- 18 Ocak 2017
- 248
- 102
- 23
- Konu Sahibi Pamukprensali
-
Merhaba hamileymissiniz allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben tedavi ile mi doğal yolla mi hamile kaldınız merak ettim..Al benden de o kadar.. Çok stresli bir süreç, gerçekten. Ben de çok istiyorum, daha 4 aydır deniyorum, umudum var. Ama 4 ayda canımdan bezdim diyebilirim. 4 ay, 4 hayal kırıklığı.. 5.kez artık hayal kırıklığı değil de bebiş olur inşallah. Hamile kadın gördüğüm zaman gözlerim doluyor artık, psikolojikman cok yoruldum..
Kuruntu yapma sen de kendine. Baska hastalik falan yoktur. Sen muayenelerine duzenli git, gerekeni yap yeter. Vajinismusu da yenmek zorundasin. Menepoz döneminde bile alttan muayene ediyorlar. Cokca karsilasacagiz malesefNefes ve kasilma egzersizleri var internetten falan arastir. Ben de ilk seferde ya vajinismus olursam diye cok korkuyordum. Ama kendimi anı yasamaya biraktim. Baska hicbir sey dusunmedim. Sanki igne vuruluyor gibi, basta aciyabilir ama sonra acimayacak diye kendimi telkin ettim. Cok sukur bir sıkıntı yok bende. Sen de kendini rahatlat. Gerekirse doktoruna soyle acik acik bende vajinismus var diye, iyi bi doktorsa zaten seni muayeneden once yatistiracaktir. Ama sakin isimi hemen halledeyim bitsin diye dusunen bir doktora gitme, korkunu 2ye katlar allah korusun. Mesela ben gecen kasik agrisiyla acile gittim. Kadin apandistten suphelendi. Karnima bastirmadan, apandist muayenesi yapmadan once oyle guzel konustu ki. İşini bilen ve sefkatli bir doktordu. Helal olsun dedik eşimle..
Bir de genelde hamile kalanlar, ille de hamile kalayım diye kendini yiyip bitirmeyenler, rahat olanlar. Biz kendimizi kastıkça, sıktıkça, artık olsun diye yol gozledikce bebiş hayalimiz gecikiyor.. Stresten uzak durmak gerek. Ama malesef, stresten uzak durmak soylemesi kadar kolay olmuyor.
Amin allah razı olsunMerhaba hamileymissiniz allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben tedavi ile mi doğal yolla mi hamile kaldınız merak ettim..
Benimde aynen böyle.Doktorunuz ilaç verdimi?Kızlar benım adetlerim hep düzenlidir ama doktorum banada pcos dedi hormon testınde lh hormonum fsh den yuksek cıktı ultrasonda da polıkıstık gorunumu vardı 9 aydır denıyoruz ama gelmedi bebiş
Benimde aynen böyle.Doktorunuz ilaç verdimi?
Kızlar merhaba.Bende pko var adetlerimde düzenli ama ovulasyon testinde koyu çizgi olmuyo hep ikinci çizgi var ama silik koyu değil.günlerdir yapıyorum neden böyle olabilir? 1 haftayı geçti su gibide bi akıntı geliyo ama yumurta akı kıvamında değil..
Eveett aynen bende bu ikileme düştüm ama başladım yapmaya.Hep koyu çıkar heralde çünkü lh yüksek ya diyodum.Ama koyulaşmıyo.Tam tersi koyuyu hala göremedim hergün yapıyorum..Hıc ovu. Testi yapmadım ama hep aklıma takılmıstır zaten o testte lh hormonunu ölçüyor e pcos larda lh hormonu da hep yüksek değil mi doğru sonucu verie mi pxoa larda bilmiyorum canım bilen yardımcı olursa cok sevınırım
Eveett aynen bende bu ikileme düştüm ama başladım yapmaya.Hep koyu çıkar heralde çünkü lh yüksek ya diyodum.Ama koyulaşmıyo.Tam tersi koyuyu hala göremedim hergün yapıyorum..
Herşey normal
30 en geç 35 günde oluyorum
Polikistik over dendi
Evet bende şekere bayılırım azaltmaya çalışıyorum amaGeç yumurtlamada olabılıyor yada her ay duzenli adet olmamız yumurtladığımız anlamına gelmiyormuş canım pcos ta birden fazla yumurta aynı anda buyumeye calıştığı icin yumurtalar catlayamıyor o kadar karısık biseyki doktorun bana tavsiyesi tatlıdan yzak durmam oldu ki tatlıya bayılırım pcos ta o kistler şekerle beslenirlermiş çünkü
senin lh ve fsh kaç? benimkiler çok yüksek değil ama arasındaki fark polikistik olmaya yetiyoHormon testlerinde normL yAni oda değişikmiş bildiğim kadarıyla bazılarında sadece pcos goruntusu olurmuş bunun cok problem olucağını sanmıyorum canım önemli olan hormonlar cunku bende doktora gittiğimde ultrasonda hafif pcos goruntusu var ama hormon testleriyle beraber yorumlucam demişti hormon da da yukseklik cıkınca pcos dedi bana
Canım lh 9,75 fsh 4,68 senin ?senin lh ve fsh kaç? benimkiler çok yüksek değil ama arasındaki fark polikistik olmaya yetiyo
ilaç vermedi yediklerine dikkat et kilo almamaya çalış spor yap dedi.folik asit kullanıyomusun dedi bebek düşündüğümüz için evet dedim marka farkedermi dedim hyr dedi devam et dedi.fsh 4,40 lh9,70Canım lh 9,75 fsh 4,68 senin ?
Dedıgım gibi düzenli adet görmek düzenli yumurtlamak anlamına gelmıyormuş bende senin gibi tam nedenini çözebilmiş değilim
Doktor herhangi bi ilaç falan önerdımi sana
Bayanlar dinleyin beni... Benim adetim düzenli değildi. 2 ayda bir görürdüm. 1 yıl Progestan falan kullandım adetim düzene girsin diye. Başka ilaç kullanmadım. Soğan suyu, hayıt falan içiyordum, son 2 ay bıraktım. Ovulasyon testi falan hiçbir zaman öyle şeylerle uğraşmadım. İnsanı daha çok strese sokuyor o. Hamile kalmadan bir iki ay önce aburcuburu, tatlıyı hayatımdan çıkardım. Hamile kaldığım ay yumurtlama günümü takip etmemiştim, ne zaman canım isterse o zaman ilişkiye girmiştim, eskiden olduğu gibi ille 2 günde bir ilişki olsun diye kendimi zorlamamıştım. İnanın bana pko bir hastalık değil,hamileliğe engel değil. Doktorum da hamile kalmana engel değil stres yapıyorsun derdi. O ay çok yoğundum, bebek yapma düşüncesi hiç aklıma gelmedi. Ve sürpriz, hamile kaldım. Her şeyi boşverin, doktoru dinleyin, stres yapmayın. Bebek yapmak için uyanmayın güne. Aklınızdan atın düşünceyi. Ev hanımıysanız mutlaka ama mutlaka her gün bir şey yapın, bir yere gidin, gezin, kafanız meşgul olsun, hobiler edinin, işe girin vs.. bebek yok mu diyen insanlardan uzak durun, düşünmeye vaktiniz olmasın. 1 yıl her ay yumurtlama günümü takip ettim, hormon sonuçlarımı didik didik inceledim, 2 günde bir ilişkiye girdim, bitkisel kürler denedim, ilişkiden sonra belimi kaldırdım wcye gitmedim, 2 saat duş almadım... Çok uğraştım çok ağladım. Çok bekledim. Olmadı. Bunların hiçbirini yapmadığım ay hamile kaldım.
Tüp bebek allah korusun daha ciddi hastalığı olanlar için kaçınılmaz oluyor. Pko bir hastalık bile sayılmaz. Dediğiniz gibi çatlayamayan ufak yumurtalar kiste dönüşüyor. Yumurtanın etrafını sarıyor. Bana 1.yılın sonunda doktor "Bir ay sonra gel rahim filmi çekelim tüplerin tıkalı mı bakalım" demişti. Rahim filmi de kısırlık teşhisi konunca çekilir. Çok can yakıcı bir müdahale,alttan boru gibi bir şey sokuyorlar. Çok dua ettim allahım gerek kalmasın rahim filmine diye. Anlattığım gibi azıcık kafayı rahat bıraktım bebek geldi. Yoksa kısırlık teşhisi konacaktı.. Bir yıl daha stres yapsaydım, bebek bebek diye düşünüp de hamile kalamasaydım, kısırsın, tüp bebek yapacağız diyeceklerdi...Çok haklısınız aslında bende böyle düşünüyorum elimden geldiğince düşünmemeye çalışıyorum hatta bu foruma bile girmeyi bıraktım bi ara bu konu için.Tek korkum tedavi edilmesi gereken ya da tüp bebek vs olmadan çocuğumuz olmayacaksa boşuna zaman kaybı yaşıyosak ona stres oluyorum tedavisi neyse çözülsün istiyorum.Kafadan atmak lazım ama gerçekten haklısınız bu arada bebişiniz sağlıkla gelsin:) Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için
Amin inşallah. Evet o salgılanan hormonu bende okumuştum kesinlikle inanıyorum.Sağolasın söylediklerin çok iyi geldi başka konulara kafa yormalıyım bundan uzaklaşıp..Tüp bebek allah korusun daha ciddi hastalığı olanlar için kaçınılmaz oluyor. Pko bir hastalık bile sayılmaz. Dediğiniz gibi çatlayamayan ufak yumurtalar kiste dönüşüyor. Yumurtanın etrafını sarıyor. Bana 1.yılın sonunda doktor "Bir ay sonra gel rahim filmi çekelim tüplerin tıkalı mı bakalım" demişti. Rahim filmi de kısırlık teşhisi konunca çekilir. Çok can yakıcı bir müdahale,alttan boru gibi bir şey sokuyorlar. Çok dua ettim allahım gerek kalmasın rahim filmine diye. Anlattığım gibi azıcık kafayı rahat bıraktım bebek geldi. Yoksa kısırlık teşhisi konacaktı.. Bir yıl daha stres yapsaydım, bebek bebek diye düşünüp de hamile kalamasaydım, kısırsın, tüp bebek yapacağız diyeceklerdi...
Ve şunu bilin kızlar. Kadın anne olmayı çok istiyorsa, vücudu lohusa hormonuna benzer bir hormon salgılıyor... Annelik içgüdüsüyle otomatik olarak salgılanan bir hormon. Ve bu hormon da gebe kalmayı engelliyor. Aynı lohusa hormonu gibi. O yüzden çok isteyince olmuyor
Tatlı pko nun düşmanı. Çıkarın hayatınızdan. Stres de yapmayın. Sonra gelir teker teker bebişler hiç sıkmayın canınızı... Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Tüp bebek allah korusun daha ciddi hastalığı olanlar için kaçınılmaz oluyor. Pko bir hastalık bile sayılmaz. Dediğiniz gibi çatlayamayan ufak yumurtalar kiste dönüşüyor. Yumurtanın etrafını sarıyor. Bana 1.yılın sonunda doktor "Bir ay sonra gel rahim filmi çekelim tüplerin tıkalı mı bakalım" demişti. Rahim filmi de kısırlık teşhisi konunca çekilir. Çok can yakıcı bir müdahale,alttan boru gibi bir şey sokuyorlar. Çok dua ettim allahım gerek kalmasın rahim filmine diye. Anlattığım gibi azıcık kafayı rahat bıraktım bebek geldi. Yoksa kısırlık teşhisi konacaktı.. Bir yıl daha stres yapsaydım, bebek bebek diye düşünüp de hamile kalamasaydım, kısırsın, tüp bebek yapacağız diyeceklerdi...
Ve şunu bilin kızlar. Kadın anne olmayı çok istiyorsa, vücudu lohusa hormonuna benzer bir hormon salgılıyor... Annelik içgüdüsüyle otomatik olarak salgılanan bir hormon. Ve bu hormon da gebe kalmayı engelliyor. Aynı lohusa hormonu gibi. O yüzden çok isteyince olmuyor
Tatlı pko nun düşmanı. Çıkarın hayatınızdan. Stres de yapmayın. Sonra gelir teker teker bebişler hiç sıkmayın canınızı... Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?