• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pazarlama mdr m? muhasebe sorumlusu mu?

muhasebe elemanı mı yoksa pazarlama müdürü mü?

• hiç biri işi bırak kaç:)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    17

alevsi

her şey çok güzel olacak
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009
595
16
96
40
İzmir
iyi günler diliyorum arkadaşlar.
bir soru sormak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum.
süper lise okudum şu an açık öğretim de işletme okuyorum 2. sınıf. asıl düşüncem okul bitince mali müşavirlik sınavlarına girmek ve muhasebeci olmakdı. çalışma hayatımda sürekli önmuhasebe elemanı olarak çalıştım. yeni girdiğim iş yeri bana 2 seçenek sunuyor.ilk seçenek ofiste kalıp sabit maaşla ofis işlerini yürütmek olacak ve şirkete bir pazarlama elemanı alınacak.ikinci seçenek ise maaş+ prim yöntemiyle pazarlama işlerini yürütmek olacak.
zaman zaman şehir dışı seyahatlere gideceğim ama 1 gece filan en fazla kalıp döneceğim.bunun içinde ofis için başka personel alınacak. ön muhasebe diye başladım işe ve beni pazarlama bölümünde değerlendirmek istediklerini söylediler.tabi ben istersem.
burada kalırsam muhasebe elemanı olarak devam edeceğim ama pazarlama bölümünde olursam pazarlama müdürü olacağım. ünvan çok önemli değil ama açıkçası cazip gelmeye başladı bu konu bana.
evliyim ve eşim hangisini istersem seçme imkanını bana bıraktı. hatta şirket ilerleyen zamanlarda yani ehliyet alırsam araba verebileceğini söyledi.bu nedenle eşim beni ehliyet kursuna yazdırdı yani eşimden yana bir sorun yok.
bana bu konuda önerilerinizi yazın lütfen siz olsanız hangisini seçerdiniz.
bu arada muhasebe konusunu biraz mecburiyetten istiyordum başka seçeneğim yoktu. ben psikolog olmak istiyordum ama şartlar böyle gelişti.

Şirkete bağlı ama sanırım ben pazarlamayı seçmezdim. Ülkemizde erkekler pazarlamada çalışan kadınlara iyi gözle bakmıyorlar maalesef! Satış yapmaya gittiğin yerlerde bile davranışları sinir bozucudur. Hem de pazarlama zordur, para kazanabilmek için malı satmak zorundasın, fazla girişken olmak lazım. ışyerinin ve malın kapsamını bilemiyorum ama bu benim genel düşüncem.

Şirkete bağlı ama sanırım ben pazarlamayı seçmezdim. Ülkemizde erkekler pazarlamada çalışan kadınlara iyi gözle bakmıyorlar maalesef! Satış yapmaya gittiğin yerlerde bile davranışları sinir bozucudur. Hem de pazarlama zordur, para kazanabilmek için malı satmak zorundasın, fazla girişken olmak lazım. İşyerinin ve malın kapsamını bilemiyorum ama bu benim genel düşüncem.

benim de çekindiğim yer orası ama geleceğin mesleğide maalsef bu eskiden sekreterlere de iyi gözle bakılmazdı şimdi herkes sekreter olarak çalışmak istiyo off yaaa çok kararsızım.

Yapmak istediğin işi yap...Seveceğin çalışırken mutlu olacağın,fazla seçenek yok ama daha mutlu olacağın hangisiyse işte.pazarlama müdürü olmaktansa ben muhasebeyi tercih ederdim.a.s.

Canım unutmaki en çok stresli iş pazarlama olsada en çok para kazandıran işte pazarlamadır.. Ayrıca pazarlama satıştan da ibaret değildir. Eğer kariyer planların varsa pazarlamayı secmelisin kesinlikle...

kesinlikle pazarlama. şu zamanlarda en revaşta olan meslek. pazarlama dalında kariyer yapıp başarılı olursanız üstelik ünvanınız müdür olarak geçecek firmadan ayrıldığınızda rahatlıkla deneyimli olduğunuz için iş bulabileceksiniz.

Back