evet arkdşlar şikayet ede ede çözeceğiz ancak bu meseleyi..tlefndan arayamazsanız sürekli mail atın baskı yapın şurda şu gün kurulan pazarda vs diyerek..hayvanların oy hakkı yok o nedenle onlar için çabalamaya da gerek yok..bu zihniyetten arınmış siyasetçi istiyorum artık ben
Ne demek , o manzarayı görmezden gelemezdim zaten ama bu şekilde şikayet edilebileceğini bu konudan öğrendim.
Çok teşekkürler gerçekten Slania. :)
Sabah tekrar aradım , umarım ilgilenirler. Yine bakacağım oradan geçerken.
Bir de sanırım bu civcivler erkek olanlarmış ve bu şekilde satılmayanlardan da diğer hayvanlar için mama yapılıyormuş , sonları her şekilde korkunç oluyor yavruların.
Umarım bir an önce ilgilenirler...
Bu duyduğum yalan, yanlış bir bilgi olsa keşke ama ateş olmayan yerden duman tütmez hesabı bu hayvanların sonları kötü oluyor ki duyuyoruz bunları bir yerlerden.
Horoz olduğunu biliyordum, hatta deneyerek öğrendim. Çocukken aldığım sarı civcivlerin hepsi beyaz horoz olurdu.
Aslında şu kahrolasıca tavuk çiftliklerinin kökünü kurutmak lazım başta! Hayvanlar çiftlikte kalsa bir dert kalmasa bir dert. Kalanlar kesim gününe kadar hormonlarla ayaklarının taşıyamayacağı hale getirilip, gün ışığı görmeyen yerlerde tutulup, gün içinde bir kaç kez yumurtlanıp sonlarına hazırlanıyorlar.
Kalmayanların bir çoğu horoz bile olamıyor...
evet arkdşlar şikayet ede ede çözeceğiz ancak bu meseleyi..tlefndan arayamazsanız sürekli mail atın baskı yapın şurda şu gün kurulan pazarda vs diyerek..hayvanların oy hakkı yok o nedenle onlar için çabalamaya da gerek yok..bu zihniyetten arınmış siyasetçi istiyorum artık ben
Ben haytap'a mail atarak danıştım, önce bu civciv(boyasız olanlar) satışıyla ilgili bir kural var mı onu öğrenmek lazım. Sonuçta bu hayvanları insanlar kümeslerine tavuk olarak yetiştirmek için almıyorlar, hepsi horoz oluyor. Kısacası hepsi çiftlik artığı(!) çocuk oyuncağı!
Bir de genelde tavukçuların sattığı tavuk olan civcivler pahalı oluyor. Fazla ilgi görmüyorlar, alacak olan kişi kümesinde yeriştirmek için alıyor.
Diğerleri kolilere istiflenmiş şekilde satılıyor. İşte bunlara ilgili kişiler el atmalı. Bakalım, bekliyorum cevabı.
Pazarda satılan civciv veya ördek yavrularını evde 30-35 derecede tutma imkanınız yoksa sakın almayın kesin soğuktan ölürler. 25 derece oda sıcaklığı bile soğuk gelir bir gün içinde ölürler, hele balkona filan hiç koymayın yarım saatte mefta. Ördek yavruları yüzer mi diye denemeyin. Çeşmeden akan soğuk suya girer girmez kalbi durur yine ölürler. Yumurtadan çıkmış civcivden insana hastalık geçmez, ama tersine civcivi ellersen senden civcive milyonlarca mikrop bulaştırmış olursun kesin hasta edersin ölürler. Yani civciv çocuk oyuncağı değildir. Çocuğunuza aldığınız civciv onu üzmekten başka işe yaramaz. Çünkü mıncıklanan öpülen civcivin yaşama şansı yok denecek kadar azdır. Bir de aklınızda bulunsun pazarda satılan civcivlerin neredeyse tamamı erkektir.
Sakın almayın onları ya.
En yakın arkadaşım geçen sene almıştı. Annesi sıcak su şişesi koymuş yanlarına. Birinin boynu altında kalmış.
Kız aldı eline civcivi 2-3 saat ağladı hıçkıra hıçkıra.
Civcivlere değil arkadaşıma gülüyorum. Çok komikti de.
Sakın almayın onlardan, bakamayacaksanız.
ben pazardan bir tane normal sarı renk almayı düşünüp gitmiştim..fakat pazara gidince o boyalı civcivler gözüme takılmıitı ve sormuştum satıcıda bi tane alırsan sıkılır demişti..bende yalnız çabuk ölüyolar korkuyorum ölmesinden yaşasın istiyorum demiştim..sonra ikji tane yeşil ve pembe almıştım..ama anneleri gibi öle özenli bakmıştımki..bir kahvaltı yemekte ayrıydık onlarla. insan gibi muhabbet ederdim..onlar saten sıcakta rahat eder die sokulurlardı hep bana..ben bir ayrılaım yanlarından cıyak cıyak bağırırlardı..bazı geceler yanıma alır yatırırdım altına bi bez parçası koyar mışıl mışıl uyuturdum..misafirler yada duyanlar ölür ya derlerdi ama biri tavuk biri horoz oldular ve vermek zorunda kaldım tanıdığıma çünkü katta olmyur malesef..hala özlüyorum onları
yani çok ii bakım istiyor civciler..çocuk gibi aynı işte....bide sakın yormayın onları..
bu arada bazı arkadaşlar balkonda falan tutmayın gibi yorumlar yapmışta benim civcivlerim her yerde benleydi maşallah keyiflerine de dicek yoktu..benim genelde balkondaydı ben orda olduğum sürece aşağı uçmasınlar die..yani gecede odamda yatıyorduk beraber hatta bazen oda çok sıcak oluyordu ben bile pişerken onlar iyice sokuluyorlardı..bilmiyorum yani benim civcivlerim öyleydi..
gerçekten çok üzücü.siz yazana kadar gerçekten hiç düşünmemiştim bile.ben hiç almadım da küçükken alan arkadaşlarımı biliyorum bir de hemen ölürlerdi de hatırlıyorum.ne gerek var böyle şeylere.bunu düşünüp bunun ticaretini yapan insanlara şaştım şimdi.
Önüne geçilemez sanırım arkadaşlar bunun.
Tavuk çiftliklerinde kuluçka makineleriyle doğurtulan annesiz(!) civcivler dişi erkek diye ayrılıyor. Dişiler üretim için çiftliklerde büyütülüyor. Sonları ise kesim ya da ölene kadar yumurta makinesi olarak yaşamak... Erkeklerin sonu ise malum.
Ama hayvan maması olamaz ya olmamalı.. Bunu öğrendikten sonra pazarlarda satılanların şanslı olduğunu bile düşünmeye başladım
İşte böyle durumlarda gerçekten nefret ediyorum insanlardan!