Anlatıyorum, biraz uzun ama.
Bir doktora gittim, 65 kiloydum, normal bir kadinda ne kadar kıl, tüy varsa o kadar vardir her zaman bende, yüzümde falan tüylenme yoktur, sivilce problemim ergenligimde bile olmadi, adetlerim günü gününedir. Doktor bana polikistik oversin, acilen kilo vermen lazim dedi. Amh.ım 3.82 idi.
Ondan bir sene sonra başka bir doktora gittim, "regl oluyor musun?" dedi evet dedim, "oldugunda ağrı, sancı hissediyor musun?" dedi evet dedim. "Sen polikistik over falan degilsin, polikistik overler duzenli regl olmaz, olduklarinda da hissetmezler" dedi "evet biz bazı hastalarimiza kilo ver diyoruz ama o sen degilsin" dedi.
Sonra bir tüp bebek icin bir hastanenin tüp bebek koordinatörüyle konusurken amh.ınız kaç diye sordu, 3.82 diyince "ooo poliskistik oversiniz" dedi.
En son suanda devam ettigim doktoruma o zamanlar "hocam ben pcos muyum degil miyim Allah için tıp dünyası bir karar versin" deyip güldüm.
Cevap şu idi; "sen polikistik oversin ama sendrom degilsin, sendrom için belli durumlarin bir araya gelmesi lazim" dedi.
Ben şunu anladim, benim yumurta sayım fazla ama polikistik over sendromu degildim, regl düzenliydi, yumurtalarim gayet güzeldi, büyüyordu, kendi kendine çatlıyordu. Yani "galiba" bakın galiba diyorum pco ayrı şey pcos ayrı şey, bilemiyorum artık.