sabah 2 öğlen 1 akşam 2 en yüksek dozlarda İçmemi istedi aynen uyguladım bir kaç gün sonra kontrolde 1 yumurtanın geliştiğini ve çatlama iğnesi Vurun mamı söyledi vuruldum 24 saat sonra ilişki verdi ve bununla beraber rahim duvarimda kalinlasma varmis estrofem isimli bir hap verdi 14 gun icmemi soyledi 14 gun bittikten sonra 1 hafta icinde adet gormen gerekir gormessen gebelik ihtimali olabilor gel bakalim dedi bu catlatma iğnesi eşimin Varikosel olduğunu bilmeden yıllar önce yine olmuştum bi faydası olmamıştı şimdi eşim tedavi oldu bu sefer sizce ise yararmı benim gibi olan arkadaşlar varmi veya bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar varmi ne olur yardimci olun bana deliricem:KK61::KK43:

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım banada yardimci olur iseniz çok sevinirim ben 4 senelik evliyim hatta 4 bitiyor 3 senedir tedavi görüyorum pco hastasıyım troitlerim de oldukça yüksek çıktı ve su an ilaç kullanmaya başladım süt hormonuma bakıldı oda biraz yüksekti fakat ilaçla düşürüldü eşim de de Varikosel hastalığı vardı ameliyat oldu degerleri yükseldiği için şu an bendeki sorunlardan dolayi çocuk için tedaviye başladık 9 aydır adet görmüyorum doktor bana menapoz da olmadığımı söyledi pco olduğumdan dolayi ve troitlerim yüksek olduğu için adetlerimin bu kadar düzensiz olduğunu belirtti çocuk istediğimiz içinde önce klomen ile sabah 2 öğlen 1 akşam 2 en yüksek dozlarda İçmemi istedi aynen uyguladım bir kaç gün sonra kontrolde 1 yumurtanın geliştiğini ve çatlama iğnesi Vurun mamı söyledi vuruldum 24 saat sonra ilişki verdi ve bununla beraber rahim duvarimda kalinlasma varmis estrofem isimli bir hap verdi 14 gun icmemi soyledi 14 gun bittikten sonra 1 hafta icinde adet gormen gerekir gormessen gebelik ihtimali olabilor gel bakalim dedi bu catlatma iğnesi eşimin Varikosel olduğunu bilmeden yıllar önce yine olmuştum bi faydası olmamıştı şimdi eşim tedavi oldu bu sefer sizce ise yararmı benim gibi olan arkadaşlar varmi veya bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar varmi ne olur yardimci olun bana deliricem

merhaba arkadaşlar bende pco hastasıyım 16 yasından beri doğum kontrol haplarıyla adet oldum 3 yıl bitti evliliğimi ilk yılı doktora gitmiştik doktor şiddetli bir pco hastasısın normal yolla hamile kalamazsın ama tüp bebekle %95 ihtimal hamile kalırsın hemen acele etmeyin yeni evlenmişiniz cocugu sıkıntı etmeyin kendinzi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman gelin tüp bebek yapalım demişti bizde 1 yıl sonra gittik ilk tüp bebek denememde 25 yumurtam oluşmustu ama ohss oldum ilk tüp bebek tutmadı 2. donmus koydu ondada kimyasal gebelik oluştu sonra dedim devlet hakkımı kullanayım 2 aşılama oldum onlarda tutmadı şimdi devletten tüp bebek rapor çıkartıp devlette denemeyi düşünüyorum bu ay kendimce incir havuç kürü yapıyorum ama bundan da bişey cıkmaz herhalde her ay negatifi görmeye öyle alıştımki bu ay boş gecmesin diyorum...ben çok yoruldum bu konuda ama Allahtan ümit kesilmez kimileri var hiç uğraşmadan hamile kalıyor kimileri benim gibi çok zorlanıyor benim tek pişmanlığım o doktoru dinlemek oldu gectiğimiz agustostan beri bu sürecleri yasadım bilseydim evlendiğim gibi tedavi olurdum... zaman gectikçe cevrede sormaya baslıyor kendini kötü hissediyor insan... ama siz benim durumumdan ümitsizliğe kapılmayın sonuçta yumurta oluşuyor oyle veya böyle rahimde ve tüplerde bir sıkıntı yoksa rabbim doğru zaman nasip edecektir insallah... arkadaşım pco li asılama yapılırken çok yumurta oluştugu için tüp bebeğe donmüş eşi varikosel hastası hamile kaldı ama 2 aylıkken düşük yaptı

Ilkguz85 durumuna çok üzüldüm arkadaşım ama işte hepimizin sıkıntıları başka başka Rabbim hepimize nasip eder inşallah anne olmayı fakat benim anlamadigim doktorun seni neden direk tüp bebeğe yönlendirdi benimde pco hastalığım epeyce vahim durumda hatta dediğim gibi 9 aydır regl olmuyordum ama yinede ilk doğal yoldan olması için tedavi önerdi tabi senin sıkıntıların ile benimki farklı bir durumdur muhtemelen ama istersen birde başka bir doktorla konuş canım ya bazen birinin söylediğini biri kabul etmiyor filan allahım HEPİMİZE acil şifalar nasip etsin inşaallah

İkinizede cok gecmis olsun. Bende ilk evlendigimde bir ay adet gormemistm sonra bir ay dogm kontrol hapi kullanmistim ve kontrole gittigimde doktor uc ay daha hap kullanmami gebe kalmamami kalirsam dusecegini soyledi ben dinlemedim doktoru ve baska doktora gittim ayni zamanda korunmadik ve o ay hamile kaldim. progestan kullanmistm ama ne zaman kullandigimi hatirlamiyrm. Bir senedir tekrar olmuyor rahimde bi agri vardi ve belki 10 doktora gitmisimdir ve sonuclar hep normal cikiyordu. En son gittigim doktorda pkolu oldugumu yumurtaliklarimda temmellik oldugunu ve hizli ilthap olabilecehini soyledi. Simdi uc ay progestan kullan olur buyuk ihtimal dedi ama ilk ay olmadi. Simdi adetimin bitmesini bekliyrm yeni umitler icin.

Bence nasip degil ve sabretmmiz gerekiyor. Rabbim bazen sabret der ve en guzelini verir isyana gitmezsek. Benim halam senelerce ugrasti bebegi olmadi . ucuncu denemede tup bebegi oldu. Sonra bes alti dene gecti aradan kendiliginden hamile oldugunu ogrendi. Sabretmek zor gercekten umutsuzluga kapiliyor insan gercekten bir tane de cocugunuz olsa oyle. Ben simdi o kadar heves ediyrm ki hamilr olanlara yada dogm yapanlara..

Feriha sultan O tup bebek uzerine tedavi eden bir doktordu zaten ben baska bir arkadasimin hikayesi uzerine o doktora gitmistim pco di hatta oncesinde kanser tedavisi gibi zor bir surecten gecmisti. benim gittigim doktora gitti tup bebekle ikizleri olmustu onada aynisini soylemis bende pco lilerin herhalde olmuyor dedim kaldiki yinede baska bir doktorda tedavi olayim dedim klomen verdi yumurtam buyumus ama kiste donustu progestanla bile adet goremedim bende dedim buradaki doktorlar pco anlamiyor herhalde☺.o zaman biraktim tedaviyi...ki gercekten oyleymis asilama yapan doktor pco anlamadi basta senin bebegin olmaz hic yumurtan yok demisti esimin yaninda cok uzulmustum...sonra asilamaya baskayinca bilemedi gonalf 75 kullandi 15 yumurta gelisince tedaviyi birakmak zorunda kaldi.Ama sonraki surecte bu hastaligi iyice anladim rahim filmide genetik test hepsini yaptim hersey normal esimin sperm sayisida normal mis neden olmuyor bir onu anlamiyorum nasip degilmi zamani degilmi bilmiyirum.su an sadece her ay bir sekilde yumurtlamayi saglamaya xalisicam eylul gibide tup bebege baslarim rukiyecik dedigin gibi zamani var herhalde ama peogestan yumurtlamayi saglamaz eger hamilelik varsa tutunmasina yardimci olur sen incir kurunu yap tembellik varsa aktive eder bende catlama problemide ildugundan incir havuc kuru yaiyorum

Feriha sultan esinin varikosel ameliyatindan sonra degerlerinde artis varmi varikosel sanirin ileri hareketlilik zayif onun icin besleyici jeller varmis

Ben ilk sogan kürü yaptim adetim duzene girdi sonra incir kürü yaptim hem.bebek olmadi hemde adetlerim duzensizlesti. Ondan daha denemiyrm. Zayifla dedi doktor 62 kiloym 1.61 boyum. Adetlerim duzene girse olur mu hic bilmiyrm. Herked bikti benim bebel.bebek dememden ;)))))

Back