Pazarda satılan civcivler

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
281
373
Arkadaşlar merak ediyorum, bu pazarda satılan civcivlere günün sonunda noluyor?
Civcivler çok çabuk büyürler, ama bu pazara getirilen civcivler nedense hep aynı, hiç büyümüyorlar. E gün içinde tümü satılmadığına göre artanları napıyorlar? Sürekli yenileniyorlar, eskilerine noluyor?
Ben hayvanlar, özellikle de yavru hayvanlar konusunda fazlasıyla hassasım. Küçücük bir civcivin öldüğünü düşünmek bile gözlerimin dolmasına yetiyor. Onlar dayanıklı hayvanlar değil ve o ticaretini yapan insanların, yaşamaları için çaba sarfedeceklerini düşünmüyorum. Aslında tahmin edebiliyorum o hayvanlara nolduğunu ama merak etmeden edemiyorum, içim içimi yiyor. Zaten satılsalar da noluyor ki? Çocukların oyuncağı oluyor minicik canlar...
Çocukken kutusuyla hepsini alasım gelirdi, elimden geldiğince yaşatmaya çalışırdım çünkü ben onları, ölseler bile huzur içinde ölürlerdi en azından...

ilkokula giderken annem-babam almıştı bize de pazardan,iki tane sevimli yaratıktı,biri kardeşime,biri bana,ama onlara yer yapmıştı babam,elimize almamıza sadece günde bir kere müsade ederlerdi,canları acır derlerdi,yemleri suları hep hazırdı,ama benim civcivim 2 hafta sonra öldü,günlerce ağlamıştım kardeşiminki kocaman tavuk olmuştu,gözümüz gibi bakıyorduk,keşke herkes bizim gibi özen gösterse de alsa

bende bi cuma günü ilk okul 4 e giderken 1 tane beyaz civciv almıştım haşlığımla gözüm gibi baktım normal tavuk gibi deilde etli butlu totosunu zor kaldıran bişi olmuştu .....bolkonda bi müddet besledm sonra bizim tosun balkona sığmadı bahçeye aldık ölede söz dinlerdi ki gel gül kuyruk deyince falan gelirdi yada atla dediğim an kucagıma atlardı ..... sonuç katil babam bi ramazan günü kesmiş ve ben ogünden beri yaklaşık 14 yıldır köy tavugunu ağzıma süremiyorum misafirliğe falan gittiğimizde hemen tadını anlayıp boğazıma diziliyor valla yutamıyorum ....

En kızdığım şey.
her yıl pazarda onları gördüğüm zaman ne kadar üzülüyorum anlatamam size.
Kızıma da asla almam.
sorumnluluk duygusu gelişirmiş hayvan sevgisi hayır benim kızımın hayvanı yok ama 2,5 yaşında yolda gördüğü kedileri köpekleri sever okşar asla korkmaz.
bir canlı eğitim aracı olmamalı bence. ben çim adam aldım kızıma onu suluyor her gün. bu da yeterli bence kimse almasa bu civcivleri pazarlara da gelmez. hele renkli olanlar resmen içimi acıtıyor.

benim de küçükken tavuğum vardı, kümesimiz, tavuklarımız vardı.
taşınırken tabi kümesi gitmeyeceği için tavukları komşuya vermişler, bir kısmı da kesildi
babamlar sen git o kadar tavuk varken benimkini kes, ne akla hizmetse
4-5 yaşlarındaydım, ağlamışım baya.
annemler de balık alıcaz, kuş alıcaz filan diye teselli etmeye çalışmışlardı.
valla hala da kızarım ne diye kestiniz diye.

Haklısın,iki durum da birbirinden kötü.

Hayvanlar resmen oyuncak muamelesi görüyor.

Ne yazık ki ebeveynler de bilinçsiz,cahil bu konuda.

Hayvan mı ? Canı cehenneme ne olacak sanki mantığı.

Seni çok iyi anlıyorum.

Ne yapabiliriz peki ? :44:

Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilgilenip yorum yaptığınız için.

Boyalı civcivleri zabıtaya şikayet edebiliyormuşuz acaba diğerleri için de elimizden bir şey gelebilir mi? Ben onların sonunun kötü olduğuna eminim artık. Malesef o hayvancıklar sadece bizim gözümüzde 'can' olarak görülüyor, ticaretini yapanların gözünde sadece 'mal'...

Bu fotoğrafları yayınlamaya gönlüm el vermese de herkesin bilmesi için koyuyorum buraya;

Pazarda satılanların sonu da böyle mi oluyor acaba? Bunun önüne nasıl geçebiliriz?

Hayvanları koruma derneği,sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçsek nasıl olur ? :44:

(((

bu boyalı civciv mevzusu çok canımı sıkar benim senelerdir..

soytarıya çevriliyo hayvancıklar

..

ayrıca evde beslemeye müsait değiller.bide anneleri oynasın diye çocuklarının eline veriyo.tamam tabiki oynayacak sevecek ama kimisi veriyo eline çocuk da bilemiyo üstüne basıyo sıkıştırıyo boğuyo hatta

dikkat etmeliyiz.doğal ortamları gibi bi ortam sağlayamadıktan sonra da almamalıyız diye düşünüyorum

..

alacak imkanlara sahipsek de iyi bakmalıyız.

gelgelelim bide şu mevzu var,pazarcılar bu hayvancıklara iyi bakıyorlar mı,boyayıp etmeseler bile..

çocuğa hayvan alınmamalı arkadaş.
oyuncak mı bu.
alınırsa da aile gözetiminde olmalı, evin bir bireyi olarak görülmeli. ASLA sıkılınca atılacak bir oyuncak gibi değil.

Böyle bir konu açtığın için çok teşekkürler Slania , ben de öğrenmiş oldum boyanmış civciv satanları şikayet edebileceğimizi. Geçen hafta Mecidiyeköy Metro İstasyonu ' nun çıkışında (Katolik Mezarlığı ' nın önünde) bir seyyar satıcı ördek , civciv ve bu boyalı civcivlerden satıyordu. Şikayet etmiştim , ancak bugün bir değişiklik olmadığını gördüm. Çok üzgünüm.

Hayvanları koruma derneği,sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçsek nasıl olur ? :44:

Ben onlara danışmayı düşünüyorum. Acaba bu civcivlerin satışıyla ilgili bir kural, şart var mı? Çünkü gözlemlediğim kadarıyla iki tip satıcı var. Kimi satıcılarda büyütüp yetiştirmek için köy civcivi satılıyor, renkleri genelde kahverengi, siyah oluyor. Sarılar da diğer satıcılarınkine göre daha sağlıklı ve canlı oluyor. Ve genelde bu hayvanları büyüdüğünde ayırıp piliç olarak satıyorlar. Kafesin içinde oluyorlar ve yemleri, suları oluyor.
Diğer satıcılar; onlarca civcivi koca kutuya doluşturup, pazar girişinde oyuncak niyetine çoluk çocuğa satan, hayvanları o güneşin altında saatlerce bekletip bir suyu bile çok gören, zavallı hayvanları canlandırmak(?) için arada kutuyu sarsan insan görünümlü yaratıklar!
Ve bu ikinci tip satıcıların sattıkları horoz oluyor. Tavuk çiftliklerinde erkek-dişi olarak ayrılan civcivlerin dişileri büyütülüp eti, yumurtası değerlendiriliyorken, erkekler de bu şekilde değerlendiriliyor.
Ah aslında o çiftlikler herşeyin başı ya!

İlgin için ben teşekkür ederim asıl.
Tekrar görürsen tekrar şikayet edebilir misin? Zabıta işini yapıyor diye biliyorum ben, zira burada sokağın kenarında izinsiz çanta, ayakkabı(gerçek mal en azından) satan insanları hiç rahat bırakmıyorlar, onlar açtıkça kapatıyorlar tezgahlarını. Belki civcivler gözlerinden kaçmıştır. Tekrar aramak gerek.

çocuğa hayvan alınmamalı arkadaş.
oyuncak mı bu.
alınırsa da aile gözetiminde olmalı, evin bir bireyi olarak görülmeli. ASLA sıkılınca atılacak bir oyuncak gibi değil.

Öyle de tatlım mesela ben kardeşimle gizlice ördekleri alıp gelirdim eve.Annem sinir olurdu ama neye yarar adamları bir daha bul bulabilirsen bizim orada.Hiç satışı yapılmamalı (Gerçi biz de çok iyi bakıyorduk büyütüp yemişliğim vardır ) Ama yazık günah yani köyde satış tamam da şehirde çoluk çocuğun elinde ne işi var kümeslik hayvanların

Ay bu fotoğraflar gözümden nasıl kaçmış kıyamam ben onlara

civcivleri boyayıp soytarıya çevirenleri ben de boyayıp yolun kenarına koymak istiyorum.Civciv eve alınır mı arkadaş,civcivin evcil hayvana benzer bir tarafı var mı?civciv eğitilir mi?Ülkenin insanlarının cehaleti olduğu sürece bu mesele sürer gider.küçük çocuğun eline zihinsel gelişimine katkı sağlayacak oyuncaklar verilir,ben hiç oyuncak satılan mağazalarda üzerinde yaş grubu belirten bir ibare bulunan civciv görmedim ama daha birçok kendini eğitememiş insan eğitmeye çalıştığı çocuğunun eline sıksın öldürsün diye civciv veriyor maalesef...

Allah bunlarin belasini versin ya. Boyama isini ne gordum, ne duydum. Yuh artik pessssssssssss. Sikayet etsende hic birsey olmaz mal bunlar malll. Tek gidis bir bilet alip Mars'a gitmek istiyorum artik.

Son düzenleme:

Ne demek , o manzarayı görmezden gelemezdim zaten ama bu şekilde şikayet edilebileceğini bu konudan öğrendim.
Çok teşekkürler gerçekten Slania. :)
Sabah tekrar aradım , umarım ilgilenirler. Yine bakacağım oradan geçerken.
Bir de sanırım bu civcivler erkek olanlarmış ve bu şekilde satılmayanlardan da diğer hayvanlar için mama yapılıyormuş , sonları her şekilde korkunç oluyor yavruların.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…