Gebeliğe Hazırlık Pco ve hamileliğe hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla işimiz zor canim. Ben yarin spora basliyorum. B fite kaydoldum. Tedavide son ayim bu ay. Olmazsa yaza tup bebek..

e bidaha bidaha denense noluyo uc bes ay denedim klomen vs olmadi diyelim bikac ay mola verip yeniden :)
ben henüz baslamadim da tedaviye..
diyet zorluyo..
 
e bidaha bidaha denense noluyo uc bes ay denedim klomen vs olmadi diyelim bikac ay mola verip yeniden :)
ben henüz baslamadim da tedaviye..
diyet zorluyo..

Ben 18 aylik evliyim. Bir bucuk sene hichic korunmadik olmadi. Son iki aydir da olmuyor tedaviyle. Doktorumda daha fazla denemenin manasi yok diyor. Kullandigin ilaclar hem bedenine hem pskolojine xarar surekli negatif diyor. Bende oyle düşünüyorum
 
Bende pkoluyum canım, kendi bildim bileli adetim gecikir 3 ayda bir olurum genelde. 9 aydır evliyim doktora gittim ve doktoe 6 ay dogum kontrol hapi kullanmam gerektigini soyledi. 7 ay oldu şuandada eşim issiz hapi birakamiyorum. Doktor hapi biraktigim anda hamile kalma sansimin yuksek oldugunu soyledi cunku hormonlarim suan gayet normalmiş ama iş yuzunden hapi birakamiyorum bi yandanda biraksam belki hamile kalamicam diyorum cok buyuk cikmazdayim
 

Ben o dogum kontrol hapini senelerce kullandim. Adet olabilmek icin, ama hapi biraktigim ay ne yazikki ayni. Adet olamiyordum. Bu doktorum kullanmamin hic bi manasi olmadigini soyledi. Zaten pko da yumurtlama sorunu var iyice tembellestiriyor dedi.
 
Ben o dogum kontrol hapini senelerce kullandim. Adet olabilmek icin, ama hapi biraktigim ay ne yazikki ayni. Adet olamiyordum. Bu doktorum kullanmamin hic bi manasi olmadigini soyledi. Zaten pko da yumurtlama sorunu var iyice tembellestiriyor dedi.
Bana tedaviden once dogum kontrol hapi kullanmami onerdi canim ben dogum kontrol hapini bekarkende kullanirdim biraktiktan sonra 3-4 ay gununde olurdum duzenli bi sekilde. Benim insulin direncim iyi ama lh hormonum yuksekti sizin kac cikiyo lh hormonunuz?
 
Bende inofolic şaseye yeni başladım sen kullanıyormusun hala? Tablet mi şase mi kullanıyorsun?
inofolik kombi tablet kullandım 3 kutu kullandım canım bıraktım onu da
Canım eğer pco varsa incir ve havuç kürü prolaktini yükseltir. Saraçoğlu pco lulara incir kürünü önermiyor.
ben kendimde pco olduğuna inanasım yok canım hic tahlil falan yapmadi direkt pco dedi zaten bu doktor daha önce gittiğimde de polip var demişti az daha bana biyopsi yapacaktı ben vaz geçmiştim şimdi de polip yok diyor...ilçede oturuyorum tek doktor buradaki basit şeyler hariç gitmiyorum bu doktora güvenmiyorum...önümüzdeki aylarda eski doktoruma gideceğim yine o hic demedi pco var diye ki çocuk tedavisi için gidiyordum bir sürü tahlil yaptırmıştı..kafam karıştı açıkçası
 
benim de lh düşük çıkıyor yumurta çatlamıyor yani ...burdaki bana hic tahlil yapmadan pco teşhisi koyan doktor bunu duyunca şaşırdı pcoda lh yüksek olur hayret seninki neden düşük diyor
 
benim de lh düşük çıkıyor yumurta çatlamıyor yani ...burdaki bana hic tahlil yapmadan pco teşhisi koyan doktor bunu duyunca şaşırdı pcoda lh yüksek olur hayret seninki neden düşük diyor
Çok ilginç değeri kaç çıkıypr peki? Benim 10 çıkmıştı dogum kontrol hapina basladim 10 gun sonra tekrar baktilar 4e dustu.
 
Tabiki Allah bilir ama pco olunca hemen hamile kalma ihtimali azalıyor. İş durumu ise bambaşka bir stres bilirim. Bolca dua et Allah a sığın. Doğum kontrol hapını çok uzun süreli kullanmak iyi değil diye duydum hep. İstersen hapı bırakıp hormonları aslanpençesi çayı hayıtotu çayı yada hapı ile dengelemeye çalış. Korunmaya karar verirsenizde başka bir yöntem ile korunmayı denersiniz. Hakkımda en hayırlısı olsun inşallah.
 
Aynen canım çok buyuk stres inanki esimin ailesinin durumu cok iyi ama sigortamiz bile yok bizim suan belki hapi birakicam senelerce hamile kalamicam ama hapi biraktigim anda hamile kalirsamda bu durumda gercekten zorlaniriz. Allahım dogru karari vermemi nasip etsin hangisi hayirlisiyla ona karar veririm insallah.
 
en yuksek benim herhalde :) 12 cikti en son ama bu dusuk hali. bi ara 22 23lerdeydi..
Kiloya gorede degisiyor gercekten pko kilonun en sevdigi sey. Ben 1.64 boyunda 58 kiloyum. Yazin 64i gordum 6 aydir spora gidiyorum ve cidden yediklerime dikkat ediyorum baya kilo verdim dahada vermem lazim ama pkoyla anca bu kadar normal olsaydim eger bu kadar yemeye cok daha zayif olurdum..
 
Şimdi şöyle bana ilk evlendiğim yıl bir doktor kan tahlili yaptırmadan pco sun dedi. Ben ondan sonra 3 farklı doktora gittim sende pco yok dedi. Adetlerimi de düzenli olduğum için bende olmadığını düşünüyordum. En son bulunduğum Yerde ünlü bir profesöre gittim ve pco var dedi. Ben de nasıl olur 3 tane doktor yok dedi dedim. Var ama hafif o yüzden öyle demişler dedi. Şimdi 3 kilo aldım ve kilo alınca 1 buçuk ay adet olamadım. Diyeceğim o ki iyi araştırmak gerek. Adetin düzenli ise bu güzel birşey. Ama kilo almamaya özen göster.
 

şöyle diyim lh in okadar yuksek oldugu zamanlar daha zayiftim :) su an maximum kilomdayim. diyete yeni basladim ve de glifora..
ben de hep demisimdir. yediklerimi baska insan yese bu kiloda olmaz. zayifladigim zamanlarda da yaptigim diyeti baskasi yapsa ben 1 kilo veriyosam en az 3 kg verir..
 
Maşallah canım ne güzel zayıflamışsın. Ben evlendiğimde 55 tim sonra 57 oldum aralıkta da 3 kilo alıp 60 oldum korkuyorum almaya devam etmekten
 
Glifor degilde matofin kullandım ayni icerige sahip oda. Matofin bana cok kilo verdirmisti ama ne zaman yagli bisey yesem direk bagirsaklarim bozulurdu tuvaletten cikamazdim o hap vucuda yag sokmuyor cidden.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…