Pco olanlar

konu hakkında bilgim yok ama bişey sormak istedim bu pco.da adet oluyomusun?geç mi oluyo yada olmuyomu ?

Benim de var pco. Hormon testim doktorun demesiyle harika. Uzun zamandır da testlerde sıkıntı gözükmüyor. Ortalama 45 günde bir adet oluyorum. 2.gün acile koşturacak kadar sancılı geçiyor. Eskiden böyle ağrı yapmazdı, evlenince başladı. Ya da üşütmekten oluyor bilmiyorum.

konu hakkında bilgim yok ama bişey sormak istedim bu pco.da adet oluyomusun?geç mi oluyo yada olmuyomu ?

Hormonlar düzgün ise nasıl pco oluyorsunuz bi de adetler neden geç geliyor ki

Ben şu kadarını biliyorum.. Kist dedigimiz seyler aslinda önceki aylardan kalan, gelisemeyen catlayamayan kucuk yumurtalarimiz. Adet göremedikce sayilari artabiliyor, boyutlari buyuyebiliyor ve yumurtalarimizin etrafini cevreliyorlar. Gelen sperm haliyle bir cok yumurtayla karsilasiyor, asıl döllenecek yumurtayla birlesemiyor.
Kimi pko hastalarinda hicbir belirti olmayabiliyor. Kiminde hepsi olabiliyor veya birkaçı.. Yani bizim hormon testlerimizde sıkıntı cikmiyor ama baskalarinin testlerinde cikabiliyor. Kisiden kisiye degisiyor.
Bilgim bu kadar. Gec adet gorme sebebimizi tam bilmiyorum. Sen sorunca tekrar dusundum, neden hormon testlerimiz normal ama gec adet görüyoruz.. Ben de bilmiyorum. Sabahin 5 inde bunu dusunuyorum su an :))))
Tam yardimci olamadim canim kusura bakma.

Estağfurullah canm peki düzenli adet görsek o kistler olmucak mi

Estağfurullah canm peki düzenli adet görsek o kistler olmucak mi

Doktorun bana demesine gore pko doğuştan gelen ve asla yok olmayacak bir hastalik. Yani kistler tamamen yok oldu yaşasın diye bir sey diyemiyomuşuz malesef. Ama bana kalirsa, arkadaslarin surekli burda yazdigi soğan kürü, hayıt çayı, aslanpençesi çayı falan hep kistleri küçülten, gecici de olsa yok eden seyler. Surekli icersen duzene de sokabilir. Doktorlar tabiki boyle seyleri pek dillendirmez. Bitkisel bazi yollarla kist tamamen yok oldu gibi gozukse de, birkac adet gecikmesinde tekrar ortaya cikabilir. Yani adetimiz tamamen olmasa da bazen duzene girdi gibi olabilir.
Misal ben 2 aydır sabah aksam ac karna, bir markanın hayıt ve maca bitkisel kapsüllerinden yutuyorum. 2 ay once kistlerim daha buyuktu. Gecen hafta gittigimde daha az oldugunu soyledi doktor. Hatta, daha once hic gitmedigim bir baska doktora gosterdim, sende 1 cm lik bi kist var o da önemli bisey degil dedi.
Daha kullanali 2 ay oldugu icin adetim daha erken gelmedi tabi. Etkisi icin en az 3 ay gerekiyormus. Bebek icin ugrasiyorum ben de. Allah yardimcimiz olsun

benimde bebek istediğimizden beri saçmaladı hormon testim de sıkıntı yok adet olamıyorum. bugun 12.gün oldu geceli. normal ilişkideyken hiç bir sıkıntı yoktu. düzenliydi. anlam veremiyorum

benimde bebek istediğimizden beri saçmaladı hormon testim de sıkıntı yok adet olamıyorum. bugun 12.gün oldu geceli. normal ilişkideyken hiç bir sıkıntı yoktu. düzenliydi. anlam veremiyorum

Bebek isteyen kadınlar bir hormon salgiliyormus. O hormon yuzunden adet gecikiyomus. Benim de aynı durum basima geldi

hımm.. oof kesin benimde pco ozaman. nerden çıktı şimdi o hormon napıcaz peki

Yok yanlış anladın canım beni. Pco olanlarda salgilanirmis demedim. Her insanda olabiliyomus. Simdi ben mesela bu ay gecen aylara gore cok daha fazla istedim, ugrastim bebiş için. Gün gün takvime isaretledim her seyi. Adetim duzensiz oldugu icin yumurtlama gunumu bulmaya calistim, her gece takvime bakarak uyuyakalirdim vs.. Hatta ufacik bir belirtiyi bile hamilelige yordum. Kasik agrisi, yorgunluk, goguste hassasiyet falan.. Hamile olduguma inandirdim galiba kendimi Vücut da sen isteyince haliyle kendini bebişe hazirlamak istiyo, o hormonu üretiyo, adet gecikebiliyo. Psikolojik yani, herkeste olabilir. Ayni zamanda stresten de gecikebilir biliyosun. Adet gecikmesinin bir cok sebebi olabiliyor. Veya hicbir sebebi olmayabiliyor. Arada bir 35 güne kadar gecikme cogu insanda olabiliyor. Duygusal bir milletiz vesselam, her seye üzülüp strese girebiliyoruz.
Pco dogustan bir hastalik, yani bu zamana kadar adetlerin normaldi, muayenelerinde kist gozukmediyse korkma bence.

Pco var mi yok mu diye bu sekilde yazilari okuyarak da bence kendini üzme. Git bir etraflica muayene ol. Burda o kadar cok hastalik okuyorum ki, ya bende de varsa diye korkuya kapiliyorum ben de.

çok teşekkür ederim açıklaman için içime su serpildi bu kadın hastalıklarından yıllardır çekiyorum ben. Rabbim beterinden korusun gerçi ama çikolata kisti amel. oldum evlendim vajınusmus oldum yendim şimdide bebiş istiyorum adet olamıyorum haliyle sıkıntı stres oldum artık. yınemi olmadı yıne olmıycak bu ay hiiç sıkıntı yapmadm ama yıne adet olmadım. vajınal muayene falan isterler diye ödüm kopuyo vajınusmus yuzunden öyle saçma sapan bi durumdayım artık isyan etmek istemıyorum ama içimden içimden de Allahım nolur artık sağlıklı bir evlada kavusayım birşey cıkmasın artık diyorum. bide benim genelde aklıma gelen basıma gelir sağolsun hiç sektirmez düşüncelerime bile dikkat eder oldum

Al benden de o kadar.. Çok stresli bir süreç, gerçekten. Ben de çok istiyorum, daha 4 aydır deniyorum, umudum var. Ama 4 ayda canımdan bezdim diyebilirim. 4 ay, 4 hayal kırıklığı.. 5.kez artık hayal kırıklığı değil de bebiş olur inşallah. Hamile kadın gördüğüm zaman gözlerim doluyor artık, psikolojikman cok yoruldum..
Kuruntu yapma sen de kendine. Baska hastalik falan yoktur. Sen muayenelerine duzenli git, gerekeni yap yeter. Vajinismusu da yenmek zorundasin. Menepoz döneminde bile alttan muayene ediyorlar. Cokca karsilasacagiz malesef Nefes ve kasilma egzersizleri var internetten falan arastir. Ben de ilk seferde ya vajinismus olursam diye cok korkuyordum. Ama kendimi anı yasamaya biraktim. Baska hicbir sey dusunmedim. Sanki igne vuruluyor gibi, basta aciyabilir ama sonra acimayacak diye kendimi telkin ettim. Cok sukur bir sıkıntı yok bende. Sen de kendini rahatlat. Gerekirse doktoruna soyle acik acik bende vajinismus var diye, iyi bi doktorsa zaten seni muayeneden once yatistiracaktir. Ama sakin isimi hemen halledeyim bitsin diye dusunen bir doktora gitme, korkunu 2ye katlar allah korusun. Mesela ben gecen kasik agrisiyla acile gittim. Kadin apandistten suphelendi. Karnima bastirmadan, apandist muayenesi yapmadan once oyle guzel konustu ki. İşini bilen ve sefkatli bir doktordu. Helal olsun dedik eşimle..

Bir de genelde hamile kalanlar, ille de hamile kalayım diye kendini yiyip bitirmeyenler, rahat olanlar. Biz kendimizi kastıkça, sıktıkça, artık olsun diye yol gozledikce bebiş hayalimiz gecikiyor.. Stresten uzak durmak gerek. Ama malesef, stresten uzak durmak soylemesi kadar kolay olmuyor.

Rabbim inşallah tez elden biz kavusturur bebişlerimize ya :) benimde 4 ay oldu ümitsizlikten ölüyorum. hiçç çocuğum olmıycak gibi geliyo moralim bozuluyo dizi bile izleyemez olduk her dizide bebekler hamileler vs.. eşim desen o da öyle. vajıyi yendim şükür ama işte korkum tetiklenir diye tereddütteyım. benim 3.dereceymiş hoş başa gelirse mecbur dayanıcaz tabi.
oof aynen istemeyenler hamile beklemeyenler hamile evlenmiş 1ay olmuş hamile hepten moral bozuluyo. ama illada kafaya takılıyo işte neyse napalım bziimde sınavımız buymuş. bunlarada şükür Allah dermansız caresiz hastalık vermesin.

AYNI DURUM BENDEDE VARADETLERİM DÜZENLİ HORMONLARIM NORMAL KİLOLU DEĞİLİM AMA PCO OLDUĞUMU ÖĞRENDİM 2 SENEDİR ÇOCUK İSTİYORUZ OLMUYOR

Benim adet olduğumdan beri düzenliydi hep günü gününe şaşmaz. Taakii 2 sene önce birden adetim gelmedi 2 ayı geçti ve pko olduğumu öğrendim.. yanii bu yaşıma kadar hiç bir sorunum yoktu adetim hiç gecikmedi bir kere bile ve kilomda yoktu. 2015te kilo aldım adetim gelmedi doktora gittim ve pko dedi... madem doğuştandı neden 25 yaşıma kadar herşey güzeldi... ben o zaman ağır bir stres yaşadım ve buna bağlıyorummm.. bende birden kilo adetsizlik ve kıllanma oldu.. daha önce hiç biri yoktu.. herkesin farklı oluyor demekki... neyse rabbim hepimize şifa versin çok zor günler atlattım....

aynen benimde böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…